بیبیسی گزارش داد:
دانشمندان می گویند ممکن است تا یک دهه آینده به جای بنزین، سوختی در خودروها استفاده شود که از جلبک های دریایی تولید شده است.
کارشناسان ادعا کرده اند که جلبک ها صد برابر سایر سوخت های زیستی بازدهی دارد.
محققان کشورهای مختلف در تلاشند به نوعی فن آوری دست یابند که برای تولید و مصرف سوخت جلبک لازم است.
گفته می شود که شرایط اقلیمی یونان برای پرورش جلبک بسیار مناسب است.
به گفته پرفسور کونستانتین کیپاریسیدیس، از مرکز تحقیق و فن آوری هلنیک در شهر سالونیک، شتاب رشد جلبک های میکرو بسیار بالاست و این گیاه های دریایی به لحاظ لیپیدها غنی است. چربی از نوع لیپیدها را می توان به سوخت دیزل زیستی تبدیل کرد.
جلبک ها همچنین با بازدهی بالا انرژی خورشیدی را تبدیل می کنند و در عرض دو هفته قابل برداشت است.
در حالی که نیاز به سوخت های زیستی، که میزان دی اکسید کربن متصاعد شده از آنها بسیار پایین و در نتیجه کمتر در گرمایش زمین دخالت دارد، به امری ضروری تبدیل شده است، بسیاری از کشاورزان علاقمند شده اند گیاه کانولا، که به جای گندم برای تولید سوخت دیزل زیستی استفاده می شود، بکارند.
اما پرفسور کیپاریسیدیس معتقد است از زمین های زراعی باید در درجه اول برای کشت محصولات غذایی استفاده کرد.
او می گوید بشر با سوخت زیستی که با تولید غذای مغذی برای او در رقابت باشد، مخالف است.
به گفته این محقق، یونان مکانی مطلوب برای کشت جلبک میکروست چون آب شور این کشور را احاطه کرده و سیصد روز از سال در این کشور آفتابی است؛ شرایطی که کمک می کند این نوع زیستی در عرض 24 ساعت اندازه اش دو برابر شود.
در کنفرانسی که در شهر سالونیک یونان برگزار شده بود یک محقق آمریکایی گفت که فن آوری برای پرورش جلبک به عنوان سوختی سبز با سرعت در حال پیشرفت است و تا 10 سال دیگر آماده خواهد بود.
نظر شما