بحث آلودگی محصولات کشاورزی جنوب تهران چند سالیست که مطرح است اما نقطه نظرمدیر کل سلامت محیط و کار وزارت بهداشت که چند روز پیش اعلام کرده بود آبیاری زمینهای کشاورزی با فاضلاب موجب غنی شدن سبزیجات می شود نیز جالب توجه بود.

هادی معیری نژاد :چند سال قبل که موضوع آلودگی نفتی اراضی جنوب تهران به موضوع داغی تبدیل شده بود.دکتر معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفته بود: سالهاست که آب و خاک مناطق جنوبی شهر، آلوده به مواد نفتی است، البته برای رفع این معضل تلاش‌های بسیاری در حال جریان است

مهندس متاجی، مدیر عامل شرکت پخش و پالایش وزارت نفت و مدیرعامل پالایشگاه در این باره گفته بود: متأسفانه خاکهای جنوب شهر به دلیل آبرفتی و شن ماسه‌ای بودن، نفوذپذیری بیشتری دارند وسرعت حرکت و جذب مواد نفتی در این بخش به مراتب بیشتر است. وی گفت: آلودگی با این وسعت در دنیای بی‌سابقه است و 3 سال زمان لازم داریم تا منطقه آلوده شده از آلودگی پاک شود.

اما حالا  کاظم ندافی مدیر کل سلامت محیط وزارت بهداشت امروز دوشنبه می گوید که آلودگی خاک و محصولات کشاورزی زمین‌های اطراف و جنوب تهران به نفت صحت ندارد.

کاظم ندافی در پاسخ به این پرسش که آیا آلودگی محصولات کشاورزی از جمله هویج جنوب تهران به نفت صحت دارد، گفت: ما این موضوع را بعد از اعلام شما بررسی کردیم. همکاران و مأموران بهداشت محیط وزارت بهداشت در این زمینه تحقیق کردند و اعلام کردند که مورد خاصی از این نظر نبوده است.

ندافی در پاسخ به این پرسش که پس آلودگی زمین‌های کشاورزی جنوب تهران به نفت صحت ندارد گفت:‌ زمین‌های جنوب تهران آلودگی به نفت ندارند اما بحثهایی درباره آلودگی آبهای زیرزمینی این مناطق به نفت از گذشته مطرح بوده است اما ما موردی را پیدا نکرده‌ایم.

اما آلودگی نفتی تنها معظل اراضی جنوب تهران نیست بسیاری از متخصصان نسبت به وجود عناصر سنگین در این اراضی  نیز ابراز نگرانی کرده اند
چندی قبل دکتر غلامرضا میرکی مدیر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دلیل ورود فاضلاب های شهری، صنعتی و قناتهای آلوده به منابع پذیرنده آب در پایین دست شهرهایی نظیر تهران، آلودگی هایی نظیر عناصر سنگین وارد خاک شده و سپس بوسیله محصولات کشت شده در این زمین ها به انسان یا دام منتقل می شود.

مهدی صادقی پورمروی محقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین نیز قبلا در این باره گفته بود: ورود این عناصر، در چرخه حیات اخلال ایجاد کرده و انسان را در معرض بیماری‌هایی از قبیل سرطان دستگاه گوارش قرار می‌دهد.

وی اظهار داشت: در یک تحقیق مشخص شد مصرف هزار و ‪ ۵۰۰‬کیلوگرم کود اوره در هکتار در کشت کاهو، مقدار نیترات موجود در آن را به حدود دو برابر حد استاندارد اتحادیه اروپا (‪ (CCE/۷۰۰/۷۹‬افزایش می‌دهد.

همچنین در تحقیق دیگری در اراضی جنوب تهران که با فاضلاب نهر فیروزآباد آبیاری می‌شدند، غلظت آرسنیک در انواع سبزی‌ها تا حد ‪ ۶/۵‬میلی‌گرم در کیلوگرم گزارش شده است که حدود دو برابر حد مجاز است.

کاظم ندافی در مورد این آلودگی ها می گوید:با توجه به استفاده از کودهای حیوانی در سبزیکاری‌ها به طور کلی آلودگی میکروبی سبزی‌های جنوب تهران را پذیرفته‌ایم و آبیاری سبزی‌های جنوب تهران را با فاضلاب انسانی تکذیب نمی‌کنیم اما این نوع آبیاری باعث رشد سریعتر و غنی‌تر شدن سبزی و محصولات کشاورزی از نظر املاح و ویتامین‌ها شده است.

وی ادامه داد: پیش فرض اولیه ما این است که همه سبزی‌های جنوب تهران آلودگی میکروبی دارند و در هر شرایط توصیه اکید ما رعایت دستور العمل شست‌و‌شوی بهداشتی سبزی‌ها به خصوص سبزی‌هایی که خام خورده می‌شوند است و با توجه به اینکه آ‌بیاری سبزیکاریها با فاضلاب انسانی را هم در برخی جاها داریم رعایت این دستورالعمل اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

در هر حال گویا قرار است با توجه به تائید آلودگی اراضی جنوب تهران ،باید تهرانی ها به طعم سالاد با چاشنی عناصر سنگبن عادت کنند.42201

کد خبر 120572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دوست IR ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
    1 0
    ما چند شیشه ترشی و شور گذاشتیم تقریبا همه آنها مزه نفت گرفته ,امروز من چند از هویج ها را بعد از خورد کردن داخل آب گذاشتم بعد چند ساعت لایه نازکی از نفت بر روی آن شکل گرفت . باسپاس