محققان موفق شده‌اند با استفاده از نوسانات حرکتی باکتری‌های هوازی ساکن آب و جریان گردابی حاصل، چرخ‌‌دنده‌های کوچک را به حرکت درآورند. این موفقیت میتواند عصری جدید را در صنعت میکروروباتها آغاز کند.

محبوبه عمیدی: پژوهشی که توسط محققان آزمایشگاه ملی آرگون انجام شده، نشان می‌دهد باکتری‌های هوازی قادر به حرکت در آب می‌توانند انواع مختلفی از چرخ‌دنده‌ها را نیز به حرکت درآورند.

این تحقیق که اولین تجربه استفاده از شناگرهای میکروسکوپی برای نیرو‌دادن به چرخ‌های کوچک و به حرکت درآوردن آنها به شمار می‌رود، می‌تواند مقدمه استفاده از آنها، چه به صورت طبیعی مانند انواع باکتری‌های هوازی و چه مصنوعی مانند نانوربات‌های متحرک برای به گردش درآوردن چرخ ها، چرخ دنده‌ها و نیرو دادن به ابزارهای بسیار‌کوچک باشد.

به گزارش دیسکاوری، باکتری‌ها قادرند چرخ‌هایی را به گردش درآورند که یک‌میلیون‌بار از آنها بزرگ‌تر هستند. برای این کار آنها تنها به صورت تصادفی در اطراف می‌چرخند و هنگامی که جمعیت قابل‌توجهی داشته باشند، به عنوان مثال 10میلیارد باکتری در هر سانتیمتر‌مکعب مایع، چرخ‌ها را همراه این جریان به گردش درمی‌آورند. محققان این نیرو را «جریان گردابی همگن در مقیاس بزرگ» نامیده‌اند.

تلاش مشترک میلیاردها باکتری در نهایت به چرخش چرخ‌دنده‌هایی ختم می‌شود که مانند انواعی هستند که عقربه‌های ساعت را به گردش در می‌آورند. این پدیده که چرخ‌دنده‌های براونی نامیده می‌شود، حاصل نوسانات ممتدی است که به طور مستقیم باعث حرکت در سیستم‌های مکانیکی کوچک می‌شوند.

سرعت این جریان و انرژی حاصل از آن توسط افزایش یا کاهش حجم اکسیژن آب که ماده مورد نیاز باکتری‌ها است، قابل کنترل می‌باشد. این موتور میکروسکوپی می‌تواند برای ایجاد جریان‌های مایع در داخل دستگاه‌های میکروفلویدی که در آزمایشگاه‌های گوناگون کاربرد دارند، به کار گرفته شود.

کد خبر 32318

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • bahram IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    aval khaste nabashido begam ke vaghan zahmat keshidan.matalebi ke injast fogholadast yani az nazare elmi sabet shodat.bazam tashakor

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین