معده‌های ما قدرت هضم غذاهای عراقی را ندارد/ زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید/ این چاشنی میکروب‌کش را همراه ببرید

به گفته یک متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، غذاهای عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد. بنابراین زائران باید تدابیر تغذیه‌ای در سفر به کربلا را مورد توجه قرار دهند. 

فاخره بهبهانی: دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: زائرانی که در سفر به کربلا غذاهای عراقی را برای وعده‌های خود انتخاب می‌کنند باید بدانند، غذاهای عراقی معمولاً سنگین است و معده‌های ما شاید به قدرت و قوت معده‌های افراد ساکن عراق نباشد. 

آشنایی با خصوصیات غذاهای اعراب 

از غذاهای مرسوم عراق، برنج و لوبیا و نخود پخته است. گاهی این غذاها به دلیل ازدحام جمعیت با عجله و در مدت زمان ناکافی طبخ می‌شود و اغلب ناپخته و گاهی چرب و سنگین است. پس قبل از خوردن غذا ابتدا آن را تست کنید که غذای مصرفی کاملاً پخته و نرم شده باشد. نوع برنجی که در عراق طبخ می‌شود اغلب هندی است که به مزاج بسیاری از مردم نمی‌سازد و مخصوصاً اگر پخته نباشد موجب یبوست و نفخ می‌شود. توصیه بر این است پودر زیره سبز، آویشن و نعنا همراه داشته باشید که اگر ناچار به خوردن غذاهای نفاخ شدید روی غذا میل کنید یا داخل دوغ و ماست‌های دربسته بریزید. 

اعراب در غذاها از روغن، زیاد استفاده می‌کنند به‌طوری‌که ماده غذایی در روغن غوطه‌ور می‌شود و هضم آن را سخت می‌کند. مثلاً فلافل سنگین و تند است و صفرا را بالا می‌برد و موجب بی‌خوابی و خارش پوست می‌شود و مصرف آن برای گرم‌مزاجان مناسب نیست. همچنین غذاهای مانده و سخت‌هضم و سنگین یا دارای عدس و بادمجان را کمتر بخورید چون سبب گرفتگی عضلات و بی‌خوابی می‌شود. 

معده‌های ما قدرت هضم غذاهای عراقی را ندارد/ زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید/ این چاشنی میکروب‌کش را همراه ببرید

به این چاشنی‌ها توجه کنید 

نمک بهترین پاک‌کننده و میکروب‌کش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهان‌شویه و غرغره کنید. استفاده از دم‌کرده لیمو با آب جوش یا نوشیدن چای لیموعمانی که گاهی در حین پیاده‌روی به زائران داده می‌شود و پاشیدن پودر لیموعمانی روی غذاهای گرم و سنگین پیشنهاد می‌شود، چون به مهار تولید صفرای مازاد و حرارت زائد به‌خصوص در مزاج‌های گرم کمک می‌کند. همچنین اگر غذا سنگین بود یا حرارت بدن بالا رفت می‌توانید از سرکه و سماق هم استفاده کنید. 

زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید 

مصرف زیاد خرما برای مردم ایران و به‌خصوص مردم مناطقی که زیاد خرما نمی‌خورند مناسب نیست، چون خرما با تولید اخلاط زیادی همچون صفرا و سودا فرد را دچار آلرژی، خشکی، جوش‌های پوستی، حرارت و گرمی خون می‌کند. از نوشیدن و حتی تست کردن قهوه‌های خیلی تلخ و غلیظ عراقی (عربی) که بوی سوختگی دارد به‌شدت بپرهیزید، چون سازگار با مزاج ایرانی‌ها نیست. مصلح قهوه، انجیر و بادام است. از مصرف چای زیاد حتی اگر رقیق باشد اجتناب کنید، چون مدر بوده و سبب خشکی مزاج می‌شود. 

معده‌های ما قدرت هضم غذاهای عراقی را ندارد/ زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید/ این چاشنی میکروب‌کش را همراه ببرید

یکجاخوری غذاهای مختلف ممنوع 

خود را در معرض غذاهای مختلف با مزاج‌های متفاوت قرار ندهید. اگر مزاج ما گرم است باید از گرمی‌ها و شرایطی که گرمی مزاج را بالا می‌برد، پرهیز کنیم و در صورت سردی مزاج از مصرف غذاهای با طبع سرد بپرهیزیم. چاق‌ها مزاج‌تری دارند و باید از مصرف حجم بالای غذاهای سنگین پرهیز کنند و لاغرها باید غذاهای قابل هضم بخورند و تعداد وعده‌های‌شان بیشتر، اما در حجم کم باشد. 

حتماً غذا را به‌صورت نشسته و با آرامش کامل بخورید. غذا را خوب بجوید و پس از میل غذا چند قدم پیاده‌روی مختصر و سپس نیم‌ساعت استراحت داشته باشید تا عملیات استقرار و هضم غذا به‌خوبی انجام شود، سپس به پیاده‌روی ادامه دهید. 

معده‌های ما قدرت هضم غذاهای عراقی را ندارد/ زیاد خرما نخورید و قهوه‌های تلخ را تست نکنید/ این چاشنی میکروب‌کش را همراه ببرید

۴۷۲۳۲

کد خبر 2098375

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 224
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    98 27
    چه مطلب خوبی
  • گیلانی IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    83 28
    ممنون از بارگذاری مطلب
  • کارشناس IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    76 36
    اطلاعات خوبی بود . عالی
  • کارشناس IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    76 19
    اطلاعات خوبی بود . عالی
  • IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    معده های ما به نون تخم مرغ عادت کرده چون چیزهای دیگه توان خرید خوردن نداریم ما فقیر شدیم
    • IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
      31 68
      منظور نویسنده نوع طبخ وغذادر ایران وعراق بود از نظرمزاجی البته در ایران هم غذای مناطق مختلف ازنظر استفاده ی ادویه وطبخ فرقداره تخم مرغ هم غذای عیوونیه
  • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    خب نرن عراق. چه کاریه ؟
    • حاج قاسم IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
      71 98
      کسی از جناب عالو اجازه نخواست
    • حاجی IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
      55 90
      هنوز به درک موضوع نرسیدی لطفا سکوت کن
    • ب ش IR ۱۹:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
      58 40
      هرکسی یه علاقه و ایده ای داره همه که نباید مثل من و تو رفتار کنن
  • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    چرا باید فردی که در رشته ای علمی همچون پزشکی تحصیل کرده است این همه رطب و یابس به خورد مردم بدهد و از اصطلاحات دکتر علفی ها و عطاری ها استفاده کند. سردی و گرمی دیگر چیست؟ مگر در دوران باستان و فقر علمی زندگی می کند/
  • مرغ سحر IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    86 28
    ضمنا خیلی از غذاهاشون یا غیر بهداشتی پخته میشن یا در شرایط غیر بهداشتی توضیع میشن.زایران بهتره که از غذاهای بسته بندی مثل کنسرو جوشیده استفاده کنند‌متاسفانه ایرانیها مسائل تغذيه ای رو توی سفر رعایت نمیکنند. و نمیدونن که انواع بیماریها ی میکروبی مثل وبا و حصبه از طریق غذا و آب آلوده منتقل میشه.یکی از آشنایان ما سال گذشته در زیارت به وبا مبتلا شد.گرمای شدید هوا هم سرایت بیماریها رو بیشتر میکنه.
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    25 45
    به روش زمان افلاطون توضیح داده اند
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    59 14
    خوب کاه از خودت نیست کاهدون ک مال خودت مگر از قحطی اومدی خخخ
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    اللهم الرزقنا توفیق الزیارة الحسین علیه السلام
  • علی IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    69 10
    زوار از ایران دیدم که هر نفر دو تا غذا گرفته دوباره صف گرفته تا سومی را بگیرد قهوه یک بار خوردن درشب خوب است نه اینکه بیش از دوتا
  • کوثر IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    70 17
    دیگه حتی پول پیاده‌روی هم نداریم
  • محمدرضا IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    42 27
    بنظرم ایشان متخصص طب سنتی هستند تا پزشک
  • IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    91 23
    قبول همه باشه.چقددوست دارم برم کربلا.
  • ن IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    49 14
    اسب پیش کشی دندون نمی‌شمارن هر چی پیدا شد بخور فقط پرخوری نکن که از پا بیافتی
  • ناشناس IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    70 3
    حالا میرن زیارت یا خوردن🤔🤔🙄🙄 به اندازه بخورن. بعضیا انگار گرو میگیرن🤣🤣🤣
  • فرزاد IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    61 42
    پارسال اربعین کباب ترکی دادن خوردیم بعدش ماهی حلوا دادن سالاد شیرازی انواع میوه و انواع شربت شام هم سه نوع خورش با دوغ محلی و فرداش اول صبح صبحانه شیر کاکائو با حلیم بعد ساعت ۱۰ تخم مرغ پخته ناهار هم کباب کوبیده با دوغ محلی بعدش انواع میوه و بعدش انواع شربت ! همش عالی بود دستشون درد نکنه
  • میاله IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    94 11
    میدونید چرا ایرانیایی که میرن و مریض میشن علتش چیه ؟ چون غذا زیاد میخورن یعنی هر رقم غذایی گیرشون اومد رو با غذای قبلی قاطی می کنند در صورتی که عراقیا به یک غذا قانع میشن یعنی زیاده روی نمی کنن
  • حسن IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    30 12
    سالی ده تا مطلب مفید داشته باشید یکیش اینه
  • زهره IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    کربلای ما کمک به کودکان زباله گرد محله یمان است
  • رز🌹 IR ۱۶:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    35 14
    بسیار مطالب خوبی بود تشکر♥️
  • محمد IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    85 70
    غذاهای عراقی برای پیادروی بسیار غنی و پر کالری هست.برا اونهایی که تو تخته خابشون نشستن و متن مینویسن آب خالی هم مضره.عراقیها باعشق برای زوار غذا درست میکنن
  • Meysam IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    86 5
    لعنت به فقر
  • رز IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۴
    30 6
    عالی بود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین