به
گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روز چهارشنه 17 شهریور، هیئت داوران متشکل از آرپینه ایسرائیلیان،
لیلا رمضان، گاگیک بابایان، و فریماه قوامصدری در بخش پیانو و سیمون آیوازیان، علیرضا
تفقدی، مهرداد پاکباز و پدرام فلسفی در بخش گیتار، اجراهای شرکتکنندگان را داوری کردند.
در خلال اجراهای روز دهم جشنواره، فریماه قوامصدری، نوازنده پیشکسوت پیانو و داور این دوره در توضیح کیفیت کار نوازندگان گفت: «در این دوره هم بچهها مثل همیشه کوشا، مستعد و پرانرژی ظاهر شدند. سال گذشته ما فارغالتحصیلان بسیار خوبی داشتیم که آنها امروز دیگر دوره خود را گذراندهاند و خدا را شکر هنرآموزان به درستی در مراتب و مدارج خود نشستهاند و گذر زمان جایگاه آنها را روشن و تثبیتتر خواهد کرد.»
وی با بیان اینکه جشنواره موسیقی جوان برترین معیار برای شناخت جوانان است، اظهار داشت: «به عقیده من اگر این جشنواره وجود نداشته باشد، ممکن است این همه نوازنده با استعداد با گذشت 50 سال فعالیت هم شناخته نشوند.»
آرپینه ایسرائیلیان دیگر داور بخش پیانو نیز درباره جشنواره جوان و اجراهای بخش پیانو اظهار داشت: «پیشرفت شرکتکنندهها نسبت به سال قبل محسوس بود، به هر حال این جشنواره در ایجاد انگیزه در آنها نقش مهمی دارد. همینکه در طول سال نوازنده خود را برای اجرا روی صحنه آماده میکند و همین تمرین مداوم در رشد و پیشرفت آنها نقش بسزایی دارد. به نظر من بهتر است چنین جشنوارههایی در طول سال بیشتر شود تا نوازندگان روز به روز بیشتر انگیزه برای تمرین و پیشرفت داشته باشند.»
لیلا رمضان پیانیست و دیگر داور این بخش نیز گفت: «اجرای نوازندگان نوجوان و جوان در این جشنواره برایم جالب بود و هر کدام از نظر سونوریته و تکنیکهای نوازندگی و سبکشناسی با هم تفاوت داشتند.»
وی ادامه داد: «من فکر میکنم معلم خوب پیانو در ایران و نیز رپرتوار بهروز و متد آموزشی در ایران کم است.»
بخش دوم اجراهای دیروز به ساز گیتار کلاسیک اختصاص داشت به طوری که نوازندگان سه رده سنی در حضور هیئت داوران این بخش به روی صحنه رفتند.
علیرضا تفقدی، نوازنده گیتار کلاسیک و مدرس دانشگاه هنر تهران و عضو هیئت داوران این بخش در مورد کیفیت اجراها گفت: «امسال شرکتکنندههایی که بهتر از بقیه اجرا داشتند از گروه الف بودند و اجراها از سال پیش امیدوارکنندهتر بود. به نظر من نوازندگان کم سن و سالتر، مشغولیت ذهنی ندارند، اما همین که بزرگ میشوند شاید شرایط به نحوی است که استرسها بیشتر و حمایتها کمتر میشود، به همین خاطر گروه الف از نظر روحی بهترند.»
تفقدی در مورد اهمیت انگیزه در کیفیت اجراها بیان داشت: «ای کاش شرایط طوری باشد که وقتی این بچهها بزرگتر میشوند کارشان بهتر و بهتر شود و بیانگیزه نشوند تا اجراهاشان شگفتانگیز باشد.»
سیمون آیوازیان، نوازنده پیشکسوت گیتار و دیگر عضو هیئت داوری ساز گیتار نیز گفت: «من دو سال است که در این جشنواره داورم و میتوانم بگویم که امسال بهتر از سال گذشته بود، چرا که هم شرکتکنندگان بیشتر بود و هم کیفیت بهتری وجود داشت، این مایه خوشحالی و شگفتی است.»
پدرام فلسفی، نوازنده گیتار کلاسیک و فارغالتحصیل دانشگاه سنفرانسیسکو، نیز در مورد اجراهای بخش گیتار گفت: «اجراها نسبت به سال پیش پیشرفت قابل توجهی داشت و از سطح بالاتری برخوردار بود. رده سنی الف و ج امسال خوب ظاهر شدند. بهنظرم رپرتوار سختتری نسبت به سال گذشته انتخاب شده بود و شرکتکنندههایی که سال پیش هم شرکت کرده بودند پیشرفت قابل ملاحظهای داشتند.»
وی افزود: «دانش نوازندگی گیتار به دلیل اینکه به صورت خیلی اصولی در تهران دنبال میشود، در سطح بالایی است و این رقابت هم نشاندهنده این موضوع بود که پیشرفت آنها بهواسطه این دانش بیشتر شده و امیدوارکننده است. امیدوارم سال دیگر ما به استانداردهای جهانی نزدیک شویم تا شرکتکنندههایی از کشورهای اطراف هم داشته باشیم.»
برگزاری جشنواره ملی موسیقی جوان، چند روز آینده همچنان در تالار رودکی ادامه خواهد داشت.
5757
نظر شما