فاطمه محمدینژاد: افزودن بوهای ترکیبی به خوردنیها میتواند رضایت بیشتری از غذاها ایجاد کند. این نتیجهگیری حاصل تحقیقات رایان روییشاپ و همکارانش از مرکز تحقیقات غذایی نیزو در هلند است.
به گزارش نیوساینتیست، این گروه بر روی اثر رایحههای مختلف بر احساس سیری تحقیق کردهاند. آنها 2 رایحه مختلف توتفرنگی را با ظرفهای کوچک ماست مخلوط کرده و از داوطلبان پرسیدند کدامیک بیشتر سیر میکند. با وجود اینکه این رایحهها برای حس بویایی این افراد غیر قابلتشخیص بود، اما یکی از ظرفها حاوی بوی سادهای از یک ماده شیمیایی بود و دیگری بوی پیچیدهتری از 15 ماده داشت.
تمامی 41 داوطلب اعلام کردند که با خوردن ماست حاوی بوی پیچیدهتر بیشتر سیر شدهاند. با این حال در آزمایشی جداگانه، روییشاپ دریافت که در مورد ظروف بزرگتر حاوی این مواد، داوطلبان مقداری مساوی از هر دو نوع ماست خوردند.
جنیفر کوئلیو، روانشناس بالینی دانشگاه ماستریخت هلند معتقد است این موضوع غیرعادی نیست، زیرا ما در حالت طبیعی پس از سیر شدن دست از خوردن نمیکشیم.
روییشاپ ابراز امیدواری کرد بتواند با استفاده از این موضوع، ساختار ماست را طوری تغییر دهد تا به تولید غذاهایی با خاصیت سیرکنندگی بیشتر برای افرادی با رژیمهای لاغری دست یابد.
نظر شما