سیداحمد خاتمی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران افزود: در این زمینه به خصوص باید به زندگی محرومان توجه بیشتری شود و باید با سوء استفادهکنندگان از اموال عمومی هر کسی که هست مقابله شود.
وی ضمن اشاره به ویژگی های جامعه مهدوی که به گفته وی «در حکومت ولیعصر (عج) امنیتی وجود دارد که خواندن و شنیدن آن انسان را غرق در نشاط میکند»، افزود: انتظار تنها زبان قال نیست، بلکه زبان حال است. کسی که منتظر میهمان است چه بسا یک بار هم نگوید میهمان دارم، از روزها قبل خودش را آماده میکند، بنابراین وقتی نظام جمهوری اسلامی نظام منتظر محسوب میشود که به سمت این خصوصیات حرکت کند.
کنایه ای به رئیس جمهور
خاتمی در ضمن توضیح ویژگی های جامعه مهدوی کنایه هایی هم به دولت زد و یکی از مصادیق عدالت اقتصادی را مقابله با سوء استفاده کنندگان از اموال عمومی دانست و تصریح کرد: باید با سوء استفادهکنندگان از اموال عمومی هر کسی که هست مقابله شود. در روایتی است که حضرت مهدی (عج) بسیار بخشنده است و بر کارگزارانش بسیار شدید است یعنی بر آنها نظارت میکند و اگر ببیند کارگزاری پایش را کج گذاشته است، مثل جدش امیر المومنین قاطعانه برخورد میکند.
در حالی که رئیس کمیته تحقیق و تفحص از شورای عالی ایرانیان از ارئه اسناد تخلف مسئولان این نهاد به رئیس جمهور سخن گفته است، کنایه های امام جمعه تهران درباره برخورد قاطعانه با متخلفان بیشتر معنا می یابد.
قانون حرف اول را می زند نه شرط گذاری ها
خاتمی در ادامه سخنان خود به یکی دیگر از اظهارات رئیس جمهور هم این چنین واکنش نشان داد که «دومین بعد از عدالت، عدالت سیاسی است و آن این است که قانون حرف اول را بزند، نه سهمخواهی، باجخواهی و شرطگذاریها».
شرط گذاری هایی که خطیب موقت جمعه تهران به آن اشاره داشته ظاهرا مربوط به اظهارات رئیس جمهور درباره کابینه بود که چندی پیش بعد از نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران مطرح کرد و احمدی نژاد خط قرمز خود را کابینه دانست و تعرض به آن را مساوی اقدامات قانونی دانست. اظهاراتی که با واکنش مسئولان قوه قضائیه روبرو شد و رئیس دیوان عدالت اداری و سخنگوی این قوه اظهارات این چنینی را بی معنا دانستند و اعلام کردند جز قانون هیچ خط قرمزی در نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.
واقعیات را ببینید
اتفاقات اخیر در کشور و مرگ یک ورزشکار و مصدومیت یک طلبه امر به معروف بخش دیگر سخنان امام جمعه موقت تهران بود که او این قضایا را استثنا دانست، اما در عین حال گفت:نکاتی را که میگویم داغ همه متدین از حوادث این روزها تازه میشود که غیرتمندی بیاید نهی از منکر کند، چشمهایش را در بیاورند، یا در معرض نابینایی قرار گیرد و یا غیرتمندی نهی از منکر کند و شاهرگ او را بزنند. من در این رابطه تقاضا میکنم، عزیزان واقعیات را همانقدر که هست ببینند؛ طبق تحقیقات این حرکات سازماندهی شده نبوده و نباید هم با دیدن این صحنهها چنین فضایی را بسازیم که هالهای از ناامنی و یاس در کشور درست کنیم؛ چراکه این همان است که دشمن میخواهد. آنچه واقعیت است این است که ایران اسلامی به فضل خدا امنترین کشور جهان است و این قضایا استثنا بوده و یک قاعده نیست.
وی ادامه داد: نکته بعد این است که دستگاه قضایی نباید از کنار این حوادث سطحی بگذرد که سطحی هم نخواهد گذشت به خاطر اینکه ما سران محترم دستگاه قضا را میشناسیم و میدانیم مثل مردم غیرت دینی دارند، ولی گاهی اوقات انتظار میرود، سرعت عمل همراه با موازین شرعی باشد تا اراذل و اوباش سر جای خودشان بنشینند.
برخود با ناهیان از منکر مصداق محاربه
خاتمی گفت: بنده به عنوان طلبهای که به خیال خودم حدود 15، 17 سال درس خارج فقه میدهم، به خودم اجازه میدهم حق نظر در این رابطه داشته باشم که برخورد اینچنینی با ناهیان از منکر بیتردید مصداق محاربه است. محارب کسی است که امنیت عمومی جامعه را به هم میریزد. تعبیر مفسر بزرگ مرحوم علامه طباطبایی را ببینید؛ هر کسی که امنیت عمومی را مختل کند چه با سلاح گرم و چه سرد و حتی در تعابیر فقها دیدهام که گفتهاند اگر کسی حتی با عصا فضای امنیت عمومی جامعه را مختل کند از مصادیق محارب است.
خاتمی در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه گفت: مطلب بعدی خبری است که در تلویزیون هم دیدید. در یکی از ایالاتهای آمریکا، سیاهپوستی کرایه اتوبوسش را نداده بود، پلیس آمریکا با پنج گلوله او را جلوی چشم مردم میکشد. این سیمای دولت آمریکاست که فریاد حقوق بشرش گوش فلک را کر کرده است. این نشان دهنده این است که برای آمریکا انسانیت سر سوزنی ارزش ندارد و شعار حقوق بشر برای استفاده ابزاری است.
وی گفت: همین جا میخواهم از اقدام ارزشمند مجلس شورای اسلامی که یک طرح یک فوریتی برای تحریم و تعقیب 26 مقام آمریکایی با 200 امضا دادند، تشکر کنم ،آفرین. این اقدام، اقدام درستی است و امیدواریم به همین زودی شاهد تصویب آن باشیم.
خاتمی افزود: مطلب آخر رسوایی انگلیسیها در شنود مکالمات مردم است و عجیبتر کشته شدن خبرنگاری که اینها را فاش کرده است و من معتقدم همهی اینها میخی است بر تابوت لیبرال دموکراسی غرب که برای آنها حتی حقوق شهروندانشان محترم نیست و گویا آدمکشی برای انگلیسیها یک هنجار پذیرفته شده است.
/27212
نظر شما