دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به تشریح نوع انحراف حلقه احمدی نژاد و دوران پسافتنه که با ریاست جمهوری دکتر روحانی کلید خورده پرداخته است.

محمد جواد لاریجانی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه آقای دکتر روحانی «دوره پسافتنه» را کلید زدند افزود: البته فرد مناسبی هم برای این کار هستند، یعنی کسی است که مورد احترام جناح اصلاح‌طلب و هم مورد وثوق جناح اصولگراست و خاستگاه جناح اصولگرا را با خود دارد. او در حرف‌هایش گفته‌ که اتفاقات گذشته را نادیده بگیریم و بگذریم. چارچوب‌هایی که گفته‌اند قانون پایه است، شورای نگهبان پایه است، رهبری ستون خیمه است و نظام جمهوری اسلامی اساس است، منطقی است. در این چارچوب ما باید دوره «پسافتنه» را شروع کنیم. اقتضائات دوره پسافتنه این است که درباره آنهایی که آنچنان در این قضیه وارد نبودند، اغماض صورت بگیرد و میدان فعالیت داشته باشند.
در ادامه گزیده ای از این گفت و گو می آید:

  • اذعان به قانون معنایش این است که کسانی که ضدقانون عمل کردند، اشتباه کردند. به‌نظرم این چیز بدی نیست. در طراز منافع ملی‌ ما این است که بعد از حماسه سیاسی و این پیروزی عظیمی که پس از فتنه88 پیدا شد، آغاز دوره پسافتنه است. این البته یک اقدام بامصلحت و معقولی هم هست. این اقدام غیر از فهم خود پدیده است. فهم خود پدیده مصلحت‌اندیشی ندارد، یعنی همواره باید در تاریخ سیاسی کشورمان رسانه‌ها، متکفرین، اصحاب دانش سیاسی و... برای مردم تحلیل کنند که فتنه چه بود و چرا پیدا شد؟ و چرا خطرناک بود و چگونه این مسئله مهار شد که برای آینده هم اصل باشد. این غیر از وظایف سیاسیون در عمل است. دولت و مسئولین سیاسی مسئول تحلیل حوادث تاریخی نیستند؛ آنها نباید زیاد راجع به این مسائل بحث کنند که چه میزان از فتنه تقصیر چه کسی بود، منتها از لحاظ فهم سیاسی بحث دیگری است یعنی در کارهای علمی، بحث‌های سیاسی و آکادمیک‌مان باید این باشد.
  • از لحاظ عمل سیاسی دولت و حکومتمان دوره پسافتنه را شروع کرده و اتفاقا آقای روحانی بسیار شخصیت مناسبی برای این کار است. از لحاظ فهم و بصیرت سیاسی، تحلیل فتنه از جهات مختلف بسیار مهم است. از نظر من فتنه یک کودتای تمام‌عیار بود که هماهنگی‌های زیادی بر علیه نظام اسلامی داشت. شعار فتنه این بود که می‌خواهد نظام اسلامی را به یک نظام سکولار لیبرال تبدیل کند. البته پشت آن دیکتاتوری سکولار بود و با یک تحرک کاملا کودتاگونه به معنای دقیق کلمه. اما چرایی این اتفاق، مهم‌تر است.
  • جریان اصلاحات یک جریان سیاسی در کشور ما است که در درونش انحرافی پیدا شد. گروهی از انقلاب بریدند و از ماهیت اصلی انقلاب که تشکیل یک نظام مدنی- سیاسی بر اساس فکر اسلامی است، دست کشیدند و دنبال یک نظام سکولار افتادند. گفتند دین پروسه‌ای مخصوص به حوزه خصوصی است ولی باید سپهر حوزه عمومی که شامل حکومت است، سکولار باشد. این جناح سیاسی این انحراف را بعد از انقلاب، نتوانست مهار کند. بعد از انقلاب در فضای سیاسی کشور، دو جناح مهم حضور دارند؛ جناح اصولگرا و جناح اصلاحات که این انحراف در جناح اصلاحات پیدا شد و نتوانستند آن را مهار کنند لذا این انحراف جناح اصلاحات را به مسلخ فتنه برد و این جناح به جایی کشانده شد که برعلیه نظام مشروع قیام کرد و به خیابان آمد و فاجعه عظیم و اشتباه بزرگی صورت داد که لکه‌اش سال‌ها بر دامن جناح اصلاحات باقی خواهد ماند.
  • در اینجا می‌خواهم مقایسه کنم؛ در دل جناح اصولگرا هم انحرافی پیدا شد. در بحث‌های تحلیلی سیاسی باید به این موارد بپردازیم. اینها کار وزرا نیست. این بررسی‌ها کار آنهایی است که باید سپهر سیاسی را تحلیل کنند، بفهمند و به دیگران نیز منتقل کنند.

سئوال[در دوره پسافتنه این تحلیل‌ها باید ادامه پیدا کند؟]

  • بله. این مربوط به بصیرت سیاسی ملت ماست، مربوط به تجربه عظیم سیاسی ملت ماست و ربطی به دولت ندارد. دولت باید همین دوره پسافتنه را ادامه دهد که کار خوبی است و مجلس هم همراهی کرده و اشکالی هم ندارد.

 انحراف حلقه احمدی‌نژاد از نوع غُلات بود

  • اگر بخواهم انحراف دوستان اصولگرا را گونه‌شناسی کنم، از نحله غُلات بودند. مرحوم شیخ مفید درباره انحرافات عالم تشیع گونه‌شناسی خیلی زیبایی دارد که یکی از آثار بزرگ ایشان است.
  • یکی از نحله‌هایی که مرحوم شیخ مفید به آن اشاره می‌کنند که در همه شعب اسلام وجود داشته و در تشیع بیشتر بوده، غُلات بوده است. 

 سه ویژگی برای انحراف از نوع غلات

  • مرحوم شیخ مفید سه ویژگی برای این انحراف بیان می‌کنند.
     
  • ویژگی اول اینکه می‌گویند این دسته یک شخصیت محبوب دینی را می‌گیرند و علاقه بر او را بر شرع مقدم می‌کنند؛ ممکن است این فرد پیغمبر(ص) یا حضرت علی(ع) یا امام زمان(عج) باشد. این انحراف در دوره پیغمبر هم بود. در قرآن داریم: «یا ایهاالذین آمنو لاتغلوا فی‌دینکم» یعنی این موضوع سابقه دارد منتها راجع به امام زمان(عج) از همه بیشتر است. در ادعیه می‌گوییم: «خدایا ما به پیغمبرت و ائمه‌ات اعتقاد داریم و مرید آنها هستیم, همان اندازه که خودت گفتی و برای دینت است». یعنی همه مقیاس حب و بغض در مکتب اهل‌بیت، الهی است. ما به امام زمان(عج) به خاطر گل رویش، علاقه نداریم -اگرچه بسیار زیباست- ما به‌خاطر اینکه ایشان محی و مفسر دین است و می‌خواهد دین را احیا کند، علاقه داریم. وقتی زیارتنامه‌ها را می‌خوانیم شهادت می‌دهیم که اینها (معصومین) در راه اقامه دین آنچه که بود، کردند. به کسی قطع نظر از دین، حب خاصی نداریم حتی برخی گفتند اگر چنین حبی باشد ورای این مِکیال دینی ممکن است شرک باشد. اما غلات به خود حب فرد موضوعیت می‌دهند و او را مقدم بر شرع می‌کنند.
  • ویژگی دوم که شیخ مفید برای نحله غلات برمی‌شمارد اباحه‌گری یعنی عدم لزوم اجرای احکام شرع است. اینها اصلا بی‌اعتنا به شرع هستند و می‌گویند به امام زمان(عج) عشق داشته باش، به علی(ع) عشق داشته باش، به مقصد می‌بردت. حالا تا برسد به آنجایی که بگویند دوره‌اش گذشته و از این حرف‌ها که شنیده‌اید.
  • ویژگی سوم؛ ادعای ارتباط اختصاصی است. شیخ مفید در این زمینه، گونه‌شناسی بسیار دقیق و زیبایی داشته و این پدیده‌ای نیست که یک عالِم معمولی انجام داده باشد.  مرحوم مجلسی در بهار هم بعد از اینکه چیزی حدود140-130 حدیث از ائمه(ع) علیه نحله غلات، نقل می‌کند، به جمع‌بندی بسیار زیبایی اشاره می‌کند که ایده ریشه جمع‌بندی‌اش از مرحوم شیخ مفید است ولی از جمع‌بندی شیخ مفید دقیق‌تر است چون در این فاصله ایشان هم نمونه‌هایی از غلات داشت به‌خصوص در زمان صفویه که این مطلب ادامه داشت.

انحراف اقای احمدی نژاد و مشایی غیر از مسئله هیات دولت است

  • به‌ هر صورت مسیری که آقای احمدی‌نژاد و مشایی طی کردند، انحرافی از نوع غلات بود. انحراف بود و البته باید بگویم که این غیر از مسئله هیات دولت است. وزرایی که در هیات دولت از مجلس هم رای اعتماد گرفته بودند، آدم‌های متدین و به دور از انحراف بودند. هرگز پای انحراف را امضا نکردند و شاید چندین‌بار با من شخصا تماس گرفتند و گفتند که ما فکر می‌کنیم خلاف شرع است در این دولت باشیم و خواستار این بودند که سوال شود اگر خلاف شرع است بیرون بیایند. البته اینجور نبود و خلاف شرع نبود و تا وقتی که دولت مورد تائید رهبری و ولی‌امر باشد، خلاف شرع نیست. می‌خواهم بگویم حساب عزیزانی که وزیر بودند با حساب آنها جدا بود.

نقش اصولگرایان در مهار احمدی نژاد

  • جناح اصولگرا در مهار آقای احمدی‌نژاد هم نقش بسیار مهمی داشت. چرا فقط نقش بالارفتن از نردبان را نگاه می‌کنیم درحالی که جریان اصولگرا در مقابل انحرافی که آقای احمدی‌نژاد و آقای مشایی و یک نحله غلاتی که اینها پایه‌گذاری کرده بودند، ایستاد و نه‌تنها اصولگرایان بلکه علما نیز در این زمینه نقش داشتند.
  • نقش تشکیلات اصولگرا فقط در این نیست که کسی را رئیس‌جمهور کند یا به مجلس بفرستد. پائین آوردن هم نقش بسیار مهمی است. البته ایشان بعدا گفت که به هیچ حزبی وابسته نیستم و درصدد تشکیل حزب جدید و سامان دادن به سه، چهارهزار وبلاگ‌نویس و تشکیلات بهاری بود. راه‌انداختن حزب و تشکیلات شاخ و دم که ندارد. بنابراین احمدی‌نژاد می‌خواست خاستگاه خود را از اصولگرایی به جای دیگری منتقل کند و حق هم با او بود چون اصولگرایان وی را منحرف می‌دانستند بنابراین لازم بود خاستگاهش را به جای دیگری منتقل کند.

احمدی نژاد دو سال آخر زیر بغل مشایی را می گرفت

  • عملکرد احمدی‌نژاد به‌خصوص در یک‌سال و نیم و دو سال آخر که اقتصاد را به‌طور کامل رها کرده و از صبح تا غروب به دنبال این بود که زیر بغل آقای مشایی را بگیرد و وی را معرفی کند و کار مملکت تنها معرفی‌کردن آقای مشایی شده بود، ضربه بزرگی به مملکت و به‌خصوص به رضایت مردم زد. ببینید ممکن است در بحث رضایت مردم شاید در مواردی مثل اینکه دشمن به ما حمله می‌کند و ما را تحت فشار گذاشته، به کردم بگوئیم همراهی کنند و مردم هم شرایط را بفهمند و پایش بایستند. اما اینکه شب بخوابند و صبح قیمت روغن دوبرابر شود یا نابسامانی پیدا شود، اینها موارد قابل قبولی نیست. یعنی اگر کم داریم با همدیگر با مکیال خوب و پیش‌بینی جلو می‌رویم ولی وادادگی سیستم اقتصادی درحالی که آقای احمدی‌نژاد اهل کار است، پذیرفتنی نیست.
  • احمدی‌نژاد در هدفمندی یارانه‌ها نشان داد که می‌تواند. نقطه مثبت او همین بود ولی در مهار این ازهم‌گسیختگی کار را رها کرد. این مسئلهِ پنهانی نیست. کسی که روزانه سه جلسه برای هدفمندی یارانه‌ها برگزار می‌کرد، هفته‌ای دو جلسه هم حتی حوصله نداشت که برای بازار و ارز جلسه برگزار کند. و مسائل دیگر....  مردم از این عملکرد ناراضی شدند. ما این موضوع را به چه استناد کنیم؟ خودمان را جای مردم بگذاریم. باید از تمام مجموعه‌ای که به‌نحوی به احمدی‌نژاد هم وابسته هستند، ناراضی باشیم و بگوییم اینها آمدند و خراب کردند. طبیعتا این نارضایتی بخشی از جناح اصولگرا را نیز دربرمی‌گیرد و درست هم است. آقای احمدی‌نژاد یک کاندیدای جناح اصولگرا در انتخابات اول و دوم بود و خراب کرد. درست است که بعد جناح اصولگرا در مقابلش ایستاد ولی باید بگوییم که کاندیدای ما بود که خراب کرد. صداقت داشتن با مردم خیلی خوب است و مردم همین را تشخیص دادند و گفتند که کاندیداهایتان به درد نمی‌خورند. البته نتایج انتخابات یازدهم خیلی به‌ هم نزدیک بود.

شگفت زده سازی احمدی نژاد

  • آقای احمدی‌نژاد عبارتی داشت که همیشه نسبت به آن ناراضی بودم؛ می‌گفت "تصمیمات ما مردم را شگفت‌زده خواهد کرد". این حکایت از یک حالت روحی دارد. دولت باید با عملکردش مردم را شگفت‌زده کند نه با تصمیماتش. اصلا معنای اعتدال که اکنون لغت متداولی است، همین است. اعتدال در حوزه اندیشه یعنی عِدل حق راه رفتن. راه حق یکی است یعنی اینجور نیست که اگر دو نفر با هم اختلاف پیدا کردند شما بگوئید "اعتدال" و وسطش را بگیرید و خیرش را ببینی! این اعتدال نیست. اعتدال در عالم تشخیص یعنی عِدلِ حق بودن. زیرا عقلانیت ما حق‌محور است و سکولارها معتقد به حق نیستند و معتقد به نفع هستند. اصلا می‌گویند حق یک عنوان غلط‌‌انداز است و به‌نظرشان حق conventional و قراردادی است.
  • اساس مکتب ما بر حق است. کلمه «حق» در قرآن نزدیک به 300 مورد آمده است: قرآن حق است، خدا حق است، نزول قرآن حق است، تبلیغ حق است، بهشت و دوزخ حق است. یعنی حق یک کلمه کلیدی است. در عالم فکر و مبنا اعتدال به ‌معنای مبنا، حق‌محور است یعنی عدل حق‌بودن. اعتدال به‌معنای "منشا" یعنی تکنیک، یعنی ما از شگفت‌زده‌کردن مردم در تصمیمات خودداری کنیم. یعنی مردم بتوانند پیش‌بینی کنند و زندگی‌شان را تنظیم کنند. شوک‌تراپی نداشته باشیم. اعتدال در مبنا این است و دقیقا با همین مطلب دولت آقای احمدی‌نژاد در "منشا" اعتدالگرا نبود. ایشان رسما می‌گفت ما با تصمیماتمان مردم را شگفت‌زده می‌کنیم و این کار خوبی نیست. ما باید با دستاوردهایمان مردم را شگفت‌زده کنند و ببینند اقتصاد خوب اداره شد و شگفت‌زده شوند. مردم ببینند در دانش و تکنولوژی نیرو در کره ماه نیرو پیاده کرده‌ایم و شگفت‌زده شوند! شگفت‌زده کردن در دستاوردها باید باشد نه در تصمیمات. اینها اشکالاتی بود که در آن دولت وجود داشت.

احمدی‌نژاد جوانان را به میدان آورد ولی خودش آنها را لت و پار کرد
یکی از کارهای خوب آقای احمدی‌نژاد این بود که به‌خصوص در دوره اول ریاستشان، راه را باز کرد و جمعی از این افراد وارد موسسات مختلف شوند اما خودش اینها را لت و پار کرد! و نتوانست از اینها قدردانی کند. درست نیست افرادی مانند فتاح و لنکرانی و ... را یک روز به‌عنوان بهترین نیروها بداند و یکباره به‌عنوان نیروهای بد آنها را حذف کند. این رفتارها آثار بدی برجای گذاشت و بعد از آن پدیده زنجیره‌ای اتفاق افتاد که به این کار احمدی‌نژاد ضربه زد.
نیروهای جوان سرمایه عظیم نظام هستند. وزرایی که انتخاب شدند،‌ باتجربه‌اند. باید از به‌کار بردن اصطلاحات بد راجع به افراد معمر احتراز کرد. در منطق اسلامی باید بزرگسالان خودمان و کسانی که سنی دارند را احترام کنیم چون تجربیات خوبی دارند منتها این تجربیات باید به کمک این نسل بسیار مهم که باید شناسایی شوند، بیاید. نگرانی‌ها از شناسایی ورودی‌های این نسل‌هاست که باید ورودشان به بدنه دولت را تمهید کنیم و نیروهای متدین، بسیار فرهیخته و نخبه از لحاظ تحصیلات، با فکر از لحاظ مدیریتی و جوان و پرانرژی به کار گرفته شوند. این کار خواهد شد و این چیزی است که باید صورت گیرد. باید دولت را کمک کنیم. به هر صورت نیروهایی که آمده‌اند از آسمان نیامده‌اند و نیروهای داخل کشور بوده‌اند و هر کدام 5 نفر را می‌شناسند، این دایره شناسایی را باید بزرگ کنیم. اینها با این نیروها احتمالا در تماس نبوده‌اند یا کمتر بوده‌اند. باید استخری که نیروهای خوب را در خود دارد و خیلی بزرگ است، محدود نکنیم به کسانی که آنها را می‌شناسیم یا کسانی که زید و عمر معرفی کرده‌اند. آقای دکتر روحانی بسیار گوش شنوایی برای این قسمت دارند و همه باید کمکشان کنیم.

احمدی نژاد می خواست مشایی را رئیس جمهور کند
  • در یکسال و نیم آخر دولت آقای احمدی‌نژاد تمام هم‌ّ وی به این معطوف بود که آقای مشایی را رئیس‌جمهور کند و این بزرگ‌ترین ضربه را به منافع ملی زد. البته ایشان همچین وظیفه‌ای نداشت. یکی از آفت‌های پست ریاست‌جمهوری این است که افراد خود را منجی در نظر بگیرند، وظایف فضایی برای خود تعریف کنند درحالی که وظایف رئیس‌جمهور مشخص است. رئیس‌جمهور باید متواضعانه وظایفش را انجام دهد. اینکه بخواهد دنیا را زیرورو کند و ملت را نجات دهد و این حرف‌ها، معنی ندارد. هم در زمان آقای خاتمی این مسائل بحث شد و به منافع ملت ضربه زد و هم دوره آقای احمدی‌نژاد.
  • باید روی هر کسی که بوی منجی‌گری از صحبتش می‌آید، علامت سوال بزرگی گذاشت. ما علی‌الاصول منجی نمی‌خواهیم و یک کارگزار مومن به انقلاب و فداکار می‌خواهیم که متواضعانه کار کند. هیچ‌کسی هم با سحر و جادو نمی‌تواند مسائل را حل کند یعنی کلید جادویی ندارد و ما هم انتظار جادویی از کسی نداریم. با همت دسته‌جمعی و با قدم‌های حساب‌شده انشاءا... جلو می‌رویم و خدا هم کمک می‌کند.

/2727

کد خبر 309798

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 56
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    آقای لاریجانی لب کلام. فتنه چه بود و چرا پیدا شد؟ شما تظاهرات خیابانی را که طبق قوانین بالادستی یعنی قانون اساسی انجام شد را فتنه میدانید و ما دروغ و تزویر و اختلاس و نفاق افکنی و ...را قتنه می دانیم.
    • محمدحسین IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      حمله به اموال دولتی و داد و بی داد و فوش و آتیش زدن پرچم هی عزا ی امام حسین و رقص و پای کوبی و بی حجابی رو یادتون رفت و یادتون رفت این کشور در حال پیشرفت هست و یادتون رفت که بی قانونی رو میشه از طریق قانونیش پی گیری کرد و یادتون رفت با آشوب های خیابانی چیزی درست نمیشه و یادتون رفت که به مصر های تاریخ نگاه کنید و یادتون رفت باید حرف از امید و تلاش و مبارزه بزنید
    • علی A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      زمانی طبق قانون هست که مجوز داشته باشه
    • بی نام A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      در جواب علي .. وقتي طبق قانون درخواست مجوز مي شود و اجازه نمي دهند يعني كارغير قانوني مي كنند . چرا كسي نمي گوييد چرا و طبق كدام قانون مجوز ندادند و براي استفاده از حق قانوني در مقابل رفتار غير قانوني (عدم صدور مجوز ) چكار بايد كرد و چطوري بايد حق را گرفت .درخواست مجوز مي كني نمي دن اعتراض سكوت و مسالمت آميز مي كني مي گن فتنه بپا كردي . همش مي گن طبق قانون اعتراض بكنيد . آخر چگونه..!
    • محمد A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      تظاهرات ؟ از كدوم شهر پيام ميزاري ؟ جلو چشم ما ايستگاه هاي بي آر تي رو تركوندن . ميگي تظاهرات ؟ تازه بي بي سي گفت مردم با اسلحه اومدن خيابون جلو نظام . خخخخخخخخخخخخخخ .
    • بی نام A1 ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      10 79
      بحث غلات رو خیلی خوب مطرح کرده اگه بدون جنجال مطالب رو بخونید خیلی قشنگ تبیی کرده
    • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      122 8
      خدا وکیلی این جناح راست این دکتر جواد رو هم نداشت دیگه چی می خواست بگه؟
    • ایلیا GB ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      182 7
      در جواب علی : برو کمی قانون اساسی کشور تو بخوان . ۲۵ خرداد ۸۸ هیچ مشکلی نداشت و راهپیمایی سکوت بود اصل ۲۷ : تشکیل اجتماعات و راه‏پیمایی‏ها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.‏‏ اگر مشکلی نداره درج کنید که علی و امثال علی ها بدانند قانون اساسی چی گفته و نوشته شده
    • بی نام A1 ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      172 4
      پاسخ به پاسخ علی هزارتا مثبت داره، واقعا اگر در خواست مجوز تظاهرات کردی و مجوز ندادن باید چکار کرد!!!!؟ جالبه خیلی از تظاهراتها توی همین مملکت بدون مجوز پرپا میشه و هیچ کس نیست به اینا بگه فتنه گر بلکه تلویزیون هم با افتخار نشون می ده میگه تظاهرات خود جوش ( کاشکی خود جوش بود) خلاصه حالم از این حرفا داره میشه مثل زمان اعلام نتایج انتخابات 84 و یا رد صلاحیت اقای هاشمی ویا ... کی تموم میشه این بحثا
    • رضا IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      دروغ و تزویر و نفاق و اینا از طرف هرکسی محکومه .. چه چپ په راست په بقیه .. کسی از احمدی نژاد دفاع نمیکنه داریم درباره بدتر از احمدی نژاد صحبت میکنیم .. اعتراض رو کسی فتنه نمیدونه .. اغتشاش و تهمت و براندازی نظام رو فتنه میدانند عزیز .. فرافکنی موقوف لطفا
    • بی نام IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      201 8
      اون زمانی که مردم انقلاب کردند با مجوز اومدن توخیابان و تظاهرات کردند ؟
    • بی نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      حمله به مسجد در روز عاشورا و حتك حرمت اين روز هم مجوز داشته؟!!!!! اگر دين دار نيستيد لااقل به دين مردمان جامعه احترام بگذاريد.
    • كامران IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      1 32
      كاربراني كه به نظر. محمدحسين منفي دادند يعني واقاً اين اتفاقات كه نوشته نيافتاده!؟ يا شما كلاً اين موارد را فتنه نميدانيد دوستاني كه با فحش و مرگ بر امريكا مخالف بودند امروز با توهين به اهل بيت رسول خدا (ص) چه راحت كنار مي آيند!!!
    • دولت آبادی IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      27 0
      علی جان ! طبق اصل بيست و هفتم قانون اساسی تشكيل اجتماعات و راهپيمايي ها ، بدون حمل سلاح ، به شرط آن كه مخل مباني اسلام نباشد آزاد است . اگر از روز اول به تظاهرات آرام مردم حمله نمیشد فضا برای فرصت طلبی اوباش محیا نمیشد .
    • دولت آبادی IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      29 1
      جواب محمد : بی بی سی که پرچمدار حمایت از معترضین بود . بی بی سی که عامل فتنه بود . بی بی سی که از هر کی حمایت میکرد اون آدم خائن میشد !! . چی شد بی بی سی شد منبع اطلاعاتی شما ؟!!. بالاخره بی بی سی خوبه یا بده ؟ تکلیف ملت رو روشن کنید . راستی مگه شما هم ماهواره دارید ؟؟!!
  • طلبه A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    این بحث غلات اولین بار هست که مطرح می شه افرین به دکتر جواد. حتی مراجع هم نرفته بودن این موضوع رو ریشه یابی کنند و یا به هرصورت ضرورتش رو حس نکرده بودند. ما ایرانی ها کلا مستعد این انحراف هستیم. در همه امور حتی مسائل ملی هم این انحراف رو داریم یوهو از یکی بت می سازیم . کلا فکر کنم این نوع انحراف رو تو دین اسلام ایرانی ها پدید اورده باشن.
    • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      254 4
      خدا پدرت رو بیامرزه که اقلا می خوای یکی رو خراب کنی می ری تئوریش رو زحمت می کشی پیدا می کنی. بیخود نیست که بهش می گن تئوریسین جریان راست
  • بی نام A1 ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    298 6
    بازهم اقا جواد برای اصولگراها نوشابه باز کرد. اونها از انحراف شکست خورده در اومدن اما اصولگراها انحراف رو کنترل کردن بابا دمت گرم.
    • بی نام IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      279 4
      آقای لاریجانی سالهاست که انسانهایی همچون شماها گوشان و چشمانتان را بسته اید مردم ایران بارها حرفشان را به شماها زده اند.از روزی بترسید که دیگر صبر مردم بسر آید
    • رضا IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      4 100
      کسی به اعتراض ایرادی نمیگیرد .. برخورد با اغتشاش و آشوب بود .. بعذ از یکهفته برخورد شروع شد چون هدف اصلی فتنه پرا مشخص شد .. و در راهپیمایی روز قدس و عاشورا هم بر همه ثابت شد
  • بی نام A1 ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    فتنه این بود که برخی می خواستن کشور رو به مصر امروزی برسونن نصفه کشور اونو نصف اینور بعد اینقدر همدیگر رو تیر و تفنگ بارون کنن که ایران هم مثل سوریه کلنگی بشه . تنها پروژه آمریکا و اسرائیل که تو منطقه شکست خورد ایران بود یه نگاه بنداز به دور و بر تنه اکشوری که اشوب نیست تو منطقه ایران و ترکیه هستند. بقیه همه کلنگی شدن به این می گن فتنه واقعا اگه نفهمیدی دیگه نمی شه کاریش کرد.
    • بی نام A1 ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      این تعریف جامع و مانع رو خودت کردی یا بزرگترت هم کمکت کرد؟!!!!!!
    • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      این رو یه بچه هم می فهمه عزیزم مگر اینکه خودش رو به نفهمی زده باشه. اگه تو 88 فتنه پیروز می شد اونوری ها هم کوتاه نمی اومدن و میودن کف خیابون بعد همیی می شد که تو مصر و سوریه است.
    • رضا A1 ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      آقا یا خانم بی نام: شما هم از بزرگترت یاد گرفتی که وقتی بلد نیستی جواب کسی رو بدی خوشمزه بازی دربیاری؟
    • بی نام A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      حالا که فکر میکنم میبینم ایشون درست میگه. از وقایع سوریه و مصر و عراق و لبنان و ایران بوی یک فتنه بزرگ میاد. کسی میخواد خاورمیانه رو به اتیش بکشه. این که چه اتفاقاتی قراره متعاقبا بیفته خدا میدونه.
    • بی نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      127 3
      جیگر جون اینکه گفتی خلق فتنه توسط یک مشت ادم تندرو بود وگرنه یک عده ادم در سکوت راه رفتن که غتنه نمیشه شاید اون موقع شما عزیر در ایران نبودی
    • بی نام A1 ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      86 3
      عزیز من این به خاطر این بود که معترضین انتخابات آدم های نجیبی هستند و اعتقادی به کشتن هموطن خودشون نداشتند. حتی کشته شدن چند جوان و دانشجویان در قضیه کوی دانشگاه را هم تلافی نکردند.
    • بی نام A1 ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      3 18
      بعضی شعار های معترضین خیلی دیگه ناجور بود. شما خودتون میدونید. اگه بنویسم منتشر نمیشه. بعضیها فقط به انتخابات معترض بودند که به نظرم حق داشتند به صورت مسالمت امیز اعتراض خودشون رو بیان کنند ولی عده ای هم کلا میخواستن یک ... دیگه راه بندازند. شاید اگر افراطی گری نمیکردند به اون جایی که رسید نمیرسید. البته دو طرفه بود.
  • علی IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    چرا بعضیها اینقدر متحجر هستند. تظاهرات خیابانی بدون مجوز یعنی فتنه گری، یعنی غارت مردم، یعنی مقابله با امنیت ملی کشور و نظام. هنوز بعد از 4 سال نفهمیده اید؟
    • بی نام A1 ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      103 4
      چون هنوزبعد از 4 سال نفهمیده ای پس هیس!!!!!!!!
    • af77 A1 ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      7 25
      دوستان من هر لايك و ديسلايكي كه در دنيا ميزنيد بايد اون دنيا جواب پس بدهيد/من خودم به آقاي موسوي راي دادم اما دوستان اهانت به عاشورا را يادتان هست؟؟ كمي روشنتر فكر كنيم.ممنون...
    • بی نام IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      28 8
      منفی مثبت ها رو نگاه کن متوجه میشی کی هنوز نفهمیده
  • علی IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    221 4
    انحراف،فتنه،غائله،چقدر این روزها کلید واژه های اینچنین ورد کلام سیاسیون ما شده.هیچکس نمی گه چرا فقر ،چرا تورم،چرا فساد.چرا یکدندگی بر کنارزدن اصلاح طلب ها و بعد از هشت سال رضایت به بازگشت اونا.انگارنه انگار که همین آقایون معجزه هزاره رو علم کردند و بعد جریان انحرافی رو از دلش کشیدن بیرون.آقا جواد،تورو دینت بی خیال شو.حداقل تا سه چهاردوره دیگه بذارید مملکت پیشرفت کنه بعد با تئوری هاتون یه معجزه دیگه بکشید بیرون.
  • وحدت A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    من نمیدونم اینا تا کی میخان فتنه را که مرده بود دوباره زنده کنند همه با هم باشیم جز این نیست که فتنه گر ها هم ایرانی هستند حداقل 30 درصد که هستند این جمعیت برا دو دستگی کافی است
  • بی نام A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    206 7
    پسا فتنه؟! فارسی + عربی؟ بد نیست رئیس فرهنگستان ادب شوی!
  • کیوان A1 ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    105 2
    نقش این گروه اطراف احمدی نژاد که اوایل انقلاب کردستان دستشان بود در به وجود آمدن گرفتاری های کردستان و قرار دادن بخشی از مردم کردستان در برابر مرکز، بخش مهمی از تاریخ ایران است که باید بررسی شود.
  • بی نام IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    116 7
    فتنه گران 8 سال چه بر سر این کشور مردمش در نیاوردند خود نیک میدانید
  • بی نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    100 4
    پسا فتنه؟ چیه دقیقا؟
    • بی نام IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      21 0
      انگ جدید واسه چسبوندن به چهر های جدید ، مثلا روسای پسافتنه،ساکنین پسافتنه حامیان پسافتنه و ...
  • محمدی IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    9 111
    دوستان بخدا باور کنیم غائله 88 فتنه ای بزرگ بود که دشمنامون با استفاده از هوای نفس چند نفر درست کردن چی میشد اونوقت هم به پیروز, تبریک میگفتیم و بدشمنامون بهانه تحریم نمیدادیم!!؟؟؟
    • علی A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      2 25
      چون قبول شکست ظرفیت میخواد.میبینید که با توجه به منفی های خودتون و منفی هایی که برای من میزنن مشخص هست هنوز این ظرفیت وجود نداره!!
    • بی نام A1 ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      20 0
      عمو جون مقصر اول تحریمها اونهایی هستند که روی وتو ی روسیه و چین حساب می کردن و میگفتن پرونده بره شورای امنیت به نفعمونه!! و مقصر دوم اون کسی بود که میگفت انقدر قطعنامه بدید تا قطعنامه دونتون پاره بشه!! اصلا اتفاقات 88 چه ربطی به تحریمها داشت؟؟
  • بی نام A1 ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    78 3
    پسافتنه رو دیگه کجای دلمون بزاریم
  • بی نام A1 ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    62 5
    انتقاد کردن و حق را گفتن که اجازه نمی خواد.
  • مصطفی دانشجوی حقوق IR ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    14 88
    1.محض رضای خدا به این چند کلمه دقت کنید: دوستان اون چیزی که در 88 افتاد مورد قبول هیچکس نبود منظورم آتش زدن اموال عمومی است،خدا وکیلی کسی از طرافدارن میر حسین هست که بگه کار خوبی کردن آتیش زدن؟!اگه این رو کسی بگه من انصافا یک ایرانی قبولش ندارم اعتراض راه و رسم داره راه و رسمش رو قانون مشخص میکنه تظاهرات سکوت بسیار کار پسندیده ای بود اوج دموکراسی رو نشون میداد ولی صد حیف که در روزهای بعد این تظاهرات شد اغتشاش! در به وجود آمدن اتفاقات 88 من مردم هم به اندازه اوی مسئول مقصریم وقتی طرف میگه اگه آقای موسوی رای نیاورد بریزین تو خیابون این کجاش قانون مداریه؟!مگه نمیگین حق موسوی رو خوردن؟!جد موسوی کسی هست که چندین سال حقش رو خوردن ولی بخاطر مصلح جامعه لام تا کام حرف نزد.
    • بی نام A1 ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      28 0
      دوست عزیز اگه بحث قانون و قانون گراییه به یاد داشته باشید که فصلهای مهمی از قانون اساسی مربوط به حقوق ملت هست و طبق قانون تجمع و تظاهرات مسالمت آمیز بدون اسلحه و ... قانونیه و نیاز به مجوز نداره اگر هم دولت و سایر نهاد های قانونی مجوز ندهند پس به حقوق ملت بی توجهی کردند و ....
    • علیداد IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
      21 0
      یعنی همه اون افرادی که در اعتراضات بودن اموال عمومی رو آتش زدن؟!آره دوست عزیز ما هم میخوایم کسایی که بانک آتش زدن اموال عمومی رو تخریب کردن منصفانه محاکمه شن زیرا که تعداد انگشت شماری بودن که معلوم نبود از کجا خط می گیرن؟!مشکل ما اینکه که یه عده کاسب و سواستفاده چی از واژه فتنه هر کسی که در جریان پس از انتخابات نفس هم کشیده،یا تو خیابونا بوده حتا نه به عنوان اعتراض،یا حتا تو اون ایام به بقالی سر کوچشون رفته تحت عناوین مختلف فتنه گر و ساکت فتنه و ...هر روز آماج غیر انسانی ترین توهینا قرار می گیره،شما که حقوق میخونی به من بگو چرا قانونگذار اصلی رو تو متن قانون اساسی به عنوان مشروع دانستن اعتراض گنجونده؟میشه بگین راه و رسم اعتراض چه جوریه برادر دانشجوی حقوق؟
  • مصطفی دانشجوی حقوق IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    0 14
    2.من نمیگم کار موسوی یا شورای نگهبان یا ... اشتباه بود میگم کار من مردم اشتباه بود من مردم دشمن رو در کنار دروازه کشور دیدم و باهاش هم صدا شدم،شما فکر میکنید آمریکا و انگلیس دلش برای من و شما میسوزه؟!والله قسم نه اونا دلشون واسه بشکه های نفتمون و لابی های صهیونیستیشون میسوزه! اشتباه اول از متاظره شروع شد که نباید اون حرفها زده میشد به نظرم بعد از اون حرفها گوش دشمن تیز شد و گفت بله میتونم الان نفوذ کنم!به شخصه به عنوان یکی که به موسوی رای دادم هنز ایشون رو نه فتنه گر میدونم نه آشوب گر! فتنه گر اصلی همه میدونین کیان! تو رو خدا حالا که کسی انتخاب شده که پایگاه اجتماعی قوی در بین هر دو حزب فعال کشور داره بیاین این بحثها رو تموم کنیم و به دولتمون کمک کنیم بخشید سرتون رو درد آوردم!
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    1 15
    از کجا معلوم که چه کسی اتیش بیار مرکه بوده مثل الان سوریه که هیچ کدام از طرفین قبول نمی کنند که بمب شیمیائی زدند اگر عوامل انگلیس وامریکا دست از سر کشور ما بردارند ما مردم باهم سازش داریم مهم این است که حب دنیا بعضی ها را مجبور می کند تا کا کاری که نباید انجام شود به مقصد برسانند ای کسانی که برای دنیا خود ثروت جمع اوری می کنید اخرش مردن است
  • علی IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    17 1
    تصاویر اغتشاشات موجود است و کاملا واضح بود و هست که خرابکاریها کار چه کسانی بوده و هست.
  • بی نام IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    37 2
    پسا فتنه!!! خندیدیم بسی
  • بی نام IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    40 5
    کودتای 88
  • علیرضا IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    22 1
    تمامی اجناس قیمتش 3 یا 4 برابر شده هیچکس حرفی نمیزنه فقط روزی 10 15 بار کلمه فتنه رو میشنویم.... ملت خودمون این همه مشکل داره چسبیدن به فلسطین و لبنان و عراق و مصر
  • بی نام DE ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    29 0
    این همه تورم گرانی ارزاق و چند برابر شدن قیمتها ......لوبیا و مرغ تا شیر و ماست از قطعات ماشین الات تا اتومبیلی که 3 یا 4 برابر شده قیمتها !! اقای لاریجانی شما حق دارید اصلا خرید میکنی؟! همش فتنه اینم شده بهانه ما داریم زیر این تورم و قیمتها کمرمون میشکنه اقای لاریجانی................متاسفم ........
  • بی نام IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    29 0
    پیشنهاد میکنم با توجه به لغات بسیار زیاد و گاها من درآوردی مشتق شده از کلمه فتنه یک فرهنگ لغت فتنه ای تهیه بشه تا ما معنی بعضی لغات را بفهمیم!!
  • بی نام IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    26 0
    درودبرهاشمی سلام برخاتمی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین