ایرنا نوشت: رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان بهزیستی کشور از زنانه شدن جمعیت سالمندی کشور خبر داد و اینکه متاسفانه روند تحویل زنان سالمند به موسسات و مراکز نگهداری سالمندان در سال های اخیر رشد یافته است.

فرید براتی سده ، این موضوع را مساله ای نگران کننده عنوان کرد و یکی از دلایل این امر را زیاد شدن جمعیت زنان سالمند دانست.
براتی هر چند جمعیت زنان سالمند را بیشتر از مردان دانست در عین حال آماری در خصوص شمار زنان و مردان سالمند در آسایشگاه ها ذکر نکرد.
وی، علت افزایش جمعیت زنان سالمند را بالا بودن سن امید به زندگی در زنان عنوان کرد و اظهارداشت: زنان، بعد از مرگ همسر قادر به ادامه زندگی هستند؛ضمن اینکه در گذشته به ازای هر 100 زن سالمند، 109 مرد سالمند وجود داشت؛ این در حالی است که این آمار اکنون برعکس شده است و به ازای هر یکصد زن سالمند ، 98 مرد سالمند وجود دارد.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: طبق آخرین آمار، 8.2 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که این جمعیت به سرعت در حال افزایش است و پیش بینی می شود تا سال 1415 به بیش از 12 درصد و حتی بیشتر برسد.
براتی سده افزود: به دلیل زنانه شدن جمعیت سالمندی کشور ، نشستی با هماهنگی معاونت امور زنان ریاست جمهوری و همچنین امور بانوان بهزیستی و با حضور مشاوران زن دستگاه های اجرایی کشور به زودی تشکیل می شود تا مساله سالمندی زنان را بررسی کند.
کارشناسان معتقدند: بر اساس تقویم، سن 60 سالگی تحت عنوان سن ورود به سالمندی به شمار می آید. این موضوع در کشورهای مختلف، متفاوت است ممکن است در کشور آمریکا سن ورود به سالمندی 65 سال باشد اما در کشور ما 60 سال سن ورود به سالمندی به شمار می آید.
در سرشماری سال 85 کشور 3 / 7 درصد جمعیت ما یعنی پنج میلیون و یکصد هزار سالمند بودند.
بر اساس سرشماری 90 - 85 آمار سالمندان به 2 / 8 درصد یا بیش از 6 میلیون سالمند رسید بنابراین در کشور براساس این داده ها ، حدود 6 میلیون جمعیت سالمند داریم.
کارشناسان معتقدند؛ هر چند درصد سالمندی ما از کشورهای منطقه مثل ترکیه کمتر است اما شیب صعود آنقدر زیاد است که در سال 1430 به ازای هر چهار ایرانی یک سالمند خواهیم داشت.

۴۲۴۲

کد خبر 459224

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    1 0
    مرتب آمار و اطلاعات میدید ...... چه برنامه و استراتژی برای مواجه با این مشکل تهیه کردید ؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    1 0
    سالمند بهتر از جوان بیکار و افسرده و بی آینده است. با این کارها نمی خواد مردم رو به افزایش جمعیت تشویق کنید. من و زنم هر دو کار می کنیم و باز هم مشکل مالی داریم.
  • بی نام IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    1 0
    اگر کمی انصاف داشته باشیم اغلب خانه های سالمندان در کشور وضعیتی بدتر از زندان دارند من دوبار برای دیدن همسایه قدیمی به یکی از این خانه ها رفته ام در یک فضای دویست متری شصت سالمند نگهداری می کنند ن نه اطاق خواب سالمندان نه سالنی که سالمندان در ان می نشستند پنجره نداشت سالمندانی که توانایی راه رفتن نداشتند صبح تا شب در صندلی چرخدار بسیار ناراحت که فقط مناسب استفاده حداکثر یک ساعت است روزی هشت ساعت می نشستند و در بعضی موارد اگر اعتراض می کردند ان ها را با کمر بند می بستند بقوله خانمی می گفت هم کمر درد شدید گرفته ام که باید صبح تا شب تحمل کنم هم پاهام برای این که صبح تا شب اویزان است ورم دارد این یک خانه سالمندان با شهریه ماهانه یک ملیون وسیصد هزار تومان شاید گرانها بهتر باشند
  • بی نام IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    من یک روز به یکی از این خانه ها رفتم ده نفر در یک اطاق بودند از هر هکس اونجا پرسیدم چند تا بچه داشت بعضی بچه ها حتی یک ماه می شد به آن بندگان خدا سر نزده بودند من قضاوت نمی کنم چرا آن ها را به آن خانه ها بردید ولی حداقل ماهی یک روز با توجه به این که اکثر خانه های الان آپارتمانی است وآسانسور دارد آن بندگان خدا را به خانه بیاورید حتی با صندلی چرخ دار بوی ادرار هم آدم را خفه می کرد

آخرین اخبار