پزشک متخصص چگونه شکستگی مچ پا را تشخیص می‌دهد؟

شکستگی مچ پا از جمله آسیب‌های مچ پا است که در تصادفات رانندگی و ورزشکاران بیشتر دیده می‌شود. در این عارضه یک یا چند استخوان در مچ پا دچار شکستگی می‌شود و شایع‌ترین نوع آن، شکستگی قوزک خارجی پا است که در اثر شکستگی انتهای استخوان فیبولا ایجاد می‌شود.

روش‌های درمانی شکستگی مچ پا بسیار متنوع است و با توجه به وضعیت و شرایط بیمار، توسط فوق تخصص مچ پا تعیین می‌شود. در این مقاله قصد داریم به روش‌های تشخیص شکستگی مچ پا و درمان این آسیب دیدگی توسط پزشک متخصص بپردازیم. با ما همراه باشید.

راه‌های تشخیص شکستگی مچ پا

به طور کلی برای انتخاب بهترین روش درمان شکستگی مچ پا، نیاز است تعداد استخوان‌های شکسته و میزان شکستگی هر کدام با توجه به علائم بیمار تعیین شود. برخی بیماران با احساس درد قوزک پا و تورم به پزشک مراجعه می‌کنند و حتی توانایی راه رفتن ندارند؛ بنابراین پزشک با انجام معاینات فیزیکی، ام آر آی، سی تی اسکن و ... که در این بخش به آن‌ها می‌پردازیم، از میزان و نحوه شکستگی استخوان‌ها در مچ پا آگاه و شروع به درمان بیمار می‌کند.

ام آر آی (Magnetic resonance imaging)

ام آر آی یکی از متداول‌ترین روش‌های تشخیص شکستگی مچ پا است که در آن از یک میدان مغناطیس و امواج رادیویی استفاده می‌شود تا استخوان‌ها و بافت اطراف آن به خوبی نشان داده شود. در این روش تصویربرداری برای مدت زمانی شما در دستگاه قرار می‌گیرید و بدون حرکت می‌مانید تا دستگاه کار خود را به درستی انجام داده و تمامی شکستگی‌ها، پارگی رباط‌ها و ... که در اشعه ایکس قابل مشاهده نیست را قابل مشاهده کند.

اشعه ایکس (X-ray)

دستگاه اشعه ایکس پرتویی از تشعشعات را به بدن می‌فرستد که این اشعه‌ها تنها برای بررسی شکستگی استخوان مناسب است. در این عکسبرداری، استخوان‌های سخت و متراکم اشعه را از خود عبور نداده و در عکس به رنگ سفید نشان داده می‌شوند. بافت‌های نرم‌تر نیز مانند عضله و چربی با رنگ خاکستری و دیگر قسمت‌ها مانند هوای موجود در بافت‌ها با رنگ سیاه مشخص می‌شود. بیمار در طول عکسبرداری با اشعه ایکس هیچ احساس خاصی نخواهد داشت و فقط باید تا پایان عکسبرداری بدون حرکت بماند.

معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی اولین راه برای تشخیص شکستگی مچ پا است که توسط پزشک متخصص انجام می‌شود. در این روش پزشک مچ پا را از نظر میزان تورم و تغییر رنگ با لمس کردن معاینه می‌کند. اگر بیمار در هنگام معاینه فیزیکی رباط‌ها احساس درد کند، پزشک تشخیص می‌دهد که احتمال پیچ خوردگی مچ پا وجود دارد؛ اما اگر بیمار در هنگام لمس استخوان احساس درد شدید داشته باشد و نتواند راه برود یا وزن خود را بر روی پا بگذارد و دامنه حرکتی آن تغییر بسیار زیادی داشته باشد، پزشک تشخیص می‌دهد که احتمال شکستگی وجود دارد و با انجام ام آر آی اطمینان حاصل می‌کند.

سی تی اسکن (Computed Tomography scan)

سی تی اسکن یا توموگرافی کامپیوتری یکی از روش‌های پیشرفته تصویربرداری پزشکی است که در آن از اشعه ایکس استفاده می‌شود. در این روش باریکه نازکی از اشعه ایکس به مچ پا تابیده می‌شود و از تمامی بافت‌هایی که وجود دارد، عبور کرده و از طرف مقابل اندام اندازه گیری می‌شود. پس از آن اطلاعات بسیار زیادی به صورت مقادیر مختلف شدت جریان الکتریکی گردآوری و به کامپیوتر مرکزی ارسال می‌شود و به صورت عکس درمی‌آید.

توصیه می کنیم جهت اطلاع از روش های درمان شکستگی مچ پا اینجا کلیک کنید.

درمان توسط فوق تخصص مچ پا دکتر بابک اتوکش

پزشک متخصص چگونه شکستگی مچ پا را تشخیص می‌دهد؟

همانطور که می‌دانید فوق تخصص مچ پا شخصی است که علم و تجربه لازم به منظور بکارگیری بهترین روش‌های درمانی برای درمان تمام آسیب دیدگی‌ها، شکستگی‌ها و حتی هالوکس والگوس را دارد. بیمارانی که دچار شکستگی و آسیب‌های مچ پا می‌شوند، معمولاً احساس درد می‌کنند و مچ پای آن‌ها بسته به میزان آسیب دیدگی دچار تورم و کبودی می‌شود. دکتر بابک اتوکش فوق تخصص مچ پا تا به حال توانسته بیماران بسیاری را با بهترین روش‌های درمانی درمان کند.

این پزشک حاذق با معاینه فیزیکی اولیه بیمار تشخیص می‌دهد که بیمار دقیقاً چه مشکلی دارد و کدام قسمت مچ پای آن دچار مشکل شده است. سپس از بیمار می‌خواهد که عکسبرداری انجام داده و عکس آن را برای ایشان بیاورد. پس از بررسی عکس حاصل از عکسبرداری، پزشک با توجه به شرایط بیمار روش‌های درمانی مختلفی از جمله فیزیوتراپی پا، جراحی، مصرف دارو و ... را برای بیمار بکار می‌گیرد تا او را درمان و به زندگی عادی بازگرداند.

لیست پزشکان فوق تخصص مچ پا در تهران

جمع بندی

شکستگی مچ پا عارضه‌ای دردناک است که برای هر فردی و با هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. روش‌های تشخیص آسیب دیدگی و شکستگی‌های مچ پا که توسط پزشک متخصص انجام می‌شود، شامل معاینه فیزیکی، ام آر آی، سی تی اسکن و اشعه ایکس است که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم.

کد خبر 1708273

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار