۵۲ نفر
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۸
آیا مجلس انقلابی بازی خواهد خورد؟

این روزها صداهایی عوام پسندانه از دستگاه‌های اجرایی و تقنینی شنیده می‌شود که واقعاً تعجب آور است البته آنچنان هم تعجب آور نیست چرا که به طور کلی شعارهای پوپولیستی در کشور ما به خوبی جواب می‌دهد و همواره عده کثیری را با خود همراه می‌کند.

اخیراً هیأت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با همین رویکردِ شعارگونه، دو بال قدرتمندِ عدالت در جامعه یعنی وکالت و سردفتری را نشانه رفته و این دو منصب را که بنا به اذعان اندیشمندان ، نقش تعیین‌کننده و به سزایی در اجرای عدالت و بهداشت حقوقی جامعه دارد کسب و کار تلقی کرده و خواهان صدور بی قید و شرط مجوز برای این مناصب شده است.

اگر کسی  با این مناصب و یا حداقل با الفبای حقوق آشنایی داشته باشد متوجه می‌شود که نگاه کاسب کارانه داشتن به این دو منصب شریف جفای بسیار بزرگی به کشور و جامعه حقوقی است.
این شعار اگرچه ممکن است در ابتدا با استقبال دانش‌آموختگان حقوق مواجه شود، ولی اثرات فاجعه‌بار آن  به حدی است که همان‌ ها هم پس از مدت کوتاهی متوجه می‌شوند که فاجعه‌ای برای آنان و جامعه حقوقی رخ داده است.

از هیئت مقررات‌زدایی که این دو منصب عدالت محور را در زمره بقالی و میوه فروشی و مشاور املاک  و ... دیده انتظاری بیش از این نمی رود اما از مجلسی که داعیه انقلابی بودن دارد انتظار می‌رود به سادگی از کنار این موضوع گذر نکند و آن را در کمیسیون‌های تخصصی و با حضور افراد آگاه به مسائل بررسی کند تا ناخواسته در دام شعارهای پوپولیستی بعضی از مدیران ناکارآمد گرفتار نشود.

آری همگان می‌دانیم که ایجاد اشتغال برای جوانان و به ویژه برای جوانان تحصیل کرده از اهم امور است اما همگی هم می‌دانیم که بازی کردن با احساسات این جوانان گناهی نابخشودنی است.
اگر با یک تصمیم غلط باعث شدیم که عده زیادی از جوانان غیور کشور جذب یکی از این مناصب شدند و پس از شروع به کار متوجه شدند که بازی خورده اند و کثرت شاغلین در این دو منصب باعث هدر رفت هزینه‌های مادی و معنوی آنان شده چه کسی پاسخگوی هزینه ها و غرور به یغما رفته آنان است؟
لطفاً برای دلخوش کردن تعدادی دانش آموخته که به فرض ایجاد اشتغال در وکالت و سردفتری به علت مهیا نبودن زمینه درآمدی، صرفاً یک عنوان به آنها اعطا خواهد شد اصول حقوقی جامعه را به هم نریزید.

نظام قضایی همانطور که از اسمش پیداست یک نظام و سیستمی است که هدفش وصول و اجرای عدالت در جامعه است و دارای اجزایی است که تار و پود آنها با نهادهای همگنی از جمله وکالت و سردفتری تشکیل شده اند که بی‌توجهی به این نهادها و ارکان می‌تواند باعث گسیختگی اسفبار نظام قضایی شود.
شاید بد نباشد مسئولین ذیربط بدانند که در حال حاضر هم بسیاری از سران دفاتر اسناد رسمی و وکلا حتی قادر به تامین هزینه های دفتر و  حقوق کارمندان خود نیستند و چه بسا همین مسئله باعث پدیدآمدن تخلفات فراوان در این مناصب حساس گردد.
با این وصف تصور بفرمایید زمانی که حد و مرز جذب سردفتر و وکیل برداشته شود وضیعت به چه صورت خواهد بود.

بهتر است هیأت مقررات‌زدایی و مجلس انقلابی به جای پرداختن به این گونه مسائل ابتدایی و شعارگونه و عوام فریبانه، گامی اساسی در جهت اشتغال جوانان بردارند. شاید عدم صدور مجوز در خصوص بسیاری از کسب و کارها از جمله مشاغل وابسته به قوای قضائیه و مجریه و نهادهای انتظامی همانند دفاتر پیشخوان، دفاتر خدمات قضایی ،دفاتر خدمات الکترونیک شهر، دفاتر پلیس + ۱۰، آموزشگاه های رانندگی و... برای بازنشستگان بتواند به عنوان اولین گام در این راه تلقی شود.

کد خبر 1456851

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    17 2
    برای ایجاد اشتغال کافیه بازنشسته ها را از کار بیکار کنید که از دو جا درآمد نداشته باشند و چندین و چند شغله ها را نیز وادار به یک شغل کنید. نیازی نیست اینقدر برای دیگر مشاغل و افراد مزاحمت ایجاد کنید.
  • حقوقدان IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    17 5
    انحصار يكي از بدترين مظاهر منفعت خواهي ست و بايداز خدابخواهيم ما را از شر آن حفظ كند. دليل موجهي وجود ندارد برخي دفاتر اسناد رسمي هرماه 200 ميليون تومان بتوانند درآمد داشته باشند ولي كرور كرور جوان تحصيلكرده ملت معطل ماهي 1 ميليون باشد و نان و پنير نداشته باشد شكم گرسنه اش را سير كند
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    11 4
    مجلس اگر به لابي ها و فشارهاي منتفعان از انحصار مشاغلي كه هر كدام از اعضاي آن چندده تا چندصدميليون تومان درآمد دارند گوش بدهد بله حتما بازي خواهد خورد!
  • IR ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    7 3
    واقعاً مردمو چی فرض کردین یعنی فکر میکنین شما صلاح کار کسی که ۲۰ سال درس خونده رو بیشتر از خودش میدونین نمیدونم این روزا هرکسی میخواد یه کاری برا مردم بکنه یه عده ای مثل اینکه دزد گرفته باشند داد میزنند :پوپلیست آی پوپلیست البته دهه ۴۰و۵۰ هم همینطوری بود اون موقع میگفتنند کمونیست ر
  • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
    8 1
    ۴۱ سال گذشته ما هنوز معنای انقلابی رو نفهمیدیم والله یکی بیاد انفلابی یعنی چی یعنی یقه رو ببندیم تسبیح دست بگیریم انگشتر عقیق سه چهر تا دستمون بکنیم و ته ریش بذاریم و اختلاس کنیم؟ درسته ؟
  • حمیدرضا IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
    7 1
    بجای برهم زدن نظم و بهداشت حقوقی جامعه کافیه دوشغله و چند شغله ها رو که تعدادشونم کم نیست رو نظم و ترتیبی بدن که جوانها بتونند جایگزینشون بشن مرا به خیر تو امیدی نیست شر مرسان
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
    10 1
    شما جز اونایی هستی که چون شغلتو در خطر میبینی این بحث رو راه انداختی. یه دانش آموخته حقوق باید چقد پشت آزمون و آزمون و آزمون بمونه
  • مطلع ثبتي IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
    2 2
    بعضي ازسردفتران كه الان نگران از دست دادن انحصارتاريخي شون هستن در 6 ماهه اول سال سقف 850 ميليون توماني كه برايشان در كل سال درنظر گرفته شده بود تكميل كردن و باز دست از طمع و دنيادوستي برنميدارند
    • فاضل IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
      2 0
      آقای مطلع ثبتی شما که خبر داری یه عده 850 میلیون سقف رو پر کردند باید خبر داشته باشید که تو همون شهر هنوز بعضی ها بیست درصد سقف رو هم نرفتن پس اشکال کار کمبود دفاتر نیست بلکه زد و بند بعضی از دفاتر هست که این نابرابری رو به وجود آورده
  • IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    2 1
    جالبه اگر بدانید بعضی از کسانی که چندسال است با لابی با نمایندگان و بعضی مدیران مانع اصلاح قانون و از ورود نخبگان به صنف سردفتران جلوگیری کردند هرماه 150 میلیون تومان درآمدشان است! دست بردارید از انحصار خدا را خوش نمی آید
  • عباس IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
    3 1
    به نظر من هیچ کجا برای هیچ کسب و کاری نباید انحصار وجود داشته باشد طرف میره بررسی میکنه تحقیق میکنه اگر گرفت ک هیچ اگر نگرفت میاد سر جای اولش.از جهت دیگه این کار میتونه باعث رقابتی شدن قیمت خدمات هم بشه. مثل اینه بگی چون یه سوپر سر این کوچه هست دیگه تا شعاع ۱۰۰ متری نباید باشه... چه توجیه مسخره ای...
    • DE ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
      2 4
      کسی که سردفتری را با سوپرمارکت یکی می دونه نباید باش بحث کرد
    • کریم DE ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۱
      0 0
      کسب و کار مد نظر هست و سوپر مارکت یک مثال کوچک است وگرنه این مثال را میشه به خیلی از کسب و کارها تعمیم داد مثل دانشگاه ها و مهندسان و ... این انحصار در کشور در چند صنف بوجود اومده پزشکان و وکلا و... برادر من انحصار در هر جا بوجود اومد فساد هم در کنارش میاد این چیزیه که جوامع پیشرفته خیلی ساله بهش رسیدن حالا شما و امثالهم دارید در مقابلش مقاومت میکنید...