۰ نفر
۱۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶

با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در ابتدای سال 92 در راستای حماسه سیاسی و اقتصادی، از آنجا که حماسه سیاسی در 24 خرداد تولد یافته و رشد خود را در روز قدس و 22 بهمن آینده نشان خواهد داد، بحث‌های مرتبط با آن در این فاصله مطرح خواهد شد.

 اما در رابطه با حماسه اقتصادی و مبانی رفتاری خلق آن، از آنجا که دو محور اصلی سبک زندگی و اقتصاد مقاومتی ارکان کاربردی و زیربنایی خلق این حماسه هستند، در این گفتار به طور خلاصه به این دو فرآیند اشاره می‌شود:

الف/ سبک زندگی: کارل مارکس جمله بسیار مهمی دارد و می‌گوید انسان‌ها آنگونه فکر می‌کنند که زندگی می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهیم ارزش‌های جامعه را دگرگون کنیم، قطعا باید سبک زندگی جامعه را تغییر دهیم. به طور قطع نگاه من و شما وقتی سوار بنز 500 هستیم یا وقتی در اتوبوس بی‌آرتی طی مسیر می‌کنیم به مسائل اطراف تفاوت زیادی دارد.

نکته دیگر این که اصطلاح سبک زندگی برای بیان تلقی فرد از زندگی یا زندگی ایده‌آل که معمولا در فعالیت‌ها، علاقه‌ها و نگرش‌هایش منعکس می‌شود به کار می‌رود. در نظام سرمایه‌سالار، سبک زندگی نسبت نزدیک و قطعی با مقوله مصرف دارد. از نظر اینجانب اصولا چیزی به نام سبک زندگی مدرن نداریم، آنچه امروز به عنوان سبک زندگی غالب در دنیا نهادینه شده و در جامعه ما هم جای خود را باز کرده، سبک زندگی مدرن نیست بلکه سبک زندگی مطلوب سرمایه‌داری است و کاملا با تعریفی که نظام سرمایه‌داری از انسان ارائه می‌دهد متناسب است یعنی انسان موجودی است سکولار، در جهانی که نه مبدا دارد و نه معاد، تنها برای بهره بیشتر و تولید سود بیشتر خلق شده و در این چرخه، هر که نتواند بیشتر داشته باشد، پایمال است. اما در نظام اسلامی، انسان فقط عامل مصرف نیست. متاسفانه دولت‌های گذشته سبک زندگی اسلامی را با زندگی سرمایه‌داری اشتباه گرفته و جایگاه افراد را بر اساس نظام تولید و سرمایه تعیین کرده‌اند نه فرهنگ و شایستگی و لیاقت.

سبک زندگی اسلامی، سبک زندگی است که انسان براساس منطق به محیط خود می‌نگرد. متاسفانه آزادی غربی که از بدو پیروزی انقلاب همراه با آزادی اسلامی مطرح شده، اصلا وجود خارجی ندارد. آزادی یک ارزش است که اسلام به آن در حد مطلوب نگاه می‌کند و نظام غرب و سرمایه‌سالار نظام ضد آزادی انسان است چرا که به جای دفاع از آزادی وی، از آزادی سرمایه دفاع می‌کند. در نظام آزادی غربی، حرمت مالکیت و کمپانی‌ها بیش از کرامت انسان و حرمت وی احترام دارد. بنابراین وقتی سبک زندگی بر اساس آزادی غربی و انسان مورد نظر آن تعیین می‌شود، فقط خورد و خواب و تولیدمثل و مصرف محور افکار قرار می‌گیرد و از آرایش و پیرایش تا روابط عاطفی و اجتماعی و سیاسی بر مبنای میزان دارایی تعریف و تبیین می‌شود. بنابراین برای خلق حماسه اقتصادی آنگونه که مورد نظر اسلام و رهبر معظم انقلاب اسلامی است، باید سبک زندگی اسلامی و ایرانی، نه در همایش و مقاله و نه در سخنرانی و جلسه، بلکه به طور کاربردی تعریف و اجرایی شود.

ب/ اقتصاد مقاومتی: دومین عامل ضروری در خلق حماسه اقتصادی، تبیین و تعریف چهارچوب‌های کاربردی اقتصاد مقاومتی است. با اشراف‌گرایی و راحت‌طلبی و رفاه‌زدگی نمی‌توان و نمی‌شود اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشید. وقتی زین اسب ما از خارج بیاید و ظروف کریستال با ارز دولتی وارد کشور شود، چگونه می‌توان در مقابل دشمن مقاومت کرد یا این که ساده‌زیستی را تبلیغ کرد؟

اقتصاد مقاومتی آنگونه که رهبر معظم فرمودند، در تغییر الگوی مصرف و حمایت از کار و تولید ایرانی است. وقتی میلیاردها دلار جهت خرید خودروهای خارجی با آخرین مدل هزینه می‌شود، چگونه می‌توان از تولید داخلی حمایت کرد؟ امروز که 70 درصد صنایع و کارخانه‌های ما راکد و بلااستفاده مانده، سخن گفتن از اقتصاد مقاومتی بیشتر جنبه نظری پیدا می‌کند.
بنابراین برای تحقق حماسه اقتصادی باید در راه بازگشت به خویشتن اسلامی و ایرانی در تولید و مصرف و قناعت به ساخته دست ایرانی و بی‌اعتنایی به زرق و برق وارداتی از یک طرف و از طرف دیگر در تبیین ارکان اقتصاد مقاومتی در رسانه‌ها به ویژه صداوسیما گام برداشت.

در خاتمه فراموش نکنیم باید این دو جزء اصلی خلق و گسترش یابند تا بتوانیم حلاوت و شیرینی حماسه سیاسی را دوچندان کنیم.

کد خبر 306233

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعيد A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    3 0
    ترا بخدا از نوشتار كليشه ايي دست برداريد،ماها مي توانيم با نواوري در گفتار و نوشتار حماسه هاي فراتر بيافرينیم .وابتدا براي خود وسپس جامعه مفيد باشيم.
  • بی نام IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    2 0
    لطفا مردم کمتر خرج کنند چون مسئولین پول بیشتری لازم دارند
  • امید IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
    2 0
    مردم باید در رفاه باشند.
    • عطا IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
      1 0
      عزیزم درست است مردم باید در رفاه باشند در صورتیکه کار مفید و با کیفیت و حداقل روزی 8 ساعت کار کنند نه اینکه دنبال دلالی و تجارت و کاسبی بنگاه داری و کارهای بیهوده باشد خداوکیلی کسی که کشاورزی میکند و صنایع وابسته کشاورزی را تولید میکند و یا محصولاتش به خارج صادر میشود هرچه ثروت داشته باشد نوش جانش نه اینکه کشاورز کار میکند میدون باری و میوه فروشی چند برابرش سود میبرند.