سربازها به این معروفند که ابزار خود را تغییر می‌دهند و اصلاح می‌کنند تا بتوانند در موقعیت‌های مختلف از پس شرایط برآیند. ارتش ایالات متحده آمریکا نیز به‌تازگی بهترین ابتکارات وارد شده به ارتش را در سال گذشته با عنوان10 اختراع برتر سال 2008/ 1387 انتخاب کرده است.

اولین موردی که این‌جا می‌بینیم،‌ کاری از هوانوردی ارتش آمریکا و مرکز مهندسی،‌ توسعه و پژوهش میسیل است که ماشین صف‌آرایی اولیه بالون سیار سریع پیشرفته یا به اختصار EMRAID نامیده می‌شود. این ماشین مجموعه هوش و کاوش و قابلیت‌های بازشناسی است که با هم در یک وسیله جمع شده‌اند که به سرعت می‌توان آن را اعزام کرد.

حرفA در نام EMRAID به کلمه اروستات(بالون) برمی‌گردد که ریشه‌ای یونانی دارد و به هر شی سبک‌تر از هوا گفته می‌شود که در مکانی بتواند بماند. در این مورد یک بالون هوایی کوچک است. در این جا سیستم RAID را می‌بینیم که سال 2003/ 1382 در فرودگاه بگرام افغانستان مورد آزمایش قرار گرفت. به گفته ارتش، فرودگاه‌های موقت ارتش روزانه به طور مستقیم و غیرمستقیم هدف آتش قرار می‌گیرند. این وسیله جدید امکان تشخیص سریع این حملات خطرناک و در نتیجه اتخاد عملیات متناسب برای شکست حمله دشمن را فراهم می‌آورد.

پیمانکار پدافند ریتون (Raytheon) در سیستم‌های بالون‌های میدان جنگ با ارتش همکاری کرده است. اما به گفته ارتش، در حالی که ماشین سیار RAID در کنار سایر سیستم‌ها RAID را احاطه کرده است، ریتون در این ماشین وارد نشده است. این بالون‌ها کاربری‌های شهری هم دارند. برای مثال،‌ ریتون با همکاری یک مجموعه RAID قرار است که مسابقه ایندیاناپولیس 500 را از نظر امنیت و آگاهی از موقعیت پشتیبانی نماید.

همچنین می‌توان سیستم‌های RAIDرا مانند هواپیمای ثابت بال و هام‌وی(Hummvee) روی برج‌ها هم قرار داد. به طور معمول اولین تجهیزات الکترونیکی یک حس‌گر الکترونوری/ فروسرخ به همراه لیزر هدف‌یاب و لیزر نورافکن است. می‌توان حس‌گرهای رادار، حس‌گرهای کشف صوتی،‌ جعبه مخابره تصویر و دستگاه تقویت مخابراتی را نیز به آن افزود.

دومین اختراع در لیست ده اختراع برتر سال 2008 ارتش، ‌ای‌کیت پایانه تصویر از راه دور تک‌سیستمی از مرکز مهندسی، ‌پژوهش و توسعه تانک خودمختار ارتش آمریکا است. این کیت یک سیستم داده و تصویر دارای قسمت‌های کوچک است که به سربازان امکان می‌دهد در میدان نبرد تصویر کاوش نزدیک به زمان واقعی و نیز اطلاعات جغرافیایی- فضایی را مستقیما از ماشین‌های آنتن هوایی بدون سرنشین(UAVs) و سایر هواپیماها دریافت نمایند.
این وسیله که به اختصار OSRVT خوانده می‌شود، نه تنها تصاویر دوربین‌های نصب شده روی آنتن‌های هوایی بدون سرنشینی را که به طور گسترده در عراق و افغانستان مود استفاده قرار می‌گیرند نشان می‌دهد، که در مورد محل دقیق قرارگیری یک هواپیما، اطلاعات جغرافیایی- فضایی می‌دهد که این امر برای اتخاذ طرح‌های تاکتیکی در پرواز یک عامل کلیدی محسوب می‌شود.


ای‌کیت OSRVT به سربازان امکان می‌دهد در یک موقعیت اضطراری، سریع‌تر و امن‌تر ماشین‌ها را ترک نمایند. به گفته ارتش این وسیله همچنین برای نقشه اعزام، گردهم‌آوری هوش‌ها و نظارت بر فعالیت دشمن آگاهی موقعیتی را با استفاده از آنتن‌های هوایی بدون سرنشین کاوش‌گر بالا می‌برد و در نتیجه امکان فوق‌العاده‌ای برای امنیت و زنده ماندن سربازان فراهم می‌آورد. در این تصویر دو سرباز ارتش یکی از پایانه‌های تصویری از راه دور را در یک عملیات تمرینی در سال 2008/ 1387 نصب می‌کنند.

در میان آنتن‌های هوایی بدون سرنشینی که به پایانه تصویر از راه دور تک‌سیستمی اطلاعات مخابره می‌کند، سایه RQ-7 قرار می‌گیرد که در این تصویر مشاهده می‌شود. گردان‌های زمینی تنها کسانی نیستند که از این سیستم سود می‌برند. این سیستم همچنین به عنوان خط پایه ارتباط سیستم‌های تصویری مورد استفاده توسط خلبانان هلیکوپتر اپچ به کار می‌رود تا از آنتن‌های هوایی بدون سرنشین اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایند.

این تصویر مثالی از نوعی اطلاعات را نشان می‌دهد که سربازان توسط پایانه تصویر از راه دور تک سیستمی دریافت می‌کنند.

موضوع مورد توجه در جوایز سالانه برترین اختراعات ارتش، هر ساله امنیت و زنده ماندن سربازان است. بنابراین جای تعجب ندارد اگر یکی از برندگان جوایز این دوره گاز پانسمان جنگی درمان خون‌ریزی سربازان مجروح از موسسه پژوهش جراحی ارتش آمریکا باشد. به گفته ارتش، خون‌ریزی باعث 50 درصد مرگ‌ها در بین علت‌های جنگی است و شمار بالایی از این مرگ‌ها به طور بالقوه با درمان سریع و موثر جراحت قابل پیشگیری هستند.
مرهم گاز پانسمان جنگی از شرکت زد.مدیکا برای درمان خون‌ریزی شدید خارجی،‌ خصوصا وقتی نمی‌توان از مرهم استفاده کرد،‌ طراحی شده است. این گاز پانسمان با کائولین،‌ یک عنصر تشکیل لخته،‌ اشباع شده است.

وسیله‌ای که در این تصویر می‌بینید به دلیل قابلیت‌های گوش دادنی که دارد، سیستم زمزمه نامیده شده است. این سیستم از مرکز مهندسی، مطالعه و توسعه ارتباطات و الکترونیک ارتش آمریکا از ابزار الکترونیک جنگی برای تشخیص دستگاه‌های انفجاری اصلاح شده‌ای که با رادیو کنترل می‌شوند(IEDs) استفاده می‌نماید. از این وسیله در شرکت‌های مهندسی جنگی برای ماشین‌های اکتشاف استفاده می‌شده است.

سیستم نشانه تشخیص گلوله (PDCue) هم یک گوش‌دهنده خوب دیگر از مرکز مهندسی،‌ مطالعه و توسعه جنگ‌افزار ارتش آمریکا است. ارتش این سیستم را با عنوان یک سیستم کم‌خرج تشخیص شلیک گلوله صوتی توصیف می‌کند که می‌تواند محل شلیک را به خوبی تشخیص و جای دقیق آن را نشان بدهد. این سیستم با ماشین نورافکن CROWS بالای هام‌وی نصب می‌شود:‌ سیستمی که سلاح‌های کوچکM240 و M249 را پشتیبانی می‌کند. اپراتوری که درون ماشین می‌نشیند می‌تواند هم PDCue و هم نورافکنCROWS را توسط یک نمایشگر ببیند و کنترل کند.

برای ماشین جنگ‌افزار هدایت‌شونده از راه دور معمول،CROWS کوتاه است و سیستم XM153 CROWS نیز یکی از برترین‌های موجود در لیست ده‌تایی ارتش برای سال 2008/ 1387 بود. مانند سیستم نشانه تشخیص گلوله، این دستگاه هم در مرکز مهندسی،‌ مطالعه و توسعه جنگ‌افزار ارتش آمریکا ساخته شده است. پیش از این، یک سرباز در هام‌وی بلند می‌شد و از سقف بیرون می‌آمد یا این که کلا از سقف بالا می‌رفت و روی آن می‌ایستاد که بسیار جای خطرناکی است. افرادی که در این دو موقعیت قرار می‌گرفتند اغلب هدف گلوله یا انفجار بودند و نیز بر اثر چپ شدن یا غلطیدن خودرو به شدت آسیب می‌دیدند. CROWS به سربازان این امکان را می‌دهد که سلاح روی سقف را از درون خودرو هدایت کنند و با کنترل از درون خودرو با آن شلیک کنند. این وسیله را می‌توان روی سایر ماشین‌ها هم به همین ترتیب نصب کرد.

ارتش به کار روی سلاح‌های کنترل از راه دور ادامه داد و حالا به CROWS II رسیده است. این تصویر نمایشگری را نشان می‌دهد که شلیک‌کننده می‌بیند. در این تصویر شلیک‌کننده درون یک ماشین مقاوم به مین و دام(MRAP) در فرودگاه بگرام افغانستان نشسته است. تصویر مربوط به ماه جولای/ تیرماه سال جاری است.
با این که شلیک‌کننده‌ها دیگر در مواجهه مستقیم نیستند اما باز ترجیح می‌دهند درون خودرو کمربندهایشان را ببندند تا در امنیت بیشتری باشند.

دست این گروهبان دوم درون کنترل‌گر CROWS II قرار دارد. سلاح‌های CROWS II شامل اسلحه ماشینی کالیبر 50.M-2 ، اسلحه ماشینیM-240، دستگاه پرتاب نارنجک خودکار MK-19 و اسلحه خودکار جوخه M-249 می‌شود. دستگاه‌های گرمایی و لیزر برای تعیین محل هدف و تعقیب آن به کار می‌روند. اگر برق خودرو قطع شود،‌ شلیک‌کننده می‌تواند کلاچ‌های قفل را باز کند و به طور دستی با اسلحه شلیک کند.

با وجود این که ماشین‌های MRAP بسیار زرهی هستند، ‌اما هنوز نیاز به لایه‌های محافظ بیشتری دارند. به همین دلیل، کیت افزونه تقویت برنامه زرهی مناسب MRAP از مرکز مهندسی، ‌مطالعه و توسعه تانک خودکار ارتش آمریکا قرار است به دفاع مقابل IED و شکل‌های اننجاری نفوذکننده کمک کند. اما به گفته ارتش این کیت به وزن بسیار بالای MRAP اضافه نخواهد شد بلکه بر خلاف جرم زرهی از فیزیک زرهی استفاده خواهد کرد که به 50 درصد کاهش وزن منجر خواهد شد.

در یادداشتی مرتبط، برنامه مارپیچی کاهش وزن زرهیMRAP را از آزمایشگاه پژوهش ارتش آمریکا داریم. به گفته ارتش هدف از این برنامه معرفی ترکیبات سبک‌وزن،‌ مواد جدید و مکانیسم‌های پرتاب ارتقا یافته بود تا وزن افزوده به بسته‌های زرهی نهایی کاهش یابد. رویکرد فنی این برنامه، محاسبات لبه برش عملکرد بالا را با آزمایش‌های تاثیر نهایی بسیار تجهیز شده ترکیب کرده است.
ماشین‌های زرهیMRAP، بسته به ترکیب‌بندی و حداکثر بار خود می توانند تا 16 تن وزن داشته باشند در حالی که این رقم برای یک هام‌وی به سختی به 5 تن می‌رسد.

تیراندازها را نمی‌شود همیشه درون خودروها نگه داشت. برای موقعیت‌هایی مانند آن چه در این تصویر می‌بینید، یک کیت حفاظت تیرانداز بیرونی به عنوان پوشش سر از مرکز مهندسی،‌ مطالعه و توسعه جنگ‌افزار ارتش آمریکا وجود دارد. به گفته ارتش این پوشش محافظ سر،‌ پوشش ایده‌آل، قابلیت مانور سلاح و وزن لازم برای تامین حفاظت مقابل نارنجک‌های دستی،‌ راکت‌ها و گلوله‌های آتش‌افروز و نیز مایعاتی مانند مواد شیمیایی و اسید را فراهم می‌کند که بر برجک‌های تیراندازها ریخته می‌شوند.

در نهایت می‌رسیم به اسلحه ماشینی سبک و کلاف اسلحه ماشینی متوسط، باز هم از مرکز مهندسی، ‌مطالعه و توسعه جنگ‌افزار ارتش آمریکا. به گفته ارتش این وسیله بدون توجه به جهت اسلحه، موقعیتی ثابت‌تر و دقیق‌تر و امکان پرکردن مهمات معتبر و بدون پیچیدگی را برای آن فراهم می‌آورد. این کلاف، خطر کمربند پر از مهماتی که شل از اسلحه آویزان می‌شود را حذف می‌کند. همچنین با حفظ مهمات در یک خط، احتمال توقف یا گیر کردن شلیک به دلیل در هم پیچیدن یا گره خوردن مهمات را از بین می‌برد.

سی‌نت - ترجمه: بهنوش خرم‌روز

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 21391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آزاده مرد IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۵
    19 11
    همه دنیا مدیون پیشرفت امریکایان هستند شک نکنید
  • بی نام IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۶
    7 16
    خاك بر سر شيفتگان كور غرب سلاحهاي ميكروبي همچون ايدز و آنفولانزاي خوكي و....هم ساخت آمريكاست شك نكنيد مي دانم مثل خيلي از نظراتم منعكس نمي كنيد
  • بدون نام IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۰
    9 1
    واقعاً عالی تبریک میگم واستفاده بردم
  • ناظری IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۰
    16 20
    سلام خسته نباشی خوب ما هم هیچی از غرب کم نداریم چون ما ایرانی هستیم
  • بدون نام IR ۰۶:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۵/۰۱
    7 12
    این قدر که امریکا خرج اسلحه میکنه باهاش میشه عالم را گلستان کنه
  • مهدی لعلی IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۹
    8 18
    من خودم یکی از مخترعین ایران هستم و در زمینه نظامی قعالیت می کنم به نظر من ایران 20 سال دیکه قدرت نظامیش برابر امریکا یا بیشتر میشه
  • بدون نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۱
    8 10
    سلام یادتون نره ما ایرانی هستیم
  • دوست IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۴
    4 20
    من عضو مخترعین صنایع دفاعی هستم و سیستم هوشمند ی ساخته امد که در مقابل حتی بمب اتم هم مقاوم می کند و تا چند سال آینده در تلوزیون خواهید دید ( امریکا هیچ قلطی نمی تواند بکند )
  • ب IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۶
    10 2
    دوست عزيز لابد شما هم مثل اون خواهر وبرادر كه از بازار وسايل خريده و انرژي هسته اي درست كردند ما هم ميخواهي سلاحي درست كني كه اف 35 رو شكست بده. احتمال زياد با قطعات ووسايل شركتهاي امريكايي.
  • مهرزاد شهریاری IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
    0 2
    بد نبود
  • مجيدصادقي IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۱
    8 11
    زنده باد سيد علي خامنه اي ، زنده باد ايران اسلامي ،زنده باد نام وياد شها وامام شهدا ،ما سربازان ايران اسلامي قدرت اين نظام مقدس را به جهانيان از جمله امريكاي خونخوار نشان خواهيم داد
    • محمد IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
      2 0
      خوب، خوب، خـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــوب !!!
  • اچ.پي IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۵
    9 1
    ايكاش به جاي اينكه حرف‌هاي الكي ميزديم به واقعيت نگاه ميكرديم.بهتره عمل كنيد حرف و شعار ديگه ارزشي نداره
  • M@hdi IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۶
    8 12
    ....ما همونایی هستیم که 8سال با یه کشور نه با بزرگترین ابر قدرت ها جنگیدیدم و پوزشون رو به زمین زدیم. این ویژگی آمریکایی هاست که بزرگتر از چیزی که هستن نشون میدم و ویژگی ماست که همیشه خودمونو کوچیک و ضعیف نشون میدیم. شما گول اینا رو نخور به امید روزی که پرچم آمریکا رو پایین بکشیم.
    • محمد IR ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
      8 1
      خوب وقتی که ایران مثلا موشک شهاب شلیک میکنه، مردم آمریکا .....؟ یک خبر رسانی علمی را به گونه ای دیگر برداشت کرده اید .
  • بدون نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۰
    5 2
    bozorgtarin ekhteraatt dar hamee zaminehaa mokhtasee amricastttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
  • حسن IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
    2 9
    هرچی باشن به کشور ما ایران نمیرسن
  • ahmad IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۰
    5 11
    با سلام اگر ایران الان تمی تونه تمام دنیا را تحت اختیار خود دربیاره می دونی به خاطر چیه؟ به خاطر یک عده خود فروخته است که الان در حساس ترین مراکز عملیاتی و نظامی آمریکا مشغول کار هستند. اگر الان آمریکا اوله به خاطر همون ایرانی هاست. ما ایرانیها پتانسیل انجام هر کاری را داریم ... پس اگر یک کشور 70 میلیونی میاد و تمام نقشه های ابر قدرتها را به هم کی زنه حتما گوهری داره که خودش بیخبره اما دشمنان همه از وجود اون با خبرند... پس در سایه ولایت ایران خود را بکنیم آباد... در خیبر با یک اعتقاد کنده شد... دیوار کعبه با یک صدا از هم گسسته شد... آن هم نغمه دل نشین یا الله بود... پس به امید ایرانی آباد و جهانی اسلامی و دنیایی پر از شبعه علی بن ابی طالب صلوات موفق باشی... انعکاس خبر خوبه اما همه جانبه...
  • محمدمهدی IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
    7 1
    سلام،خوب بود،صبور و موفق باشید.
  • مجید IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    4 6
    سلام در جواب دوستی که گفتند تمام دنیا مدیون اختراعات آمریکایی هاست باید بگم هرچی پول بدی آش می خوری آمریکا یه کشور ثروتمنده پول ها ومنابع زیادی هم از کشور های دیگه دزدیده البته مدیریت منسجمی هم داره بیشتر از این ها ازش انتظار میره اما استعداد ایرانی وقتی شکوفا بشه همه ی دنیا رو شگفت زده می کنه نمی دونم چند ساله دیگه ولی یه روزی ایرانی ها خودشون رو پیدا می کنند و به امید خدا می بینیم که راهی که کشور های دیگه تو 100 سال رفتند رو ما ایرانی ها در 10 سال خواهیم رفت فراموش نکنین ما وارث 10000 سال تمدنیم
  • فردین A1 ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۶
    4 2
    ما در 35سال این همه پیشرفت داشتیم عزیزان و اامریکا در دو قرن .......