به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین در سومین جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان قزوین که با حضور روسای دانشگاهها و رئیس پارک علم و فناوری و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهارکرد: دستگاههای اجرایی باید رویکرد دانشبنیانی داشته باشند و دانشگاهها با مطالعه سند توسعه، نظر اصلاحی بدهند تا اجرایی شود.
او افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی لازم است با کمک مدیران صنعت، کشاورزی و دانشگاهها سند آمایش توسعه دانشبنیان را تا پایان آذرماه تهیه و نهایی کند تا از تداخل کارها جلوگیری شود.
این مقام مسئول گفت: بهتر است تسهیلات شرکتهای دانشبنیان ازطریق صندوق پژوهش و فناوری توزیع شود البته باید دانست که دنبال دادن وام بلاعوض نیستیم و اعتبارات از طریق پارک به صندوق داده شود و برای جلوگیری از رانت در این تسهیلات ۴۳میلیاردتومانی با سود ۴درصد توزیع آن بانظارت چنددستگاه صورت گیرد.
اعلایی ادامه داد: اگر اعتبارات ۴۳میلیارد تومانی بند۲ ماده۳۴ بودجه امسال سرمایه صندوق شود، هم بنیه مالی صندوق بیشتر شده و تسهیلات نیز نظاممند توزیع میشود.
استاندار قزوین تصریح کرد: در کنار شرکتهای دانشبنیان میتوانیم هستههای دانشبنیان را هم مورد حمایت مالی قرار دهیم و اگر تخصیص این تسهیلات بالای ۵۰درصد و حتی ۱۰۰درصدی باشد به نتایج بهتری میرسیم.
او یادآورشد: هدف ما حمایت از تجاریسازی ایدههاست و دادن تسهیلات به جای بلاعوض در واقع عادلانهترین کار غیررانتی است و اگر طرحی، اقتصادی باشد سودهای ۱۸درصد و بالاتر هم مقرون به صرفه میشود.
این مقام مسئول گفت: تسهیلات باید به تجاریشدن ایدهها و یا ساخت یکدستگاه که طرح را اجرا کند و ما را از وابستگی رها کند داده شود و لزوما قرار نیست همه طرحها تسهیلات زیادی لازم داشته باشد.
اعلایی ادامه داد: گاهی ما هم باید ایدهها را شناسایی و حمایت کنیم و دستگاههای اجرایی، پارکها و دانشگاهها اگر ایده و یا طرحی را بهعنوان پرچمدار، جریانساز و عملیاتی میشناسند، آنها را به ما معرفی کنند.
استاندار قزوین افزود: بهویژه در حوزه کشاورزی برای مثال آفتکشها لازم است که حوزههای پرچمدار و تاثیرگذارشان برای حمایت شناسایی شوند و حتی کارهای پژوهشی هم به شرکتهای دانشبنیان میتواند واگذار شود و علاقمندیم که اعتبارات پژوهشی توسط شرکتهای دانشبنیان و در طرحهای پرچمدار و جریانساز انجام شود.
او با اشاره به اهمیت راهاندازی خانه خلاق دانشآموزی گفت: با کمک دانشگاه آزاد اسلامی، پارک علم و فنآوری و آموزش و پرورش راهاندازی خانه خلاق دانشآموزی با سرعت، پیگیری و عملیاتی شود.
اعلایی گفت: بهتر است پای دانشآموزان را به دنیای رباتیک دانشگاه آزاد باز کنید زیرا ظرفیت این دانشگاه بسیاربالا و بینظیر است و باید از آن استفاده مطلوبی داشته باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: باتوجه به ظرفیتهای بخش کشاورزی استان و تاکید رهبری در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و دشت قزوین لازم است در این حوزه تمرکز بیشتری داشته باشیم.
استاندار قزوین اظهارکرد: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در عرصه کشاورزی استان بالا نیست و چون مبنای دانشگاههای ما کشاورزی نبوده میتوانیم برای حوزه دانشبنیان کشاورزی از دانشگاههای قوی دیگر استانها مانند البرز استفاده کنیم و پیشنهاد میشود در یکهمایش، جلسه و یا تور صنعتی از شرکتهای دانشبنیان کشور برای بازدید از ظرفیتهای استان دعوت شود تا توان آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم.
او یادآرو شد: برگزاری «استارتآپ ویکند» در حوزههای غیرصنعتی هم باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و دستاوردهای این بخش معرفی شود.
اعلایی گفت: دشمنان نداشتههای ما را با بزرگنمایی در حوادث اخیر فریاد زدند و داشتهها را کوچک جلوه دادند و متاسفانه برخی از مردم بهویژه جوانان نیز از داشتههای خود بیاطلاع هستند و دشمنان روی آن موجسواری میکنند لذا ضرورت دارد یکفضای روشنگری در این عرصه داشته باشیم.
این مقام مسئول ادامه داد: میتوانیم طرح راهیان پیشرفت را اجرا و موفقیتها و داشتهها را بازگو کنیم و بدانیم برخی توانمندیها مثل استقلال، عزت و جغرافیای تحت تاثیر بیرونی ما معنوی و برخی فیزیکی است.
او یادآور شد: در ستاد دانشبنیان باید گزارش دهیم چه کردهایم و ازآنجا که مقام رهبری خودشان در مرزهای دانش قرار دارند، دانشگاهها میتوانند خلق ایده کنند و داشتهها را در مقایسه با دیگر کشورها بازگو کنیم و به نظر میرسد در حال حاضر به یک جهش فکری نیاز داریم تا پرچمدار خلاقیت باشیم و توصیه میکنیم اساتید دانشگاه و محققان پارک کنار هم بنشینند و رسالت تبینی ما را تعیین کنند.
استاندار قزوین: مدیران صنعتی، کشاورزی و دانشگاهی برای طرح راهیان پیشرفت ایده جدید ارائه کنند تا از فضای کلیشهای خارج شویم.
46
نظر شما