دکتر امامی رضوی ، معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در نشست بازنگری دوره کارشناسی و دکتری تخصصی پرستاری که امروز برگزار شد ابراز امیدواری کرد که این بازنگری به نتیجه مطلوب برسد و میزان سلامت جامعه از این بازنگری مرتفع شود.
معاون درمان وزارت بهداشت اما چالش های موجود در نظام سلامت را چالش های قابل توجهی در سر راه تامین سلامت مردم دانست: : " ما در بالین نیاز به کسی داریم که هم پرستاری را بلد باشد و هم دغدغه اش ارائه خدمت باشد.اما از طرف دیگر در بیمارستان ها هم باید جایگاه مشخصی برای پرستاران کارشناسی ارشد وجود داشته باشد. وقتی در بیمارستان جایگاهی برای آنها وجود ندارد؛ بی استفاده می مانند. در حالی که اگر جایگاه نیروهای متخصص مشخص باشد، می تواند خدمت بهتری را ارائه دهد."
وی توجه به بحث اخلاق حرفه ای در پرستاری را هم نکته قابل توجهی دانست و خواستار خارج کردن موضوع از حالت بحث های تئوریک شدوگفت:"اتفاقات خوبی نمی افتد در سیستم درمان ما وقتی دانشجویان فارغ التحصیل می شوند؛ نه این که این اشکالات در آموزش پزشکی وجود نداشته باشد، اما بحث ما فعلاً در پرستاری است "
دکتر امامی رضوی؛ در توضیح اشکال موجود در آموزش پرستاری به تفاوت آموزش بالینی دانشجویان پرستاری با دانشجویان پزشکی اشاره کرد: "عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی رئیس بخش است؛ در واقع مسئول بخش آموزش پزشکی است. بنابراین به دانشجوها هم مسئولیت مریض ها سپرده می شود. بنابراین کیفیت آموزش در آنها بیشتر از دانشجویان پرستاری است. دانشجویان پرستاری در بیمارستان می روند و آموزش می بینند. این آموزش، آموزش مهمان بودن است. چون مسئولیتی به آنها سپرده نمی شود."
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: "نحوه آموزش اخلاق حرفه ای باید متحول شود، تا وجود فرد اینطور شکل بگیرد. اصلی ترین نقش در شکل گرفتن اخلاق و رفتار حرفه ای دانشجویان را گروه بالادستش دارد. ما شک نداریم که اشکالاتی که به سیستم درمان ما وارد می شود ناشی از این است که به رفتار حرفه ای کم توجه می کنیم. ما در سال گذشته ما اتفاقات زیادی را درخصوص برخورد بد با پرسنل درمانی داشتیم. اما تجربه نشان داده است که نقطه شروع بسیاری از این درگیری ها از پرسنل خودمان بوده است. آموزش اخلاق حرفه ای باید در فیلد صورت گیرد. باید در محیط وارد شد و استانداردها را بررسی کرد و دانست."
4545
نظر شما