۸ نفر
۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۶
ویروس اصلی و درمان کرونا را پیدا کردم!

مدتی است شاید به نظر برسد که کمی زیادتر از حد متعارف در یادداشتهایم به وزارت بهداشت و عملکرد مدیران پزشکی کشور در رابطه با مدیریت بحران کرونا در قالب کمیته های مقابله می نویسم.

مجموعه یادداشت ها را اینجا بخوانید. حتی چند بار از خودم سوال کردم که اگر این است دیگر ننویسم چون کار خدا پسندانه ای نخواهد بود و دلیل ندارد بنده از انصاف دور شوم که روزی بی دلیل برای آن پاسخگو باشم !
ولی تقصیر بنده نیست وقتی سخنرانی علمی که توسط معاون وزارت  بهداشت در شبکه های خبری برای قانع کردن مردم و دولتمردان از مرگ بالای  ٤٠٠ نفر در روز و شایدم ١٢٠٠ نفر در روز پخش می شود را میبینم، به خود می گویم من معلمم، آخر تا به امروز من بارها روش تحقیق غیر از این که می بینم به شاگردانم درس داده ام و همواره گفته ام؛ ترسیم چند منحنی که نشد کار؛ حرفی که می زنی ببین با عقل درست است یا نه؟!
اول اینکه یکی می فهمد، آبرویت می رود،
دوم کلی وقت و پول برای تحقیقات به هدر می رود،
سوم گزارشت دردی را برای کشورت و محل کارت حل نمی کند بلکه بدتر گمراه تر می کند، آبروی دانشگاه و من به عنوان استادت می رود.
درختانی که به کاغد تبدیل شده اند که تو روی آنها این هجویات را بنویسی، هدر می رود، جوهر پرینتر ضایع می شود، ... و آخر هم برای آتش بازی از آن ها در آخر سال استفاده می شود.
اصلا شما آقای دکتر! همه از فردا آقای دکتر یا خانم دکتر، آیا نیاز و فشاری برای ارایه گزارشات و تحقیقات نامربوط داریم که به شکلی همه را منحرف کنیم !
بعد از یادداشت آخرم، به دبیر فرهیخته وبلاگ نخبگان این سایت نوشتم بنده از این جماعت نا آمیدم تا مدتی نخواهم نوشت و ایشان مثل همیشه محبت کردند و پاسخ دادند، « نه ان شالله همین نوشته ها امید نخبگان است » توبه را شکستم و باز نوشتم !

برخی اشتباهات آنقدر بزرگ است که اگر گفته نشود خوف آن می رود که انسان مشمول الذّمه شود! برای مثال توجه خوانندگان محترم را به سخنان آقای دکتر، معاون محترم وزیر بهداشت جلب می کنم. عین خبری است که ایشان می فرمایند، حدود ١٥٠٠٠ نفر را با کمک مخابرات رصد کرده اند که میانگین آنها ٣/٨ خط موبایل داشته است.
آیا این یک جامعه آماری درست است که منتخبین آن از ١٥٠٠٠ مبتلا به کوید-١٩ همه به طور میانگین ٣/٨ خط تلفن داشته باشند؟ شک دارم. موبایل فروش ها هم حدود ٤ تلفن همراه توام با کرونا ندارند! تا برسد به یک جامعه آماری منطقی!
می فرمایند مطالعه موردی روی فردی از ارومیه نشان می دهد که ایشان حرکت و ظرف یک هفته تا تهران آمده و همه جا هم مانده و توقف داشته؟ و چند نقطه را روی یک منحنی نشان می دهند (شکل-١)

شکل ١ :مسیر حرکت دو نمونه

اینها در بهترین حالت تماس ها بوده است نه توقف ها  ! از ارومیه تا تهران ٩ ساعت طول می کشد نه یک هفته !  مگر با دوچرخه آمده باشد! زیر شکل کنتوری آورده شده تحت عنوان اقامت!  گویا شخص مورد نظر با توجه به این کنتور و رنگ ها روی سطح پراکنده حرکت می کرده تا مثل آدم ها و منظور از اقامت معلوم نیست که بقول مزاح معروف داشته می آمده یا می رفته ؟
بعدا شخصی را از کهگیلویه که باز ٣/٨ خط موبایل داشته و کرونا مثبت بوده، مثال می آورند که آمده و رفته شمال و از غرب تا شرق همه شمال را تا گلستان در یک هفته و هر جا هم سه چهار روزمانده محکوم می کنند باز مثل سناریو قبل! بعدا این منحنی را نشان می دهند (شکل-٢) 

شکل ٢ : مسافت طی شده بیماران

بنده وقتی نگاه می کنم شکل می گوید ١٠٠ درصد جامعه آماری (موبایل فروش های کل خاورمیانه) که کرونا مثبت بوده اند ٢٠٠ کیلومتر حرکت کرده اند !  یعنی چی؟
تازه ارومیه تا تهران ١٠٠٠ کیلومتر بیشتر باید باشد ؟ یاسوج تا گیلان و مازندران و گلستان هم چند هزار کیلو متر به بالا تازه طرف رفته و برگشته بفرمایش ایشان ! و بعد هم این شکل بر  اساس منحنی قبلی !  و در آخر نتیجه گیری همانند ( شکل-٣) شده است !

شکل ٣  : نمودار درصد بیماران متحرک

مطمئنم صد میلیون به بالا هزینه این مطالعات یا بیشتر شده است!  بر اساس همان اشکال نامعتبر آیا یعنی نمی شود ١٣ درصد جامعه آماری خاص این پژوهش خارق العاده که حدود ١٩٥٠نفر می شود بالای ٤٠ کیلومتر برای زدن آمپول به شهر رفته و برگشته باشند ؟ (٢٠ کیلومتر رفت ٢٠ کیلومتر برگشت) یا موبایل خود را به فرزند خود داده باشند برای یک هفته و ....
(شکال-١  و شکل -٢ شکل ٣ ) 
در خاتمه جمع بندی می فرمایند این گروه خیلی خطرناکند، ببخشید بدون رودرباسی من می گویم وزارت بهداشت خطرناک است ! بالاخره کرونای اصلی را پیدا کردم. بی خود نیست که پس از ٩ ماه اتفاق خوبی در امر مقابله رخ نداده و نمی دهد. منابع و مهمات به هدف های غلط ارسال می شود، باید کاری برای درمان کرونا مثل تغییر مدیریت بحران از وزارت بهداشت به یک کمیته بحران کرد، خیلی زود آنچه برای مدیریت بحران کرونا و راه خروج از این بن بست لازم بود در یادداشتهایم در همین سایت نوشتم و موجود است.
به عنوان یک معلم تلاش کردم دینم را به وطنم ادا کنم، بیشتر از این بلد نیستم، بقیه راه بدست راننده قطار است، والسلام.

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران کشور

کد خبر 1451280

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =