کتاب «مقدمه‌ای بر دین ایران باستان» که نویسنده اش، ویلیام و. مالاندرا عضو مشاوران دایره المعارف ایرانیکاست، اساس توجه خود را بر مطالعه ادیان و مبانی اعتقادی ایرانیان باستان قرار داده است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «مقدمه‌ای بر دین ایران باستان» نوشته ویلیام و. مالاندرا با ترجمه ای از خسرو قلی زاده از سوی انتشارات کتاب پارسه منتشر شد. این کتاب از مجموعه "هزاره های دنیای باستان" با هدف ارائه برگزیده ترین آثار پژوهشگران، محققان و ایران شناسان داخلی و خارجی در حوزه مطالعات تاریخ و تمدن ایران باستان و دیگر سرزمین ها منتشر شده است.


این مجموعه تمامی ابعاد پژوهش های بنیادین دنیای باستان را دربر می گیرد؛ از تواریخ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گرفته تا تواریخ عمومی، باستان شناسی، اساطیر، آیین ها و ادیان، زبان های باستان، تاریخ هنر، فرهنگنامه ها و همچنین ترجمه منابع دست اول همچون آثار کلاسیک یونان و روم.


بنابراین گزارش، کتاب «مقدمه‌ای بر دین ایران باستان» اساس توجه خود را بر مطالعه ادیان و مبانی اعتقادی ایرانیان باستان قرار داده است. ویلیام و. مالاندرا عضو مشاوران دایره المعارف ایرانیکاست. او در زمینه مطالعات تمدن ایران و هند باستان، تاریخ ادیان، زبان شناسی زبان های هندو ایرانی، زبان های ایران باستان و میانه و همچنین سانسکریت از شهرت خاصی برخوردار است. جوایز متعددی در این حوزه ها به دست آورده و مقالات بسیاری تالیف کرده است. کتاب او را می توان مهم ترین اثر مالاندرا دانست که درواقع درآمدی است بر باستانی ترین شکل های کیش زرتشتی که از متون اوستایی و کتیبه های هخامنشی بازشناسی شده است. به عقیده او، ایزدانی مانند اهورا مزدا، مهر، سروش و بن مایه هایی چون آتش، هوم و فره، ریشه در باورهای کهن آریائیان پیش از زردشت داشته اند و این پیامبر در پی ریزی دین خود نه تنها همه باورهای کهن ایرانیان را طرد نکرد بلکه بخش مهمی از آن را به نفع کیش جدید خود به کار گرفت.
این کتاب از 17 فصل به انضمام مقدمه مولف بر ترجمه فارسی، سخن مترجم، کوته نوشته ها و نشانه ها، راهنمای آوانگاری، یادداشت ها، واژه نامه، کتاب نامه و نمایه تشکیل شده است.

 

همچنین این ناشر، کتاب سه جلدی «ایران باستان» نوشته حسن پیرنیا (مشیرالدوله) را تجدید چاپ کرده است. به گفته ناشر، اشتغال مشیرالدوله به تدوین کتاب ایران باستان بعد از دو کتاب او یعنی "ایران باستانی" و "داستان های قدیم ایران" شروع شد و تا پایان عمرش به طول انجامید. آن مرحوم خود را وقف این کار سترگ کرد و روزها گاهی تا 14 ساعت وقت خود را صرف ترجمه و تنظیم مطالب کتاب و تصحیح و مطابقه آخرین نمونه های چاپ خانه می کرد.
منابع اصلی این کتاب یا یونانی بوده است و یا رومی که سپس این کتب به زبان های فرانسوی و انگلیسی و روسی و آلمانی و غیره ترجمه شده بود. پیرنیا ترجمه های مهم منابع اصلی کتاب را از خارج به دست آورد و شروع به ترجمه کرد. تنظیم "ایران باستان" قریب ده سال طول کشید. در اواخر سال 1312 بود که در اثر کثرت کار و فرا رسیدن ایام پیری دچار اورمی و سپس سکته ناقص شد و قسمتی از بدنش فلج ماند و چشم راست او معیوب شد. در این مدت چندین بار ساکنان خیابان منوچهری و همسایه های مشیرالدوله متوجه می شدند که خیابان قرق می شد و گارد مخصوص سلطنتی از آنجا می گذشت و سپس اتومبیل رضاشاه در برابر منزل او توقف می کرد و شاه مقتدر سال های 1313 و 14، نخست وزیر سال های 1303 و 4 را عیادت می کرد.
ناشر درباره کتاب نیز آورده است: «اولین چاپ این کتاب به وسیله وزارت معارف و در زمان حیات مشیرالدوله منتشر شد. تمام چاپ هایی که پس از آن به بازار آمده بدون نقشه ها و بسیاری از تصاویر کتاب است و بعضا نسبت به متن اولیه وفادار نبوده و حتی نام اصلی کتاب را تغییر داده اند. چاپ حاضر برای اولین بار ضمن رعایت رسم الخط امروزی، شامل متن کامل و اولیه کتاب و تمام تصاویر و نقشه های آن است. چون کتاب "ایران باستان" پیرنیا به علت فوت وی فاقد تاریخ دوره ساسانی است برای استفاده هرچه بیشتر خوانندگان، فصل مربوط به دوره ساسانی را از کتاب "ایران قدیم" که نویسنده قبل از "ایران باستان" نوشته بود به عنوان ضمیمه آورده ایم.»


این کتاب در سه جلد در قطع پالتویی و با مقدمه مبسوطی از دکتر ابراهیم باستانی پاریزی عرضه شده است. جلد اول پیش از تاریخ تا پایان سلطنت خشایارشا، جلد دوم از سلطنت اردشیر اول تا پایان سلطنت اسکندر مقدونی، جلد سوم جانشینان اسکندر تا ورود اسلام به ایران.

 

این ناشر همچنین دو کتاب درباره کوروش از رهبران دوران هخامنشی منتشر کرده است. کتاب «کوروش کبیر» نوشته هارولد لمب با ترجمه صادق رضازاده شفق که تاکنون چندبار تجدید چاپ شده است و «کوروش بزرگ» با عنوان فرعی «ظهور امپراتوری هخامنشی» نوشته علیرضا سلیمان زاده. در توضیح ناشر برای این کتاب آمده است: «کوروش بزرگ در کنار زرتشت و داریوش از شخصیت های محوری جهان باستان است. شرح تکاپوهای کوروش بزرگ برای تاسیس شاهنشاهی هخامنشیان بیش از هر چیز مستلزم آشنایی با بسترهای روی کار آمدن پارسیان، ترکیب قومی و جمعیتی، اتحاد و دشمنی های حکومت های کوچک و بزرگ سده ششم پیش از میلاد است. نویسنده در این اثر کوشیده است با اتکا به منابع اصیلی همچون کتیبه ها، نوشته های مورخان یونان و روم، عهد عتیق و... به جزئیات زندگی بنیانگذار امپراتوری هخامنشیان بپردازد.
درباره منابع یونانی که به شرح زندگانی کوروش پرداخته اند، تلاش نگارنده بر این بوده است تا در نقل، نقد و تطبیق آنها وسواس بسیار به خرج دهد. این کتاب متشکل از 12 فصل است که عناوین برخی از آنها به این شرح است: مروری بر تاریخ سرزمین ماد، کودکی کوروش در افسانه ها، قیام کوروش بر ضد دولت ماد، جنگ با لیدیه، کوروش و یونانیان آسیای صغیر، کوروش و یهودیان تبعیدی در بابل و...

کوروش نه فقط بر ایرانیان که بر گردن جهانیان حق بزرگی دارد و همواره از او تحت عنوان حامی عدالت و آزادی و حقوق بشر یاد می شود. منشوری که منسوب به اوست و لوح حقوق بشر نام دارد و دستورات و آموزه های انسانی او را به یادگار گذاشته، هم اینک در موزه بریتانیا قرار دارد و نماد احترام به مذاهب، حقوق انسانی و عدالت گستری به حساب می آید. کوروش کبیر از نوادگان هخامنش و بنیانگذار سلسله شاهنشاهی هخامنشیان بود. او حدود 60 سال پیش از میلاد مسیح پس از آنکه با لشکر اندکش در مقابل سپاه عظیم استیاک (آژی دهاک) قد علم کرد و با یاری اورمزد بر او پیروز شد، به قصد ایجاد عدالت و برابری و برانداختن بساط ظلم و ستم، اداره ایران را برعهده گرفت و امپراتوری خود را بنا کرد.
ناشر معتقد است: شناخت کوروش علاوه بر اینکه ما را در هزاره سوم با این شخصیت مهم تاریخی آشنا می کند، تصویری از روزگار ایران در عهد باستان، نگرش های مردم، نحوه ملک داری، جنگ ها و بسیاری جزئیات دیگر پیش رویمان می گذارد.

 

بنابراین گزارش، دیگر کتاب این ناشر در خصوص تاریخ ایران، کتاب «بابک خرمدین» نوشته سعید نفیسی است. بررسی های این کتاب درباره پیدایش، روایت های تاریخی متعدد، جغرافیای زیستی، جنگ های بابک، فرجام کار او، خاندان و نزدیکانش، بابک خرم دین در دیده خاورشناسان و نیز مهم ترین مراجع درباره بابک و خرم دینان است. 

در شرح ناشر برای کتاب آمده است: طبری می گوید که بابک از تیره مزدک بود که به روزگار نشین‌روان بیرون آمده بود. ابن الندیم در کتاب الفهرست می نویسد: واقد بن عمرو تمیمی که اخبار بابک را گرد آورده است گفته است که پدرش مردی از مردم مداین و روغن فروش بود، به مرزهای آذربایجان رفت و در دهی که بلال آباد نام داشت از روستای میمد جای گرفت و روغن در آوندی بر پشت می گرفت و در دیه های روستای میمد می گشت، زنی اعور را دلباخته شده و این زن مادر بابک بود...
آغاز ظهور دین خرمیان معلوم نیست و مورخان درباره آنکه این کیش را بابک رواج داده یا پیش از آن هم بوده و وی بدان گرویده است، اختلاف نظر دارند. اما چیزی که در این میان مسلم است این است که پیش از بابک این کیش در میان بوده و بابک در ترویج آن کوشیده و آن را به منتهای قدرت و نیروی خود رسانده است.
از قراین پیداست که خرم دینی نامی عامی است برای پیروان دین تازه ای که در قرن دوم در ایران آشکار شده و شاید بازماندگان مزدکیان زمان ساسانیان را در دوره های اسلامی به این نام خوانده باشند که از روزگار ساسانیان در نواحی دورافتاده ایران و در کوهستان های مرکز و مغرب و شمال غربی ایران پنهانی می زیسته اند و در این زمان دین خود را آشکار کرده و شاید اصلاحاتی در روش مزدک کرده باشند و به همین جهت نام تازه ای برگزیده ای باشند.
 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060

کد خبر 261269

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    9 6
    بابک از بزرگترین مردان ایران زمین است و عقایدش انقدر بزرگ و جامع است که میتوان همه دنیا را با ان اداره کرد. بنازم به ایران باستاننننننن............
  • بدون نام IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    27 5
    سپاس از نگارنده ی مطلب ...
  • بدون نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    36 13
    کوروش مگه مال ایرانه! من فکر میکردم مال افغانستانی پاکستانی چیزی باشه!