پیش زمینه تحقق شعار فرهنگ و کار مضاعف بهره گیری از تمام نیروهای کارآمد است و اگر این پیش زمینه محقق شود فرهنگ کار به صورت مطلوب در کشور حاکم می شود و بعد از آن کشور بهتر می تواند در مسیر تکامل و پیشرفت گام بردارد که این مهم از معیارهای توسعه محسوب می شود.
متاسفانه به رغم وجود نیروهای کارآمد شاهد هستیم که این فرصت گرانبها مورد توجه قرار نمی گیرد و ازکنار آن به راحتی عبور می شود در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته توجه به منابع انسانی کارآمد و با تجربه در اولویت قرار می گیرد و تدابیری اندیشیده می شود که این نیروها بتوانند تجربیات خود را برای خدمت به کشور به کار گیرند.
عدم بهره گیری از نیروهای کار آمد و با تجربه در کشور ما به یک چالش جدی تبدیل شده است در حالی که هزینه زیادی صرف شده است تا یک فرد تحصیلکرده به این مرحله برسد و بی توجهی نسبت به این مساله، در واقع هدر دادن ثروت ملی است که کشور را از قرار دادن در مسیر توسعه باز می دارد.
مهمترین عاملی که موجب این برخورد می شود نگاه انحصار طلبانه و جناحی است که امکان بهره گیری از ظرفیت های انسانی را فراهم نمی کند. گاهی این نگاه آنقدر شدید می شود که افراد حاضر نیستند افراد هم جناح خود را تحمل کنند و از هر روشی بهره می گیرند تا منتقدان خود را حذف نمایند.
این اقدام در برابر اصل صریح قانون اساسی قرا می گیرد زیرا در قانون تصریح شده است که دولت بایستی از مشارکت عموم مردم بهره بگیرد و اگر این مساله محقق نشود زمینه تحقق همت و کار مضاعف فراهم نمی شود و نمی توان امیدوار بود که این عینی شود.
دولت اگر اراده ای برای تحقق این شعار دارد باید حضور همگان را در امور اجتماعی و سیاسی به رسمیت بشناسد و از آن استقبال نماید نه اینکه با نگاه جناحی افراد توانمند را حذف کند و برای جبران افراد غیر توانمند و غیر کارشناس را به کار بگیرد که این مساله آسیب جدی به منافع ملی کشور وارد می کند.
نماینده مجلس هشتم
نظر شما