روح الله حسینی کیست؟/ داستان نویسی که معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی شد

رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در جدیدترین احکام خود دو معاون ارزشیابی و نظارت، توسعه مدیریت و منابع و مدیرعامل موسسه سینما شهر را منصوب کرد که در میان این انتصاب‌ها نام روح الله حسینی استاد دانشگاه و رمان نویس به عنوان معاون ارزشیابی و نظارت تعجب برانگیز و در عین حال امیدوارکننده بود.

پریسا ساسانی: حضور سید روح الله حسینی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سال ۱۳۹۲، زمانی که او مدیر کل دفتر مطالعات و دانش سینمایی بود؛ برمی‌گردد. حسینی در ادامه فعالیت‌های خود در این وزارتخانه، رئیس شورای جشنواره‌‏های سازمان امور سینمایی، مدیرکل دفتر جشنواره‌‏ها و بین‌‏الملل سازمان امور سینمایی شد.

تولید مهمترین فیلم‌های کوتاه در زمان مدیریت حسینی بر مدرسه ملّی

او در دوره ریاست حجت الله ایوبی بر سازمان سینمایی به عنوان عضو موسس و دبیرعلمی و مدیرعامل مدرسه ملّی سینمای ایران حضور داشت و در پیشبرد ایده اولیه ایوبی برای مدرسه ملّی مدیری موثر بود. چراکه از دل این مدرسه علمی برخی از آثار مهم سینمای کوتاه ایران از جمله فیلم «شب» و فیلم«حیوان» ساخته برادران ارک متولد شد و فیلم «حیوان» برنده بخش سینه‏ فونداسیون جشنواره کن شد.

روح الله حسینی تا سال ۱۴۰۰ در وزارت ارشاد بود و بعد از آن به خانه خود یعنی دانشگاه برگشت و به امور دانشگاهی خود به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و دانشیاری گروه مطالعات اروپا در دانشکده مطالعات جهان پرداخت.

 وی پیش از این در دانشگاه تهران، سمت‌های مختلف علمی و اجرایی از جمله مدیریت گروه مطالعات اروپا، ریاست موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا و معاونت علمی دانشکده مطالعات جهان را برعهده داشته و به‏ واسطه فعالیت‌‏های علمی و اجرایی خود به ‏عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران، استاد نمونه دانشگاه‏‌های تهران و علوم پزشکی تهران در حوزه بین‌‏الملل، و معاون آموزشی برتر دانشگاه در سال‏‌های مختلف معرفی شده است.

مدیرِ رُمان نویس

نکته قابل توجه در کارنامه روح الله حسینی این است که او علاوه بر امور دانشگاهی در زمینه ترجمه، نگارش و انتشار مقاله، داستان و شعر نیز فعالیت چشم‌گیری دارد که می‌توان به چاپ بیش از ۶۰ مقاله در مجلات مختلف علمی و ترویجی درباره سینما، ادبیات و هنر ایران و اروپا، به زبان‏های فرانسوی، انگلیسی و فارسی اشاره کرد.

نگارش رمان‏های «محمود»، «من هم کورونا گرفتم»، «کهکشان‏ها، تو و خدا و من»، مجموعه داستان «موج‏ها و دریاها» و دفاتر شعر «پس از نیمه‌‏شب» و «اینشتین و عاشق»، در تهران و پاریس از جمله آثارِ این مدیر سینمایی محسوب می‌‏شوند.

حسینی در حوزه تدریس هم فعالیت قابل توجهی داشته است که می‌توان به واحدهای آموزشی «جامعه و فرهنگ اروپا»، «جریان‏های هنری و ادبی در اروپا»، «متفکرین معاصر فرانسوی»، «روش تحقیق در مطالعات بین‏رشته‏ای» و «سینمای فرانسه»  در دانشگاه تهران  اشاره کرد.

توجه به سینمای مستقل و رهایی از ابتذال فسیل‌وار  

انتصاب سید روح الله حسینی از این جهت اهمیت دارد که در اتفاقی نادر یک چهره دانشگاهی و رمان نویس به عنوان معاون ارزشیابی و نظارت در حساس‌ترین و مهمترین جایگاه سینمایی از حیث اهالی سینما از منظر، تولید و عرضه به مخاطب ایستاده است و امید است در فضایی به دور از موضوعات دستوری شرایط برای تولید فیلم‌های متفاوت از جمله سینمای مستقل فراهم شود و به نوعی سینما از ابتذال فسیل‌وار که دامن سینمای ایران را در برگرفته؛ رها شود.

۲۴۳۵۷

کد خبر 1985179

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین