در تحمیل جنگ غافلگیر شدیم در تحمل جنگ پیروز
قبل از ورود به بحث ذکر این نکته ضروری است که نگاه ما صرفا به 12 روز جنگ متمرکز است و طبعا از بحثهایی مانند اینکه چه میشد که اصولا کار با دوراندیشی و دیپلماسی مناسب به اینجاها نمیکشید میگذریم.
رجزخوانیهای بعد از جنگ ترامپ و نتانیاهو!
بدون شک رژیم صهیونی هم جنگ و هم قافیه را باخت برای اثبات این ادعا آنقدر شواهد و قرائن هست که ترامپ هر قدر هم بخواهد برای لاپوشانی آن ادا و اطوار درآورد، باز راه به جایی نخواهد نبرد. اصولا همین بس که حرافی و رجزخوانیهای ترامپ و نتانیاهو بعد از جنگ نشان دهنده این بود که آنها در عمل به اهداف 24 ساعته خود نرسیدند وگرنه سگی که جلویش گوشت باشد واق واق نمیکند. ژان پل ساتر میگوید: پیروزی که شرحش را بیش از حد دهند قطعا شکست بوده!
تسلیم در جنگ 6 روزه تا آتش بس در جنگ 12 روزه
از طرفی تاکتیک موفق و غافلگیرانه توام با حملات گسترده و ضربتی رژیم صهیونی در جنگ شش روزه که منجر به تسلیم شدن (و نه آتش بس) همزمان چندین کشور عربی شد در حملات اخیر جواب نداد آنهم با سپری شدن دو برابر زمان جنگ 6 روزه و با در نظرگرفتن تنها بودن ایران در برابر حداقل دو کشور به شکل مستقیم و چندین کشور قدرتمند دیگر به شکل غیرمستقیم.
آمریکا اژدها وارانه وارد میشود
وارد شدن آمریکا در میانه جنگ علیرغم موضع اولیه این کشور در خصوص عدم دخالت در حملات فوق حاکی از آن بود که در ادامه جنگ ، عرصه بر رژیم صهیونی بقدری تنگ شده که ترامپ را ناچار کرد قید بازی پشت پرده را بزند و مستقیما و سراسیمه وارد جمع کردن معرکهای شود که گندش هر آن بیشتر میشد
تولد دوباره ایران با وحدت ملی
اگر تا چندی پیش ملیگرایی نوعی فحش محسوب میشد خوشبختانه این تصور تا حدود زیادی بهم ریخت تلفیق نوحه با سرودهای ملی یکی از مظاهر مثبت آن بود. انتظاراتی هم که دشمن از آشوبها و اعتراضات خیابانی و همچنین تشدید اختلافات قومیتی داشت نه تنها برآورده نشدند بلکه جنگ فوق بیشتر باعث یکپارچگی و وحدت ملی شد. فراموش نمیکنیم حرکت اعضای تیم ملی والیبال و یا رفتار شجاعانه مجری زن تلویزیون و همچنین واکنشهای سلبریتیهای داخلی و خارجی و حتی مخالفین سیاستهای حکومت و .... که همگی نشان دادند خط قرمزشان خطوط مقدس مرزهای این آب و خاک است.
عدم غافلگیری در تامین مایحتاج مردم
در زمینه کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت اقلام ضروری هم نقصان چندانی حس نشد و حتی شرکتهایی مانند شیر پگاه محصولات خود را با ده درصد تخفیف بفروش رساندند. جایگاههای سوخت هم بیشتر بخاطر افزایش سفرها شلوغ شدند و قطعی آب و برق هم چیزی بیش از مواردی که قبلا شاهدش بودیم اتفاق نیفتاد.
ترور خانوادگی آستانه اشرفیه یک هولوکاستی تاریخی
رژیم صهیونی با این جنگ تعارف را کنار گذاشت و به شکل علنی اقدام به ترور دولتی آنهم به شکل خانوادگی کرد چنین جنایتی در طول تاریخ بی سابقه است که دولتی دانشمندان کشور دیگری را به جرم فعالیتهای علمی خصوصا هستهای آنهم همراه با کل اعضای خانوادهشان ترور کرده باشد؟! جنایت آستانه اشرفیه باید در تاریخ ثبت شود تا بیانگر عمق جنایت و معرف نوعی جدید از ترور به شکل علمی - خانوادگی باشد؟ این ماجرا به مثابه آن است که آلفرد نوبل؛ انیشتن؛ ماری کوری ، اپنهایمر و ..... را در کنار خانوادهشان به جرم فعالیت علمی اعدام کنند! واقعا نباید از این موضوع براحتی گذشت تا میتوان باید آن را رسانهای کرد و این سکوت عجیب مجامع بینالمللی را در قبال این جنایت و همچنین حادثه زندان اوین؛ میدان تجریش؛ بیمارستانها و .... را زیر سوال برد. از سویی دیگر این جنایات بخاطر تحتشعاع قرار دادن شکست رژیم صهیونی بود. درست مانند صدام در زمان استفاده از سلاح های شیمیایی
مردمی که همیشه عشقند
در انتهای این قسمت هم نباید از روحیه عجیب و تابآوری شگفت انگیز مردم در این شرائط بحرانی براحتی گذشت بسیاری از مردم در زمان بمبارانها به پشتبامها میرفتند و شلیک آفندها و پدافندها را همچون مراسم آتشبازی به تماشا مینشستند و ایضا نباید از جوکهایی که همیشه در چنین مواقعی بحرانی و البته با هدف تقویت روحیه ارسال میشدند گذشت که در جای خود محشر بودند.
آسیب شناسی جنگ 12 روزه
اما علی رغم تمامی موارد ذکر شده آسیبهایی جدی نیز به کشور وارد شد و در عین حال تجربیات ارزنده ای هم کسب شد که بهتر است از همه آنها آموخت نکاتی که سالیان سال تاکید میشدند اما کسی به آنها توجهی نمیکرد.
پخش حلوا در کشورهای حوزه خلیج فارس وسط دعوای ما
در اینکه کشورهای همجوار(خصوصا حوزه خلیج فارس) گاو نه من شیرده جهان غرب هستند شکی نیست اما باید مراقب بود خود ما توسط همین کشورها با توجه به آب گلآلود ایجاد شده؛ دوشیده نشویم. بعبارتی در وسط جنگ و دعواهای ما کلی حلوا برای کشورهای عربی پخش میشود از تحریم و محدودیتهای نفتی کشورمان که باعث شده درآمد آنها بسیار بیشتر از کشورمان باشد بگیر تا سرمایهگذاریهای خارجی و درآمدهای سرشار حاصل از توریست و مهاجرت و برگزاری تورنمتهای بزرگ همچون جامجهانی و ... که ایران سالهاست از همه آنها محروم است و طبعا با عادی شدن اوضاع در ایران این کشورها بسیار متضرر خواهند شد. چه بسا توافقی میان این کشورها با جهان غرب باشد که هر دو از بازی تحریم، تهدید، تجاوز و تدافع ایران منافع خود را کسب کنند و در صورت نداشتن یک سیاست درست کشوری که سرش بی کلاه خواهد ماند ایران است. در عین حال کشورهای عربی ته قلبشان خوشحال هستند از اینکه میبینند بدون آنکه خطری آنها را تهدید کند کشور دیگری هزینه جنگ با رژیم صهیونی(دشمن دیرینه آنها) را متقبل شده و آنها را به خواست ضربه زدن به این کشور بدون هزینه رسانده است.
برملا شدن چهره به ظاهر حامیان ما
نکته بعدی شناخت دوست و دشمن و حامی و غیرحامی بود. در این جنگ متوجه شدیم حامی واقعی یکی مثل آمریکا میشود که زمان مقتضی و بحرانی وارد عمل شد و کمک حال رژیم صهیونی شد نه مانند به ظاهر متحدان ما که حتی از فروش سلاح های تدافعی نیز خودداری کردند!
دشمنانی که دوست شدند و دوستانی که دشمن شدند!
ایکاش در حافظه مسئولین بماند که دشمنان واقعی اتفاقا کسانی هستند که اتفاقا بیشتر از همه برای مبارزه با استکبار حنجره جر می دهند و ظاهرشان را فریبندهتر و دلخواه مسئولین میکنند. ایکاش با توجه به تجربیات جنگ گذشته بفهمند؛ دشمن آنها نه بیحجابان هستند نه فیلمساز و نویسندههای منتقد و نه حتی مخالفین و معترضین به سیاستهای حکومت بلکه دشمن اصلی گرگهایی هستند که در پوستین گوسفندند که اتفاقا هیچگاه اعتراضی نمیکنند و خود را مانند دایههای مهربانتر از مادر بشدت موافق سیاستهای حکومت نشان میدهند. یادمان نمیرود که بزرگترین مختلس کشور در مجلس کفن میپوشید و فریاد مرگ بر امریکا سر میداد. یا کسانی که درست در میانه این برهه و شرائط حساس؛ وطن را آغل پنداشتند و ... از طرفی هم دیدیم که یک نوحه با موضوعیت ملی با دل مردم و رهبر چه کرد. پس ساده نباشیم و آنقدر به منتقدینی که روراست حرف دلشان را می زنند متمرکز نشویم تا از جاسوسانی که بغل گوشمان هستند غافل شده و اینچنین ضربه بخوریم بیشک ما از وانتیهای داخلی بیشتر از موشک و جتهای اف 35 ضربه خوردیم!
هیجان زدگی و شعار زدگی آفت سیاست های کشور ما ...
ایران هیچگاه به هیچ کشوری تجاوز نکرده اما تا دلتان بخواهد رجزخوانده و همین رجزخوانیها و تهدیدات کار دستش داده و دشمنان را برای مقابله عملی تحریک کرده! فرض کنید مثلا کشوری مانند اوگاندا هر روز آرزوی محو ایران را داشته باشد و مسئولینش با انواع و اقسام تهدیدات مدام شعار مرگ بر ایران سردهند طبعا روزی خواهد رسید که ایران در برابر این هجمهها(حتی پوشالی) ساکت نمانده و در صورتی که نتواند موضوع را در مجامع بینالمللی حل کند آنقدر از این شعارها خسته خواهد شد تا عاقبت و به ناگزیر دست به اقدام عملی بزند. پیشنهاد می شود اگر قرار است کاری انجام شود بجای فریاد و تهدید مسئولین و ائمه جمعه؛ نوشتن شعار بر روی موشک ها به زبان عبری و نصب تابلوی روزشمار نابودی اسرائیل و... بیشتر اقدام عملی کنند درست مانند کاری که رژیم صهیونی در خفا کرد این جار و جنجال ها هم چهره ایران را در مجامع بین المللی تخریب خواهد کرد و هم دشمنان را برای قابله گستاخ تر و قویتر ....
عدم آمادگی پدافندی و امنیت هوایی کشور
هر آن ممکن است دشمن در فرصتی مناسب با یک اسب چوبی به سراغمان بیاید دشمنی که حالا نقاط ضعفما و خودش را فهمیده و تاکتیکهایمان تا حدودی دستش آمده پس باید حواسمان به برخی از آسیبهای احتمالی باشد. ما در پدافند و جنگ هوایی کاملا بی دفاع بودیم در طول جنگ حتی یکبار هم آژیر قرمز کشیده نشد و در روز اول جنگ هم رسانه ملی یک ربع بعد از وقوع حملات زیرنویس کرد که صدای چند انفجار در تهران شنیده شد! یعنی هنوز خبری از علت انفجارات نبود! در خصوص توجه به مسائل روز جهانی و فناوری های پیشرفته نظامی آنقدر غافل بودیم که بیشتر فرماندهان ارشد نظامی و حتی برخی جانشینانشان را در همان ابتدای جنگ از دست دادیم! در حالیکه چندین سال پیش دکتر ظریف دقیقا به اینگونه از ترور اشاره کرده بود اما تمهیدات لازم برای مقابله با آن اندیشیده نشده بود. پس چه بسا قدرت پدافندی از قدرت آفندی مهمتر باشد چرا که در این صورت نیاز به تخلیه شهر و تحمیل هزینه های حاصل آن با توجه به امنیت موجود نباشد.
ناکامی در جنگ سایبری - جاسوسی و اطلاعاتی
قبل از جنگ واحد اطلاعاتی سپاه اعلام کرد که با هک کردن سیستم دشمن توانسته اطلاعات ذیقیمتی بدست آورد که طبعا در این اسناد چیزی در خصوص احتمال قریب الوقوع حملات رژیم صهیونی ذکر نشده بود! باری به هر جهت این جنگ نشان داد اطلاعات دشمن و اعمال جاسوسی آن بسیار کارآمدتر و در حد اتاق خواب فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته ای پیش رفته بود که این مورد نشان می دهد جنگ های امروزی بر اساس اطلاعات و پردازش بر روی آنها پیش می رود جنگ های امروزی از قرار گرفتن دو سپاه به شکل رو در رو و پرتاب کردن آتش سنگین بر یکدیگر خارج شدهاند و روش آنها به شکل ترکیبی در چند قسمت مختلف و همزمان با هم پیش میروند تا دشمن را غافلگیر و فلج کنند.
بی تدبیری رسانه ملی با لوگوی عزای ملی و حیرانی شهرداری
باز هم اتاق فکر رسانه ملی طبق معمول اشتباه و دستپاچه عمل کرد و در همان ابتدای جنگ بجای تحریک عمومی و مارش جنگ و شعارهای حماسی لوگوی عزای عمومی را در گوشه تصاویرش گذاشت! که بنوعی نشانه غم و اندوه و قبول ضربات کاری دشمن به ما بود! خوشبختانه این لوگو احتمالا به سفارش سایر مسئولین خیلی زود برداشته شد. همچنین مشخص شد شهرداری نیز هیچ برنامه و تدارکات خاصی برای مواجهه با چنین حوادثی نداشته و ندارد! با این اوصاف فقط باید آرزو کرد در تهران شاهد زلزله ای نباشیم چون خودمان باید فقط به فکر خودمان باشیم.
به امید رسیدن به ایرانی سرافراز و آباد و مقتدر
نظر شما