۹ نفر
۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۷
از نگاه نقد علی تنها مشکل کشور، مسائل وکلا و کانون وکلاست

درحالی‌که آثار مخرب «قانون تسهیل» گریبان دستگاه قضایی و جامعه حقوقی را گرفته،جناب نقدعلی به عوض قیام به وظایف نمایندگی‌اش و پاسخ‌گویی درباره‌ی تبعات قانون تسهیل، کانون وکلا را آماج اتهام‌زنی قرار داده و هر روز از زاویه‌ای تازه به این نهاد مستقل حمله می‌کند.

به موازات مطرح شدن «طرح تسهیل» در مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام نقدعلی، نماینده  خمینی‌شهر، تریبون خانه ملت را (که باید محل صیانت از حقوق مردم باشد)به پایگاهی برای دخالت بی‌وقفه در امور کانون وکلا و ایجاد چالش و هجمه علیه نهاد وکالت تبدیل کرده است. گویی ایشان در مقام نمایندگی مردم شریف خمینی‌شهر، هیچ دغدغه‌ای جز کانون وکلا ندارد؛ یک روز به آزمون اختبار می‌تازد، روز دیگر به حریم شخصی وکلا ورود می‌کند و امروز نیز بی‌آنکه سندی ارائه کند، مسائل مالی وکلا را دستمایه ایراد سخن قرار می‌دهد. رفتاری که بیشتر شبیه نقش «قیم مردم» است تا وکیل آنان.

اظهارات اخیر ایشان درباره وضعیت مالیاتی وکلا، نه ریشه در شناخت مختصات حرفه‌ی وکالت دارد و نه حتی با ساختار قانونی وکالت نسبتی برقرار می‌کند؛ بلکه امتداد همان رویکرد سیستماتیک سال‌های اخیر برای تضعیف استقلال کانون وکلاست؛ رویکردی که نه دغدغه عدالت دارد و نه کمترین نسبتی با مصالح نظام حقوقی و قضایی کشور.

عطف به بیانات اخیر ایشان این سوال مطرح است که:

آیا شایسته است نماینده‌ای از تریبون قانون‌گذاری، بدون مطالعه سابقه تقنینی و مدیریتی نهاد وکالت و بدون فهم کارکرد بنیادین آن در تحقق دادرسی عادلانه، حکم صادر کند و سخنان نسنجیده خود را با عنوان‌های فریبنده‌ای چون شفافیت و عدالت مالیاتی توجیه نماید؟

کانون وکلا امروز در شرایطی است که برخی نمایندگان مجلس (که رفتارشان باید مبین حکیم بودن قانون‌گذار باشد) به جای پذیرش مسئولیت تبعات مصوبات خود، از هر فرصت و مناسبتی برای حمله به نهاد وکالت بهره می‌گیرند.

به‌ویژه پس از تصویب «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار»، قانونی که آشکارا با قانون اساسی، قوانین سابق‌التصویب و اصول دادرسی عادلانه در تعارض بود و هشدارهای جامعه حقوقی را نادیده گرفتند.

اکنون که آثار مخرب آن قانون پیش چشم جامعه حقوقی و قضایی قرار گرفته (( از جمله ورود گسترده بازنشستگان دستگاه‌ها به حرفه‌ای که قرار بود «برای اشتغال جوانان» باز شود )) به جای پاسخ‌گویی، سکوت و حمله به نهاد وکالت را ترجیح می‌دهند.

این سؤال همچنان بی‌پاسخ مانده است که چگونه قانونی که به ادعای طراحان آن برای اشتغال جوانان بود، امروز بیش از نیمی از کسانی که از منافع آن منتفع شده‌اند  از میان بازنشستگان دولتی هستند؟ این تناقض را چه کسی باید پاسخ دهد؟

از مجموع اظهارات و اقدامات این افراد می‌توان دریافت که نه دغدغه مالیات دارند و نه دغدغه شفافیت؛ چرا که قانون مالیات تکلیف را روشن کرده و اکثریت وکلا مطابق قانون، مالیات خود را پرداخت می‌کنند یا در چارچوب سقف قانونی از معافیت برخوردارند. آنچه این آقایان را نگران کرده، نه حساب بانکی وکیل، بلکه استقلال نهادی است که سد راه بی‌قانونی و نقض حقوق مردم بوده و هست.

جامعه نیز فراموش نکرده است که در سال‌های اخیر، اعضای کانون وکلا در بزنگاه‌های حساس چگونه کنار مردم ایستادند، چه هزینه‌هایی پرداخت کردند و چگونه وظیفه حرفه‌ای و اخلاقی خویش را بر هر مصلحتی مقدم شمردند. وکلای مستقل این سرزمین ابزار قدرت نیستند، حلقه‌به‌گوش سیاست نیستند؛ آنان پاسداران حقیقی حقوق ملت‌ هستند و همین حقیقت، برخی را ناخشنود ساخته است.

ادعای «درآمدهای نجومی» نیز اگر ناشی از ناآگاهی نباشد، بی‌تردید بی‌انصافی است. درآمد وکلا تابع قانون است، نه برداشت‌های شخصی یا روایت‌های رسانه‌ای. در این اوضاع و احوال اقتصادی که محصول تفکر افرادی چون همین آقای نقدعلی است، بسیاری از وکلا نه تنها فاقد درآمد ادعایی ایشان هستند، بلکه در تأمین اجاره‌ی مسکن و دفتر کار خویش ناتوان هستند.

در پایان باید با صراحت گفت:

استقلال کانون وکلا خط قرمزی است که نه با قانون‌گذاری عجولانه مخدوش می‌شود و نه با اظهارنظرهای غیرکارشناسی و پرتناقض.

کانون وکلا وفادار به تکلیف خویش در دفاع از حق، عدالت و حقوق ملت است و هیچ فشاری، از هیچ مسندی، آن را از این مسیر منحرف نخواهد کرد.

وکیل دادگستری-شیراز 

کد مطلب 2143431

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 35
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمد IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
    0 0
    سلام وکیل باید کمک مردم برای احقاق حق باشد منتهی گاهی وکلا کمک حال مجرمین می‌شوند و راه های در رو قانونی را برای آنها نشان می‌دهند. البته نباید از فرار مالیاتی وکلا هم گذشت که در راس افراد فرار مالیاتی هستند با نوشتند قراردادهای مالی غیر واقعی حق الوکاله های بسیار ناچیز در قرارداد و در پشت پرده دریافتی های سنگین
  • IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
    0 0
    نه بابا تنها مشکل کشور انتخاب رنگ خودروی لامبورگینی همه مردم بشدت ثروتمند ایران هست
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
    0 0
    امام زين‌العابدين فرمود: گناهانى كه بارش باران را باز مى دارد، عبارتند از: 1. قضاوت ظالمانه،...
  • مهرداد IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
    0 0
    برای اصلاح هر طیف و گروهی و کارکرد ی در کشور ، تدبیر اصلاح می شود ، اصلاح طلبان مخالفت می کنند !!
  • حمید الهامیان رزمنده ۸ سال دفاع مقدس و حقوق دان IR ۲۲:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
    0 0
    چون آقای نقد علی وارد نیست و مجبوره در همه کارها مداخله کنه
  • ناشناس IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
    0 0
    این نماینده مجلس رو ما رو دست بلند میکنیم آدم بسیار خوبی هستند
  • IR ۰۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    0 0
    حق کاملا با نقد علی است کاملا هم کارشناسی شده و مطالعه شده فکر و صحبت و عمل میکنه
  • محمد IR ۰۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    0 0
    قطعا یکی از مشکلات بزرگ کشور وکلا هستند
  • روح الله مجیری IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۳۰
    0 0
    نه خیر وکلا خودشون یکی از مشکلات کشور هستن....
  • سرباز حاج قاسم IR ۱۵:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    0 0
    نقدش نکنین بنده خدا همین قضیه رو انتخاب کرده و رسالتش همینه
  • امیرحامد IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    0 0
    مسئولین کشور دو مشکل عمده دارن اولی کنکور و دوم آزمون ها کلا مغزشون در حد حل این دو هم نیست و سالانه کلی دانشجو و خروج ارز داریم حالا خود مردم ماهم دارن میرن خواهش التماس دندانپزشک و پزشک های افاغنه. تاجیک صلوات به این همه هوش تو رو خدا دو تا ماهی قرمز سفره عید قورت بدین بلکه دوتاش نمو شد کمی مخ ماهی در مخیله مبارکتان تراوش نمود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین