وزیرنفت امروز در جمع خبرنگاران از توقف کامل صادرات نفت به اروپا نگفت اما در عین حال از قطع صادرات نفت به کشورهایی خبرداد که تصمیم دارند 6 ماه دیگر نفت ایران را مورد تحریم قراردهند.

رستم قاسمی در عین حال با ظرافت خاصی بر استفاده احتمالی از روش تهاتر کالا به جای نفت تاکید و گفت:ما در حال حاضر با بسیاری از کشورها تهاتر داریم اما تا کنون پول نفت را به طور کامل از همه کشورها گرفته و پول کالای آنها را پرداخته ایم اگرچه بخواهیم تهاتر کالا به کالا داشته باشیم اینکار چندان پیچیده هم نخواهد بود.
وی همچنین با سیاست خاصی عربستان را به دلیل مواضع اخیرش در خصوص تامین نفت ایران در بازار زیرسوال برد و تاکید کرد:از اوپک به دلیل ماهیت اقتصادی و نه سیاسی آن خواسته ایم تا کشورهای عضو را وادار به تبعیت از قوانین کند به نحویکه کشوری حق نداشته باشد مواضع نفتی دیگر کشور عضو را زیر سوال ببرد.
وزیرنفت متذکرشد: بازار نفت یک تجارت است و بازار متعادلی است و تصور نمی‌کنیم اعضای اوپک بخواهند حق دیگر اعضا را از بین ببرند و امیدواریم عربستان هم به این مسئله تمکین کند.
قاسمی با تأکید مجدد بر اینکه صدور نفت بعضی کشورهای اروپایی را حتما قطع خواهیم کرد و درباره بقیه نیز در آینده تصمیم خواهیم گرفت، گفت: اوپک یک اساسنامه اجباری ندارد و اساسنامه آن توصیه‌ای است تا اعضا منافع یکدیگر را حفظ کنند و ما نیز از اوپک خواسته‌ایم منافع ما به عنوان یکی از اعضای مهم را حفظ کنند و امیدواریم عربستان این مسئله را مد نظر داشته باشد.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه بین مجلس و دولت اختلافی درباره تحریم نفت وجود ندارد، گفت: هفته پیش اعلام کردیم نفت بعضی کشورهای اروپایی را قطع خواهیم کرد و حتما نیز چنین خواهیم کرد و زمان آن را نیز اعلام می‌کنیم.
وی اضافه کرد: بعضی اروپایی‌ها بابت قراردادهای بلندمدت توسعه میادین باید از ایران نفت ببرند اما اگر آنها نیز نخواهند ما مشکلی برای قطع صادرات نفت به آنها نخواهیم داشت.
وزیر نفت اظهار داشت: ما 18 درصد از کل نفت ایران را به اروپا می‌فروشیم و برای بیش از این مقدار مشتری آماده داریم که به دلیل نداشتن نفت کافی به آنها برای 6 ماه آینده قول می‌دهیم.
وی اضافه کرد: هم مردم دنیا و هم بسیاری از کشورهای دنیا با ایران دوست هستند و ما امروز نفت ذخیره‌ شده‌ای در دریا یا انبارها نداریم.
تصویری از آینده گازی ایران
رستم قاسمی در عین حال نمایی از آینده گازی ایران ارائه کرد و تاکید داشت: سوئیس درخواستی برای لغو قرارداد خرید گاز طبیعی از ایران ارائه نکرده است. همچنیم احتمال دارد طی ماه های آتی قرارداد جدید گازی با یونان به امضاء برسد.رستم قاسمی همچنین با اشاره بر آخرین وضعیت بررسی قیمت گاز صادراتی به ترکیه متذکرشد:ما گاز ارزان نمی فروشیم.
به گفته او ، در حال حاضر مذاکرات با شرکت سوئیسی در خصوص میزان فروش گاز و قیمت فروش این حامل انرژی ادامه داردو تاکنون این شرکت سوئیسی درخواستی برای لغو قرارداد خرید گاز طبیعی از ایران ارائه نکرده است.
وزیر نفت همچنین با بیان اینکه ایران برای ارائه تخفیف گازی به ترکیه با یکسری محدودیت های قانونی روبرو است، تاکید کرد: باید در داوری بین المللی ایران مستندات خود را برای فروش گاز طبیعی ایران ترکیه اعلام کند و در این داوری بین المللی در خصوص فروش گاز به ترکیه بحث و تبادل نظر می شود.
این عضو کابینه دولت در پایان خاطرنشان کرد: ایران قطعا نمی تواند قیمت گاز صادراتی خود را به ترکیه بدون مجوزهای قانونی کاهش دهد.
/31221

 


 

کد خبر 197354

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد کریمی IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
    4 2
    اروپا نفت ایران را تحریم کرد و ایران هم قرار است پاسخ متقابلی به اروپایی ها بدهید و قبل از تحریم نفت فروش نفت را به اروپایی ها متوقف کند. به گفته وزیر نفت، برای نفت بازار هم موجود است. که بیشتر تاکید بر بازار مصرف چین است. اما باید به چند نکته توجه کرد. اول اینکه ایران حق ندارد نفت را تحریم کند چون قرارداد دارد و طبق قرار داد حق ندارد. یعنی اگر به اروپا طی مدتی که قرار است نفت بدهیم، ندهیم مشمول جریمه می شیم که ظاهرا سنگین هم هست. و اروپا می تواند ایران را تحریم کند چون نمی خواد قرار داد جدید ببندد، وگرنه طبق قرارداد باید پول نفت هایی که قبلا خریده را پرداخت کند. دوم این که همانطوری که وزیر اشاره کرده درست است که اروپا حدود ۱۸ درصد نفت را از ایران می خرد و خیلی قابل توجه نیست اما همین ۱۸

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین