به گزارش خبرآنلاین از تبریز، شهرداری تبریز به عنوان متولی اصلی مدیریت واحد شهری، هر چند که این مهم تاکنون محقق نشده، در موضوع شناسایی، تملک، مرمت و صیانت از خانه های تاریخی به عنوان نمادهای هویت شهری و حافظه تاریخی شهروندان نقش بی بدیلی دارد، اما واقعیت این است که غیر از دوره ای درخشان از تحقق این مهم در دوره مدیریت علیرضا نوین، توجه به خانه های تاریخی توسط مدیریت شهری در حد شأن و جایگاه تبریز و تبریزیان نبوده است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری،گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی در سی و ششمین جلسه آن اعلام کرد: پراکندگی آمار خانههای تاریخی یکی از موضوعاتی است که پیش از این هم در جلساتی مطرح شده و به سرانجامی نرسیده بودیم.
حجت الاسلام سید کاظم زعفرانچیلر با بیان اینکه خلاء موجود باعث شد به فکر جمع آوری داده و آمار در خصوص خانههای تاریخی باشیم، گفت: این چنین به ذهنمان آمد که برای هرکدام از خانهها یک پرونده تاریخی با تاریخچه مشخص ایجاد کنیم.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری،گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: تقریبا هیچ کدام از خانههای تاریخی داده ای نداشتند و در این خصوص هیچ اقداماتی صورت نگرفته بود؛ به همین دلیل مصمم به شفاف سازی آمار این مهم شدیم.
زعفرانچیلر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود خانههای تاریخی بسیار قدیمی در تبریز مطرح کرد: یک سری خانههای خاصی وجود دارد که از دوران بسیار دور باقی مانده است، این خانهها یا در دست اشخاص شخصی بوده که گاها به فروش می رسد و تخریب می شود و یا به حال خود رها شده اند.
وی افزود: امروز در تبریز خانهای قدیمی داریم که قدمت آن به دوره زندیه باز می گردد، اگر هویت این خانه حفظ شود طبیعتا میراث خوبی برای آیندگان به جا خواهیم گذاشت.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری،گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: یکی از دغدغههای مهم من از گذشته این است که دیوارههای مسجد کبود منجر به خفگی مسجد شده است، آیا برای این امر میتوان چارهای اندیشید.
زعفرانچیلر در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: پیشنهادم این است تمامی مشکلات و مسائل مربوط به خانه های تاریخی اعم از مالکیت و... گردآوری شده و سپس در این خصوص تصمیماتی اتخاذ شود.
احد صادقی، دبیر کمیسیون سرمایهگذاری،گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه با تاکید کرد: پیرامون مسجد کبود، مشکلاتی وجود دارد که لازم است شورای ششم در این راستا تصمیمات جدی اتخاذ کند.
دبیر کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: ایجاد پیاده راه در پیرامون مسجد کبود نیز بهتر است در دستور کار مدیریت شهری قرار گیرد.
صادقی در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: پیشنهادم این است صفر تا صد مسائل و مشکلات مربوط به چند مورد از خانههای تاریخی در کمیته کارشناسی بررسی و سپس به صحن شورای شهر ارجاع داده شود.
یاسین بجانی، عضو کمیسیون سرمایهگذاری،گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز هم در این جلسه گفت: باید ابتدا تمامی مسائل و مشکلات خانه های تاریخی روشن و شفاف سازی شود و سپس برای تصمیم گیری به صحن شورای شهر ارجاع داده شود.
48
نظر شما