به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ،حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد سقای بیریا اظهار کرد: گرچه دشمنان قسمخورده جامعه اسلامی خصوصاً سردمداران مستکبر آمریکا و اسرائیل راجع به جامعه شیعیان و مقام منیع ولایت فقیه شناخت کافی و عمیقی ندارند، ولی گاه حقایقی کلی برایشان دراینباره آشکار میگردد و آنان در مطالعات اجتماعی خود در پی شناخت عامل مانایی و تابآوری تشیع در طول قرون متمادی و زیر سختترین فشارها بودهاند و بهحق دو رکن آن را چونان دو بال پرواز در عاشورا و ولایت فقیه یافتهاند.
بنا بر روایت حوزه نیوز،عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: مکتب عاشورا امتداد جریان حساس و پرقدرت غیرت دینی است که هر ساله همچون خون در رگهای جامعه اسلامی پمپاژ میشود و اباعبدالله علیهالسلام و خاندان و یاران وفادارش پیوسته این درس را با شور و شعور به آحاد مسلمانان میدهند که اگر ارزشهای دین الهی در هر سطحی و توسط هر فردی در معرض خطر تحریف قرار گرفتند، باید تا پای جان ایستاد و از آنها حفاظت کرد.
وی ابراز کرد: نظریه متمدن ولی فقیه نیز، در هر شرایط، شیعیان بلکه مسلمانان آزاده عالم را حول یک محور گرد میآورد و در شرایطی که برخی امور بر آنان پوشیده است، به آنان مشق تسلیم در برابر رهبر و ولی جامعه میدهد؛ امری که موجب آمادگی روزافزون جامعه شیعیان برای ظهور امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
حجت الاسلام والمسلمین سقای بیریا تصریح کرد: بنابراین عاشورا روح غیرت را در کالبد جامعه اسلامی میدمد و ولی فقیه چونان چشم بینای جامعه آن را به سمت و سوی اهداف اسلامی پیش میبرد ضمن اینکه عاشورا مایه حیات جامعه است و ولایت فقیه مایه پویایی و وفق یافتن آن با شرایط نوظهور زمان و مکان.
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) عنوان کرد: ازاینرو دشمن بهدرستی همین دو رکن را هدف قرار داده است و نهایت تلاش خود را در جهت تحریف فرهنگ عاشورا و آسیب زدن به قداست مقام ولایت فقیه مبذول داشته است، پس ما باید کاملاً هوشیار باشیم و با درسآموزی از فرهنگ اصیل عاشورا و سنتهای آن و اجتماع حول محور ولایت فقیه، این توطئه را مانند دیگر ترفندهای استکبار نقش بر آب کنیم.
وی ادامه داد: وقتی سخن از نقش روحانیت در ترویج فرهنگ اصیل عاشورا میشود، نباید به آن به چشم یک مسئله خرد نگریست، بلکه در دید کلان، نهاد روحانیت بهعنوان متولی رسمی دین در جامعه اسلامی ـ به دو شکل میتواند پیشرو در ترویج فرهنگ عاشورا باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سقای بیریا گفت: نقش نخست روحانیت، نقش نظری، یعنی کسب آشنایی عمیق نسبت به ابعاد واقعه عاشورا و آشنا ساختن آحاد جامعه با آن است؛ این نقش مربوط به بعد شعور است.
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) اذعان کرد: اما نقش دیگر روحانیت در این زمینه که چهبسا از نقش نخست مهمتر باشد، پرچمداری حرکتهای عاشورایی در طول تاریخ است. مردم جامعه باید ببینند که روحانیتی که در عزا و رثای سالار شهیدان اشک میریزد و بر سر و سینه میزند، در میدان مبارزه با ظلم و تحریف حقایق اسلام، پیشتاز است. و بهیقین این سرّ موفقیت امام خمینی رحمة الله علیه در مبارزه خود با طاغوت زمان بود.
وی ادامه داد: راه حق همیشه همراه با سختیهای فراوانی است. این را میتوان از توصیه به صبر پس از توصیه به حق دانست: وتواصوا بالحق و تواصوا بالصبر (عصر:۳)؛ «و یکدیگر را به حق سفارش کرده و یکدیگر را به شکیبایی و استقامت توصیه نمودهاند!».
حجت الاسلام والمسلمین سقای بیریا اظهار کرد: هرجا که سختی در راه خدا متصور باشد، جهاد و تلاش در راه خدا معنا پیدا میکند: والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا (عنکبوت:۶۹)؛ «و آنها که در راه ما (با خلوص نیّت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، هدایتشان خواهیم کرد». جهاد یعنی تمام توان و تلاش خود را به کار گرفتن برای رسیدن به هدف مقدس.
وی افزود: مفهوم دیگری که در میدان جهاد رخ مینماید، ایثار است؛ چراکه گاه لازم است برای اینکه دیگر مؤمنان کمتر سختی بکشند، سختیهای بیشتری را به جان خود خرید: ویؤثرون علی انفسهم ولو کان بهم خصاصة (حشر:۹)؛ «آنها را بر خود مقدّم میدارند، هرچند خودشان بسیار نیازمند باشند».
عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اباعبدالله الحسین علیهالسلام در قیام خود، امام مجاهدین و ایثارگران در راه دین بود و دلیل ما بر این مطلب آن است که در نیمروزی در دفاع از دین حق بیش از هفتاد و دو داغ دید و در نهایت، پای این طومار را با خون شش ماهه خود امضا کرد.
نظر شما