مدیر برنامه آنفلوآنزا و مراقبتهای مرزی وزارت بهداشت آخرین تعداد مبتلایان به بیماری آنفلوآنزای نوع A در کشور را 422 نفر اعلام کرد و گفت: با فوت 2 نفر دیگر طی هفته گذشته تعداد فوتشدگان این بیماری در کشور به 6 نفر رسید.
محمود سروش افزود: 2 بیمار فوت شده دیگر که در اثر ابتلا به این بیماری فوت کردند یکی بزرگسال و دیگری یک کودک خردسال بودند که به علت ضعف سیستم ایمنی بدن بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
به گزارش فارس، وی هشدار داد: متأسفانه با وجود تمام توصیههای وزارت بهداشت برای رعایت اصول بهداشتی از جمله جدا کردن افراد مشکوک به این بیماری و استراحت آنها در منزل، پرهیز از تماس نزدیک با افراد مشکوک به بیماری، شست و شوی مداوم دستها با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی یک بار مصرف و دور ریختن آن در زباله، مردم هنوز شیوع این بیماری را در کشور جدی نگرفتهاند.
وی گفت: این انتظار وجود دارد که با شروع فصل سرما این بیماری در کشور اوج گیرد اما این انتظار را هم از مردم داریم که توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند، به عنوان نمونه گزارشی داریم که در یک مهد کودک تمام بچههای مهد از یک قوطی آبمیوه نوشیدهاند، رعایت نکردن چنین نکتههای بهداشتی موج این بیماری را در کشور به مراتب گستردهتر میکند.
سروش افزود: مسئولان مدارس باید به محض این که با یک دانشآموز مشکوک به این بیماری برخورد کردند او را در یک اتاق جدا نگه دارند تا والدین او بیایند و او را به خانه ببرند و تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد.
او با اظهار این که صدا و سیما برای آگاهی بخشی و هوشیار کردن مردم نقش مهمی دارد و تیزرهایی در این زمینه آماده شده است، بیان کرد: اما سؤال من این است که چرا این تیزرهای هشداردهنده از صدا و سیما پخش نمیشود، در حالی که زمان از دست میرود و ممکن است فردا برای کنترل این بیماری دیر باشد.
مدیر برنامه آنفلوآنزا و مراقبتهای مرزی وزارت بهداشت ادامه داد: در کنار شیوع این بیماری در کشور و دنیا، ما شاهد بیماری شبه آنفلوآنزا هم در کشور هستیم که تشخیص آن با پزشک است و ممکن است مواردی از این بیماری نیاز به آزمایش داشته باشد تا نوع ویروس مشخص شود.
وی همچنین تأکید کرد: توصیههای قبلی وزارت بهداشت همگی به قوت خود باقی است و به طور جدی از مردم میخواهیم از سفرهای غیرضروری به کشورهایی که شیوع این بیماری در آنها گزارش شده است، خودداری کنند.
نظر شما