به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،پیامبر (ص) میفرمایند: «اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ» هنگامی که فتنهها، همچون پارههای شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید. (اصول کافی ج۲ص۴۵۹)صفحه ۱۶۲ قرآن با ادامه ماجرای شعیب نبی و اهالی مدین آغاز میشود.
بنا بر روایت فارس، اهالی مدین بت پرست بودند و به جز بت پرستی در تجارت و معامله کم فروش و متقلب بودند. حضرت شعیب هم مانند دیگر پیامبران آنها را به خدا پرستی دعوت کرد و سپس آنها را از تقلب در معامله و کم فروشی نهی کرد. زیرا این کار اعتماد عمومی را خدشه دار و به اقتصاد جامعه آسیب میزند. حال خداوند میفرماید که صلاح جامعه این است که مردم اقتصاد سالم و امنیت جانی و روانی داشته باشند.خداوند در سوره مطففین هم کم فروشان را تهدید میکند و عاقبت سختی برای آنها بیان میکند.حضرت شعیب در ادامه، نعمتهای خداوند را برای مردم برشمرد و سرگذشت قومهای گذشته را بازگو کرد. مومنان که از ظلم و فقر به تنگ آمده بودند گلایه کردند و کافران هم به شعیب گفتند چرا خدایت ما را مجازات نمیکند؟ شعیب نبی هر دو گروه را به صبر توصیه کرد تا حکم و عذاب الهی نازل شود و کار یکسره شود.سران مدین شعیب و یارانش را تهدید به اخراج کردند و سوگند خوردند که این کار را انجام میدهند. شعیب نبی در پاسخ به آنها گفت: شما میخواهید ما را به آیینی بازگردانید که باطل و فاسد است؟ ما فرمان خدا را با گوش جان شنیدهایم و ممکن نیست به شرک بازگردیم.شعیب رو خدا کرد و گفت: خدایا میان ما و این قوم به حق داوری کن و گرفتاریهای ما را برطرف کن و درهای رحمتت را بر ما باز کن.
مخالفان شعیب دست از کارهایشان بر نداشتند و باز هم تهدید کردند و وقتی راهی برای خود نگذاشتند خداوند عذابی دردناک برآنها نازل کرد. به این صورت که زلزله وحشتناکی آنها را فرا گرفت و همه آنها را نابود کرد.خدا میفرماید که کسانی که شعیب و یارانش را تهدید میکردند به گونهای نابود شدند که گویا اصلا وجود نداشتند.در ادامه تلاوت ترتیل صفحه ۱۶۲ قرآن شامل آیات ۸۸ تا ۹۵ سوره مبارکه اعراف با صدای شهریار پرهیزکار تقدیم میشود.
نظر شما