بر اساس نتایج جدیدترین تحقیقات، مصریان باستان ساخت هرم بزرگ جیزه را در ۲۳ آگوست ۲۴۷۰ پیش از میلاد شروع کردند.
به گزارش خبرگزاریها، گروهی از محققان مصری، با محاسباتی بر مبنای زمان ظهور ستاره سوتیس (که امروزه سیروس نامیده میشود)، به چنین تاریخ دقیقی دست یافتند. هر ساله، طلوع سحرگاهی ستاره درخشان سیروس که ماهها در آسمان شب غایب بوده، با طغیانهای سالانه رود نیل همزمان میشده است.
در طول تاربخ نیز مصریان باستان ساختن ساختمانها، مقبرهها و معابدشان را همزمان با چنین اوقاتی از سال آغاز میکردند. بهعلاوه، فراعنه بلافاصله پس از آغاز دوران سلطنتشان، دست به کار ساخت مقبرهشان نیز میشدند.
بر اساس تحقیقات گروهی به سرپرستی عبدالحلیم نورالدین، رئیس سابق شورای عالی باستانشناسی مصر، خوفو، فرعونی که در هرم بزرگ مصر به خاک سپرده شده، در سال ۲۴۷۰ پیش از میلاد قدرت را بهدست گرفت.
بدین ترتیب، محققان با مقایسه تقویم نوین امروزی، تقویم مصر باستان و نیز چرخه حرکت سالیانه ستاره سیروس موفق شدند زمان دقیق ظهور ستاره سیروس را در آن سال بهدست آورند.
تیم تحقیقاتی معتقد است که مصریان باستان، این ستاره را از ۱۷ تا ۱۹ ژولای رصد کرده اند؛ و طغیان روز نیل نیز ۳۵ روز بعد، یعنی در ۲۳ آگوست همان سال رخ داده است.
با این حال محمود عفیفی، مدیر منطقه باستانی جیزه، تعیین دقیق زمان سلطنت خوفو را معتبر نمیداند. وقایعنگاری مصر باستان، در ابتدای سلطنت هر فرعون، از نو آغاز میشده و به این ترتیب تطبیق تقویم نوین امروز با عهد باستان، بسیار دشوار است.
علاوه بر این، تاریخهای ثبت شده بهعنوان دوران سلطنت پادشاهان مصر را نیز نمیتوان قابل اعتماد دانست؛ چراکه اغلب آنها با انگیزههای سیاسی، قصد تحریف تاریخ داشتهاند. مثلاً چندی از فراعنه غیرمشهور از این لیست حذف شدهاند، که این خود برای تغییر زمان حقیقی سلطنت فرعونهای بعدی کافیست.
بنا بر این گزارش، از اینرو برخی محاسبات، زمان به قدرت رسیدن خوفو را حتی ۱۳۹ سال زودتر از نتایج تحقیقات تیم نورالدین میدانند!
نظر شما