۰ نفر
۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
چرا اعتراضات در عراق، به بیراهه کشیده شد؟

نزدیک به دوهفته است که هزاران جوان عراقی به خیابانها، ریخته و به دنبال مبارزه با فساد دولت و رانت خواری، نبود ارائه خدمات از سوی دولت و موج بیکاری و جز اینها بوده و هستند.

اما حقیقت مساله غیراز این بنظر می رسد! همانطور که در تحلیل دو هفته پیش خود ( اینجا را کلیک کنید) و در آغاز این تظاهرات، اشاره کردم، امریکا ومتحدان او، تصور قدرت و حکومت شیعه پس ازصدام را هیچگاه در ذهن خویش نمی پنداشتند. آنان به خاورمیانه وعراق گام نهاده بودند تا با کمک هم اندیشان داخلی - اصطلاحا مزدوران داخلی – و نیز دست نشاندگان خود در کشورهای عربی، دروازه تازه ای علیه ایران بگشایند و از سوی دیگر به تاراج نفت و منابع عراق دست یابند.

لیکن پس از سقوط صدام، ناگاه شخصیتی همچون آیة الله سیستانی در عراق به موقع ظاهر شد که با درایت، آینده نگری واظهار نظرات بسیار دقیق که نشان از خواندن دست دشمن داشت، خواب را بر دشمنان عراق آشفته کرده و بر اجرای انتخابات کاملا آزاد و دموکراتیک تاکید کرد که برای نخستین بار در طول تاریخ عراق و بلکه در جهان عرب روی می داد.
از این پس بود که با اکثریت نزدیک به هفتاد درصدی شیعه عراق، نخستین دولت شیعه در هزار سال اخیر بوجود آمد که این نوزاد ناخواسته برای آمریکائیان وصهیونیستها و پیروانشان در دولتهای عربی منطقه، بسیار گران وغیر قابل قبول بود!

از این پس بود که اتحاد شوم آمریکائیان ومتحدان غربی او که میلیاردها دلار برای سرنگونی صدًام هزینه کرده بودند، با مزدوران منطقه ای خود ، دست به دست داده وفعالیتهای خرابکارانه خویش را آغاز کردند.
اقدام به هزاران انفجار، سازماندهی بیش از پنج هزار انتحاری که موجب هزاران شهید ومجروح در عراق پساصدام شد، تلاش کردند تا رویکردها و فعالیتها برای تضعیف وحتی سقوط دولت شیعه در عراق بکار گرفته شود. متاسفانه باید اذعان داشت که این اقدامات خرابکارانه، نخست در ارائه خدمات دولت به ملت تاثیر گذاشت.
 میلیاردها دلار سالانه هزینه تامین امنیت سطحی در عراق شده که این امنیت با کوچکترین نفوذی‌ها، به کشتار و ویرانی وآتش سوزی در مناطق گوناگون بغداد ودیگر شهرهای شیعه نشین شده است. سالهاست ملت و کشور عراق با چنین مشکلات و بدبختی هایی روبرو بوده، تا آنجا که یک عراقی، این جنگ و ویرانی را جزئی از زندگی روزمره خود بشمار آورده و خود را به آن عادت داده است!

تاکیدات آیت الله سیستانی
در این هنگام بیانیه ها وهشدارهای مرجعیت در عراق موجب شد که امریکائیان که برای سالها استقرار به این سو گام نهاده بودند، با تاکید آیة الله سیستانی بر احترام به ملتها و قوانین  بین المللی، ناچار به خارج شدن از عراق شدند. مطلبی که هیچگاه نه امریکائیان، تصور آن را داشتند و نه ملت عراق و منطقه ! لیکن با کمال ناباوری، این اشغالگران با دادن بیش از پانصد کشته امریکایی، از عراق بیرون رانده شدند اما پیر خردمند ساکن در نجف اشرف، یعنی آیة الله سیستانی، همواره در سخنان و نیز گاه بیانیه های خویش، چنین گوشزد می نمود که ملت عراق مباد مغرور شوند؛ زیرا دشمن هرلحظه ممکن است از دیوار های مرزهای عراق ، با نام وگونه ای دیگر ، گام به درون عراق گذارد که چنین نیز شد.
حضور انتحاری ها ، سپس طالبان ، سپس انهدام حرم عسکریین( ع) که برای نخستین بار در تاریخ ، این گونه اهانت های مذهبی به اماکن دینی صورت می گرفت، همه وهمه برای ایجاد شعله جنگ داخلی میان مسلمانان، از شیعه وسنًی بود. این دو مذهبی که قرنها تقریبا بصورت مسالمت آمیز در کنار هم زندگی کرده و تنها در دوران بعثیان بود که به اختلاف افکنی و پراکندگی میان این دو مذهب پرداختند که چندان نیز به توفیقی دست نیافتند. زیرا که شیعیان وسنًی مذهبان قرنها در کنار یکدیگر، بدون هرگونه تفاوتی زندگی کرده ودر مساجد یکدیگر نماز بجای آورده ، تا آنجا که وصلت های زناشویی هم بسیار صورت پذیرفته بود!

در تمام این حرکت های شوم و دسیسه ها، این مرجعیت بیدار نجف بوده است که عراق و ملًت آن را آگاهانه به پیش راند و از فرو رفتن در جنگ های مذهبی وداخلی رهانید. حمله داعشیان وکشتار وحشیانه آنان و فتوای کارساز قرن آیة الله سیستانی و تشکیل گروه های مسلًح مردمی که در عراق اصطلاحا به ( حشد الشعبی ) مشهورند و سپس گسترش شاخه های آن وحضور هزاران نفر جان برکف که به فتوای مرجعیت زمان خود، روی به جبهه ها گذارده بودند، همه وهمه موجب آن گردید که پدیده مخوف داعش که در حقیقت برای اشغال عراق و سقوط دولت شیعه در آن هزینه شده بود، با خفت و زاری دشمن و کشورهای دست نشانده و مزدور منطقه، به خارج از مرزهای عراق رانده شوند.

اما تردیدی وجود ندارد که دشمن هیچگاه دست از اقدامات شرورانه خویش برنداشته وتصمیم جدًی بر سقوط این نوزاد ناخوانده در عراق ومنطقه یعنی دولت شیعه بر نخواهد داشت و از هر روزنه ای که بتواند ، بدان نفوذ خواهد نمود. اتاق فکر دشمن در این هنگام که از سویی با دولت تازه روی کار آمده در عراق، از نظر همسویی با همراهی در تحت فشار قرار دادن ایران در محاصره اقتصادی و نیز دیگر موارد نتوانست کنار آید، به دنبال سقوط آن بر آمد که از این راه بتواند با یک تیر به دو نشان قدرتمند دست یابد.

نقایص ساختار اقتصادی عراق
در این راستا نقایص ساختار اقتصادی عراق  و ضعف مدیریتی، نبود و یا کمبود برق و جز اینها از نیازهای به حقً مردم، ضعف خدمات دولت به مردم ، و دهها نقص دیگر ، بهترین دروازه برای تحریک مردم و به ویژه جوانان عراقی بشمار می آید.

 یکی از دلایل عمده برای بروز موج‌های پی‌درپی اعتراض‌ها، عیوب ساختار اقتصادی و ضعف مدیریتی است. اقتصاد عراق به‌شدت به نفت و گاز تکیه دارد و دولت این کشور مصداق بارز یک دولت رانت‌خوار (رانتیر) است. صادرات انرژی ۹۹ درصد صادرات کشور را تشکیل می‌دهد و ۸۴ درصد درآمدهای دولت از نفت و گاز است. نصف بودجه دولت به پرداخت بازنشستگی و حقوق شاغلین بخش دولتی، و یارانه‌های مختلف اختصاص دارد. این هزینه سنگین، تنوع‌بخشی به اقتصاد کشور را به حاشیه رانده است. در نتیجه، بخش خصوصی ضعیف شده و مردم عراق برای شغل و درآمد به‌شدت به بخش دولتی وابسته‌اند و از دولت انتظار دارند که خدمات را با نازل‌ترین قیمت برای آنها فراهم کند.

دولت به اصلاحاتی چند در کشور دست زده است، اما نه از آن قسم که مشکل‌گشای برخی از مشکلات و ضعف‌های ساختاری اقتصاد کشور باشد. کمک‌های صندوق بین‌المللی پول و کشورهای عرب منطقه خلیج فارس برای برقراری ثبات در عراق و بازسازی کشور، توانست برخی از معضلات بنیادین اقتصادی را بهبود ببخشد ولی آهنگ و عمق لازم برای ایجاد تغییرات اساسی در اقتصاد کشور را نداشت.

ضعف های سیاسی عراق
از نظر سیاسی، عراق در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد. با این‌که عراق دو سال پیش با شکست نظامی داعش تا حد زیادی از شّر این گروه خلاص شده است، ولی سایه این گروه و پیامدهای مقابله با آن کماکان بر عراق سنگینی می‌کند. سال‌ها جنگ، ادامه فساد و غفلت، بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های کشور را ویران کرده و گام‌های اساسی برای بازسازی این زیرساخت‌ها انجام نگرفته است. عراق از فقدان امنیت غذایی، کمبود آب برای کشاورزی، و معضلات ناشی از کمبود مسکن، مدرسه و بیمارستان رنج می‌برد.

از این رو، عدم اعتماد به عملکرد بخشی از حکومت تازگی ندارد. همچون گذشته، در جریان ناآرامی‌های فعلی، مردم خواستار مبارزه جدی با فساد و حضور چهره‌های جدید در دولت عراق‌اند. آنچه در اعتراض‌های کنونی بیشتر جلوه می‌کند، عمق ناکامی و استیصال مردم است که مرزهای سنتی سیاست‌های فرقه‌گرایانه عراق را درنوردیده است.

از همان آغاز این تظاهرات برخی از شبکه‌های خبری ضد دولت عراق و مخالف محور مقاومت مانند خبر پراکنی های  «العربیه» سعودی و «بی.بی.سی» و «سی.ان.ان» عربی  که به شدت به دنبال انحراف مسیر خواسته‌های مردم عراق بودند ، بر این موج نارضایتی وتظاهرات خیابانی ملًت ،سوار شده وبه گونه ای می توان گفت که رهبری وهدایت این حرکت را در جای جای عراق بدست گرفتند!

رویکرد اعتراضات کنونی
اسناد زیادی وجود دارد که اعتراض‌های کنونی ازماه‌ها قبل طراحی شده بود. برخی از روزنامه های آگاه همچون روزنامه (الاخبار  ) لبنانی اعلام کرده بود که منابع امنیتی بلندپایه، تأکید کرده اند ! طرح آشوب در عراق از سه ماه پیش، با همکاری شماری از سرویس‌های اطلاعاتی کشف شده است. بر اساس این طرح، قرار بود تظاهراتی تحت عنوان مطالبات مردم آغاز و سپس از آن بهره‌برداری ‌شود و به سمت خشونت و ایجاد هرج و مرج و ناآرامی در کشور سوق داده ‌شود. علاوه‌بر این از یک ماه قبل یک مرکز سایبری رژیم سعودی با نام «مبارزه با افراط گرایی» که در سال 1396 راه‌اندازی شده است، در شبکه‌های اجتماعی ،فعالیت خود را علیه دولت عراق و البته ایران و مرتبط دانستن مشکلات اقتصادی و فساد عراق به ایران، شروع کرده بود. نتایج تحلیل‌ها نشان می‌دهد ۷۹ درصد از پیام‌های منتشرشده در توییتر درباره تظاهرات‌ در عراق ،مربوط به کاربران عربستان بوده است. یکی از خبرگزاری های  عراقی نیز بر پایه یک گزارش اطلاعاتی دست یافته ، اشاره نموده است ، که تظاهرات اخیر در شهرهای مختلف عراق، «سازمان یافته» است. «قیس الخزعلی»، رییس جنبش (عصائب اهل الحق )عراق نیز چند ماه پیش  گفته بود، برخی جریان‌های داخلی سیاسی عراق با قدرت ‌های خارجی در حال تدارک تظاهراتی سخت هستند ، تا جایی که دولت را به زیر کشند.

متاسفانه این پیش بینی ها ، در روزهای آغازین مهر ماه وپیش از مراسم اربعین حسینی در بغداد وشهرهای جنوبی وشیعه نشین ! آغاز گردید که با پیام به موقع آیة الله سیستانی که نشان از آگاهی وآینده نگری وتیز بینی ایشان از دسیسه های دشمن وفریب دادن ملًت وجوانان عراق بشمار می آمد ، ضمن همراهی با متظاهرین وبه حقً پنداشتن خواسته های آنان ، درخواست نمودند که با دادن مهلت دو هفته ای به دولت ، ونیز برگزاری مراسم پیاده روی اربعین ، وتاکید بر تظاهرات مسالمت آمیز وعدم تعرًض به یکدیگر ومراکز عمومی وجز اینها ، مطالب درخواستی خود را با تظاهرات آرام خیابانی ، مجددا شروع نمایند.

ملت شیعه عراق که یکسال در انتظار خدمت به زائران حسینی در حماسه میلیونی اربعین را پشت سر گزارده ومواکب خویش را عَلَم نموده بودند ، همه به میدان آمده ، وخروش به ظاهر مسالمت آمیز و در حقیقت خونین وخطرناک را فرونشانیدند.

نقش دشمنان در جهت دهی
در آن هنگام دشمنان قصد داشتند که با تظاهرات وریختن به خیابانها ، همین رخدادها وتعرًض ها وآتش زدن مکانها واستانداریها ، ضمن متزلزل ساختن دولت عراق ، از حضور میلیونی زائران ، به ویژه ایرانیان جلوگیری به عمل آورند که با درایت مرجعیت بیدار شیعه ، این دسیسه خاموش گردید.
اطلاعات موجود در این باره ، نشان از کودتا و ساقط کردن دولت شیعه در دستور کار دستگاههای اطلاعاتی ومتحدان شوم عراق یعنی مزدوران عربی- عبری -غربی را نشان می داد. جالب اینکه آیة الله سیستانی ضمن هشدار به ملًت عراق ، کشور را آبستن حوادث خطرناک خوانده وملًت را به آرامش واندیشیدن وتقاضای خواسته های خود ، از راه مسالمت آمیز فراخوانده بودند.
متاسفانه تمام این پیش بینی ها ، دوباره در این دوهفته تقریبا عملی شده وجوانان با تحریک دستهای مرموز ، که ابتدا خواسته های منطقی آنان مورد تایید مرجعیت وتمام عقلای قوم بود واغلب احزاب از آن پشتیبانی کرده ومی کنند ، آغاز گردید لیکن تحریکات سایبری ودستهای مرموز داخلی وخارجی ، وسیل وارد شدن پول ومواد خوراکی با تنوع فراوان ، به گونه ای که در میدان تحریر بغداد ، توگویی در میانه راه نجف به کربلا در اربعین حسینی هستی ، وآنچه که مورد نیازت از غذا وآب میوه ها وحتی پول بنزین موتورها را در اختیار قرار دادن! پدیده ای تازه بود که بدون پشتوانه خارجی ، نمی تواند باشد! بر این موج تظاهرات وحقً خواهی مردم سوار شده وراه آن را به بیراهه ، رهنمون ساختند.

جوان گرسنه ای که داد از بیکاری وتورم وجز اینها را دارد، که نمی تواند همراه های چند هزار دلاری در دست داشته باشد. دستگاههای امنیتی کشور ، با حرکتی عاقلانه دستور دادند که نیروهای انتظامی ، بدون اسلحه گرم در خیابانها حاضر شده واغلب با مهربانی با متظاهرین برخورد نمودند ، لیکن تک تیر اندازان مزدور که بسیاری در این میان دستگیر شده اند ، اقرار نموده اند که مزدوران عربی - عبری - غربی هستند. اغلب کشتارها بدست این افراد صورت گرفته ومی گردد که بر شور جوانان بیفزایند.

کشته های خیابانی در تظاهرات نخستین را دستهای مرموز بعثی ، سنًی های افراطی ، صرخی ها ، وتمام احزاب وگروههای مزدور ، بوجود آورده وسپس بر گردن نیروهای نفوذی ایران ! وحشد الشعبی گذاردند.
نکته جالب وگفتنی این است که تمامی این شورش وتظاهرات ، در شهرهای جنوبی وشیعه نشین عراق بوجود آمده است و شما هیچیک از مناطق سنًی نشین عراق را که از نظر شرایط زندگی و محرومیت همچون دیگر شهرهای شیعه نشین هستند، هیچگونه بلوا وتظاهرات خیابانی را سراغ ندارید.

نکته بسیار مهم ودقیق دیگری که در چند روز نخستین این تظاهرات روی داد ، تعطیلی دبستانها ودبیرستانها بود وکودکان معصوم را برای نخستین بار به خیابانهای پر آشوب کشانیدند. حرکتی مرموزانه وبسیار خطرناک که بدون تردید قصد به خون کشیدن این کودکان معصوم در خیابانهارا داشتند وبدین ترتیب به مقاصد شوم وخطرناک خود ، نزدیک تر گردند.

در عکسها ، مردم جهان شاهد مناظری از نگرانی بجای پدران ومادران کودکان در حال اشک ریختن بودند که این حرکت خیانت پیشه نیز بحمد الله بدون هرگونه رخدادی به پایان رسید وکودکان را به خانه وکاشانه خویش باز گردانیدند. اشاره به این نکات کلیدی ، همه نشان از برنامه ریزی دقیق دشمن در سقوط دولت شیعه در عراق را دارد.

پدیده تازه دیگری که در این چند روز ، خیابانهای شهرهای جنوبی کشور عراق ، شاهد آن بوده ومی باشد ، عدم توجه به فرمان وپیام مرجعیت ، یعنی آیة الله سیستانی است که با حمله به مراکز ملًی وعمومی واستانداری ها وجز اینها وبه آتش کشیدن اموال عمومی ، ومهمتر ، حمله به افراد برجسته حشد الشعبی که از جایگاه ویژه ای در میان مردم برخورداربوده وهستند وگاه به شهادت رسانیدن آنان ، همه وهمه نشان از این دارد که این متظاهرین ، با نفوذی های دشمن ، طبق برنامه ودقیق به دستورهای از پیش داده شده خویش عمل کرده ومی کنند.

گفتنی است که طبق منابع آگاه ، بالاترین رقم حضور جوانان در تظاهرات میدان تحریر ، یکصد وهفتاد هزار نفر برآورد شده است که در این دوروز اخیر به پانزده هزار نفر رسیده است. آنچه که مسلًم است ملًت عراق ، از خود گذشتگی ها وفداکاری های ملًت ونظام ایران را نه تنها از یاد نبرده ونمی برد ، بلکه به گفته مردم کف خیابان در عراق ، در تاریخ به ثبت رسیده است.

در هنگامه پیاده اربعین حسینی ، به دفعات فراوان ، با افراد وروسای عشایر وجز اینها از مردم ومواکب عراقی برخورد می نمودم که هنگام سخن از جمهوری اسلامی ایران ، همواره خود را وامدار نظام ایران بشمار آورده ومی آورند.
اینکه در خبرهای فضای مجازی ، حمله به کنسولگری ایران در کربلا ویا نجف اشرف ویا گاه شعارهایی مبنی بر خارج شدن ایران از عراق ، منتشر می گردد ، با آگاهی دقیق اینجانب ، باید عنوان نمایم که دستهای مرموز اشاره شده ، جوانان خام را در شور خیابانی ، به این مکانها کشانیده ، تا آنجا که قصد داشتند حتی به مدارس ومکانهای تحصیلی حوزه ها نفوذ نمایند که باز تاکید می کنم تعداد این افراد بسیار اندک وهمه دست نشانده ومزدور ویا نا آگاه می باشند.

متاسفانه در این راستا باید اذعان داشت که مسوولین دولتی در سطوح بالا ، که تا کنون ارتباطشان را با پسمانده های بعثیان ، نگاه داشته اند ، در شعله ور ساختن این بلوا ، دست داشته اند که ملًت عراق در هنگام لازم ، این افراد وشخصیت های وابسته را به سزای عمل خویش خواهد رسانید.

حضور جوانان از خانواده های اعدام شده ، ویا بیرون رانده شدگان بعثی از افسران ونظامیان ، گروه وابسته صرخی ها که به ریاست شخصی بعثی ومجرم از دوران صدام پشتیبانی گردیده وهزاران نفر از جوانان را با پول وعقائد انحرافی بر علیه مرجعیت وایران تقویت کرده واکنون از این گروه انحرافی ، بسیاری در آتش زدن وقتل بیگناهان دست داشته اند، ودیگر گروههای مذهبی منحرف که همه بر علیه مرجعیت عراق بشمار آمده واز مزدوران بعثی ودر لباسهای گوناگون ،در عراق حضور دارند ، همه نقش بسزایی را در آتش زدن وتجاوزهای خیابانی را به عهده داشته اند.
دشمنان در پسا صدام ، به نقش ایران در حفظ ووحدت عراق وبیرون راندن داعشیان ، پس از مرجعیت بیدار آن ، کاملا آگاه وهوشیارند. از این رو در هر رویدادی طبیعی است که تیغ تیز خود را متوجه ایران اسلامی نمایند ، زیرا که وجود ایران در منطقه ، مانع بزرگی در رسیدن به اهداف پلید خود را  بشمار می آورند. 

نکته قابل تذکر دیگر این است که اغتشاش وناامنی در عراق وتضعیف دولت ، خود دروازه موفقیتی برای رویارویی با ایران ونظام آن بشمار می رود. تردید نداشته باشیم که امنیت وقدرت دولت عراق ، رابطه مستقیمی با امنیت کشورمان داشته ودارد.
دشمنان با برنامه ریزی فروپاشی دولت در عراق ، نخست ،بالاترین ضربه را به ناکارآمدی شیعه در دولتمداری وارد ساخته اند. دیگر اینکه همکاری های دو دولت ایران وعراق را مانع گردیده ودر این شرایط در حقیقت بنظر خود به دستآورد بزرگی دست یافته اند.

مهمترین دلائل و اهداف دخالت بیگانگان
یکی از مهم‌ترین دلایل و اهداف دخالت بازیگران خارجی در عراق و جهت دادن وسوار شدن بر تظاهرات مردمی این کشور    ،تحت‌الشعاع قرار دادن روابط ایران و عراق بوده است. محور های امریکایی ، صهیونیستی ودولتهای عرب وابسته به آنها، سعی دارد که روابط بین تهران و بغداد را تضعیف کند، هدف اصلی این مسئله نیز هراس این محور از اقتدار و انسجام محور مقاومت بوده که در شرایط کنونی در اوج خود قرار دارد. تایید بر مطلب اینجانب ، هم زمانیض این تظاهرات با تظاهرات ودرخواستهای مردمی در لبنان است.

واکنش منفی عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق به برخی مطالبات نامشروع آمریکا، یکی از عوامل ناآرامی‌های اخیر این کشور به‌شمار می‌رود. آمریکا خواستار بازبینی در توافق چارچوب استراتژیک بین عراق و آمریکا برای مشروعیت بخشیدن به موجودیت 6000 نظامی این کشور در پنج پایگاه آمریکایی بود که با مخالفت شدید نخست وزیر عراق مواجه شد. نخست‌وزیر عراق همچنین با درخواست‌های آمریکا برای خودداری از اجرای سیاست باز در قبال چین و گسترش مناسبات دوجانبه با این کشور مخالفت کرده است، علاوه‌بر اینکه وی فشارهای آمریکا برای انحلال جریان مردمی (حشد ‌الشعبی )و جمع‌آوری تسلیحات این سازمان سیاسی و نظامی را رد کرده است. 

توقف مناسبات دولت عراق با ایران و تن دادن به محاصره آمریکا و سکوت در قبال حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اهداف مختلف در عراق از دیگر مطالبات کاخ سفید بود که با واکنش منفی وشدید نخست وزیر عراق مواجه شد. به همین دلیل نخست‌وزیر عراق، یکی از  اهداف توطئه آمریکا قرار دارد.

یکی دیگر از عوامل این تظاهرات وبه آشوب کشیدن آنها ، می تواند قدرتمندی محور مقاومت در منطقه باشد! نکته ای که اغلب دور از اذهان افراد وتحلیلگران واقع می گردد. محور مقاومت اکنون در اوج اتحاد و انسجام خودقرار دارد. این جمله‌ای بوده که بسیاری از کارشناسان حتی در کشورهای غربی نیز به بهانه‌های مختلف بیان کرده‌اند.

انسجام محور مقاومت در منطقه بیش از هر زمان دیگری را اکنون ملاحظه می نماییم. کشورها و گروه‌های عضو محور مقاومت   توانسته‌اند در برابر حربه‌های طراحی شده به پیروزی برسند. پس از ناکامی‌های مختلف عربستان، آمریکا و اسرائیل برای مقابله با محور مقاومت اکنون در حربه‌ای نسبتا جدید، این بازیگران سعی در ایجاد آشوب در کشورهای محور مقاومت دارند. البته این راه مبارزه  برای ایران تازه نبوده و ایران در چند دوران  با آن مواجه شده است. در شرایط کنونی عراق به عنوان هدف آشوب انتخاب شده است. دلیل این امر نیز به گذار عراق از مبارزه با داعش و حرکت به سوی امنیت و ثبات پایداری باز می‌گردد. این امر دقیقا برخلاف خواست آمریکا، عربستان و اسرائیل است. بنابراین این سه محور غربی - عبری - عربی ،دنبال به آشوب کشاندن شهرهای عراق و ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی هستند. هدف کلی، ایجاد آشوب در کشورهای محور مقاومت در منطقه است.

آنچه که بیش از همه موجب تاثر وتاسف می گردد ، حضور میلیونی وابستگان به یک جناح مذهبی گسترده در عراق است که در طول پسا داعش ، از خطً مستقیم وروشنی ، پیروی نکرده ، وهر روز با یک تفکر ، وایده وتحمیل عقیده خویش برهمه ملًت عراق ، شکافی بس خطرناک در سیاست عراق ودولتمردان آن بوجود آورده اند که امید آن می رود ، گام در راه ناصواب نگزارند که پشیمانی ، سودی ندارد!

تردید وجود ندارد که دولت عراق باید به خواسته های به حقً ملًت خود رسیده وبا اقدامی چند فوریتی ، ضمن قطع دست های فساد از وزارتخانه ها ودولت ، سعی در خدمت رسانی کرده وملًت رنج کشیده عراق را به بخشی از آرمانهای خود برساند!

خوشبختانه در این چند روز ، احزاب گوناگون عراق ونیز دولتمردان آن ، در نشست های متعدد خود ، در اندیشه تعدیل ساختار دولت عراق بوده ، که شاید بتوانند با آغاز خدمت رسانی خود ، حتی اندک ، دل ملًت ستمدیده عراق و مرجعیت پیر ودل آکنده از درد واندوه وی را التیام بخشند!

آیة الله سیستانی ، این کوه مقاومت وصبر وسنگ صبور ملًت رنج کشیده عراق ، که همواره با تیزبینی وآینده نگری ، نه تنها مسائل سیاسی عراق وایران ، بلکه منطقه وجهان را زیر نظر داشته وهنگام ضرورت با پیامی کوتاه امًا با دریایی از معنا ، به ملًت عراق ، آنان را از فرو ریخته شدن در سراشیبی وجز اینها ، نجات داده است!

ایشان در پیام اخیر خود در این راستا ، ضمن همراهی با ملًت عراق ، فرمودند: اصلاح یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و روسای قوای سه گانه باید دست به اقدامات عملی در این زمینه بزنند ، لیکن از سوی دیگر ، حمله به نیروهای امنیتی و تظاهرات کنندگان مسالمت جو ونیز حمله به اموال عمومی را ،اقدامات شرعی وپذیرفتنی بشمار نیاوردند ...».

هرچند خیابان‌های عراق اکنون رو به آرامش رسیده و اعتراض‌ها رو به کاهش نهاده است،  اما این به معنای پایان تنش در عراق و یا دیگر کشورهای مقاومت نیست. اقتدار محور مقاومت و تقویت روابط تهران و بغداد موجب گردیده است  تا کشورهایی که در عرصه نظامی ،توان رویارویی با اعضای محور مقاومت را نداشته‌اند به دنبال ایجاد ناآرامی‌های داخلی و آشوب در کشورهای محور مقاومت باشند و ساده‌لوحی است اگر تصور کنیم، آنها آرام خواهند نشست. قطعا اتحاد مردم و مسئولان عراقی رمز پیروزی در برابر چنین توطئه‌ای است.

در پایان مجددا اشاره می نمایم که در این گفتار ، به دنبال بیگناهی دولت عراق در کمبودها وکمک رسانی ها وخدمات به ملت عراق نبوده ونمی باشم ، از سوی دیگر پرسش مهمی را از دولت کنونی عراق ودو دولت پیشین عراق دارم که چرا مرجعیت ومحور وقلب تپنده ملًت عراق وبه گونه ای شیعه جهان ، سالها است که دیدارهایش وارتباط مستقیم خود را با آنان قطع کرده است؟؟

چرا نباید دولتها به پندها و ندرزهای این پیر مقاومت وسنگ صبور ملًت عراق که آرزوی داشتن همچون شخصیتی را بسیاری از کشورهای اسلامی در میان خود دارند ، گوش فرا داده ووی را از خود برنجانند.

من خود شاهدم که در حدود ۹ سال پیش چگونه حضرتش اصرار بر عدم استفاده از سردمداران نظامی عالیرتبه دوران بعثیان را در دستگاه دولت داشتند ، امًا گوش شنوایی متاسفانه وجود نداشت واز این پس بود که داعش وپس از آن ، تظاهرات خیابانی وجز اینها را مشاهده کردند وکردیم وباز هشدار می دهم که دولت عراق باید از وجود چنین گوهر درخشنده وبرجسته ای که اگر بگویم قلب تپنده ملًت عراق وبسیاری از جهانیان است ، سخنی به  گزاف نگفته ام ، کمال بهره برداری را کرده زیرا که در پشیمانی ، سودی وجود ندارد.

ماهها پیش ،جسته گریخته به سخنانی از سوی برخی از دلسوزان عراقی که در حضور های مردمی ونیز در خطاب به سردمداران دولت عراق گوش فرا می دادم که اشاره می نمودند: جنگ وجهاد گسترده ما در آینده ، مبارزه با فساد است وما همگی باید خودرا برای این رویارویی ، مهیا سازیم.

 پیش از این برخی از این سخنوران ،رویارویی ومبارزه با فساد را یکی از عوامل مهم در پیشبرد اهداف ملت ودولت عراق بشمار آورده وبدون دستیابی به عوامل فساد واز میان بردن آنها ، کشور را پیروزمند بشمار نیاورد. آنان در سخنانشان  اظهار می داشتند که باید در این راستا ،بدون تزلزل گام پیش نهاده ومسوولین فاسد در هر رده وشاخه ای بدون در نظر گرفتن جایگاه سیاسی واجتماعی آنان ،شناسایی شده وتقدیم دستگاه عدالت وقضا دهیم.

درمان بیماریهای خطرناک در جامعه ، به ریشه یابی وریشه کنی آنها می باشد ونه اینکه با آنها کنار آمده ، زیرا که فساد در جامعه ، موجب تباهی ونابودی جامعه ودولت آن می گردد. دشمن همواره به دنبال نفوذ از منافذ وورودی های ضعیف در یک کشور است. فساد وبی قانونی ورانت خواری وگوش فرا ندادن به خواسته های قانونی یک ملًت ، والاترین خطر برای یک ملت است که فرسایشی گردیدن آن ، ناگاه شاهد ریزش این ساختار اجتماعی وسیاسی ودولتی فاسد خواهیم بود.
تردیدی ندارم که ملًت آگاه عراق ، این دسیسه ها وخیانت های دشمن را که نه تنها ماهها پیش ، بلکه سالها است که در انتظار بدست آوردن آن ، در کمین نشسته اند را با داشتن مرجعیت آگاه وبیدار ، وگوش به فرمان بودن وی ،وداشتن دولتمردان دلسوز برای ملًت وکشور ، در گور دفن خواهند نمود.

* تحلیلگر مسائل عراق و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران

کد خبر 1318193

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =