«خبرجنوب» نوشت: نشست سراسری کمیته بیمه و درمان خانههای کارگر سراسر کشور در حالی در شیراز برگزار شد که این نشست به محلی برای اعتراضهای شدید به طرح پزشک خانواده در شیراز تبدیل شد.اعتراض هایی که از سوی کارگران موجب قطع سخنرانی مسئولان در این جلسه می شد.

نخستين سخنران اين جلسه علي راستگو دبير اجرايي خانه كارگر فارس بود كه طي سخناني با اعتراض نسبت به نحوه اجراي پزشك خانواده گفت: اين طرح به طور آزمايشي در استاني اجرا شد كه 5 ميليون جمعيت و 2 ميليون و 100 هزار نفر بيمه شده دارد. در شيراز 220 هزار كارگر شاغل و 128 هزار كارگر بازنشسته داريم و در حقيقت 48 درصد جامعه تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار دارند و طرح پزشك خانواده براي اين خيل عظيم جمعيت مشكلات عديده اي ايجاد كرده است.
وي گفت: طرح هاي اين چنيني كه با جان مردم سر و كار دارد بايد در شهرهاي زير 100 هزار نفر جمعيت اجرا شود تا امكان كنترل مسائل و مصائب آن وجود داشته باشد.
راستگو گفت: طبق قانون اولين زيرساخت براي اجراي طرح پزشك خانواده وجود يك درمانگاه به ازاي هر 20 هزار نفر جمعيت است و با اين حساب بايد در شيراز 90 درمانگاه وجود داشته باشد در حالي كه تعداد درمانگاه های موجود يك سوم اين مقدار هم نيست.
وي با مضحك دانستن آن كه كسي حق ندارد ساعت 2 بعدازظهر به بعد مريض شود افزود: براي اين طرح كانادا را مثال مي زنند. آيا زير ساختهاي بهداشتي و درماني فارس مانند كانادا است؟ كدام زيرساخت فارس شبيه كانادا است كه بخواهند اين طرح را مانند كانادا در اين استان اجرا كنند و اين همه نارضايتي ايجاد كنند.
دبير اجرايي خانه كارگر فارس با بيان اين كه اجراي طرح پزشك خانواده را به رفراندوم و راي گيري بگذارند افزود: متاسفانه براي نشان دادن غيرواقعي رضايت مردم از اين طرح دوربين را به جاهايي مي برند كه خلوت خلوت است مثلاً چندي پيش دوربين را در درمانگاهي برده بودند كه در تمام آن درمانگاه فقط يك نفر پيدا ميشد و بعد از همان نفر پرسيدند طرح پزشك خانواده چگونه است و آن فرد هم به به و چه چه زيادي كرد. معلوم نيست آن درمانگاه كجاي شيراز قرار داشت و فيلمبرداران محترم در چه روز و ساعتي به آن مراجعه كرده بودند كه آن همه خلوت بود. درمانگاه هاي اين شهر هر كدام روزانه پذيراي دو هزار مريض هستند و از كادر محترم علوم پزشكي تقاضا داريم اين درمانگاه بدون مشتري را به مردم معرفي كنند تا مردم به آن مراجعه كرده و هر روز 5-4 ساعت در ساير درمانگاه ها معطل نشوند.
راستگو با تاكيد بر اين كه اين چنين رفتارهايي موجب بي اعتمادي مردم به مسئولين دانشگاه علوم پزشكي مي شود افزود: از مسئولان محترم عاجزانه تقاضا دارم بساط پزشك خانواده را از فارس جمع كنند و نگذارند اين طرح بيش از اين بلاي جان مردم شود.
در ادامه دكتر سيد علي اكبر بنيهاشمي، مدير درمان اداره كل سازمان تامين اجتماعي فارس نيز در اين جلسه طي سخناني گفت: فارس 2 هزار و 100 بيمه شده تامين اجتماعي دارد كه اين تعداد 48 درصد جمعيت فارس را شامل مي شود.
وي با بيان اين كه در اداره كل تامين اجتماعي فارس اقدامات بسيار خوبي در جهت ارايه خدمات به بيمه شده ها انجام شده افزود: از جمله اين اقدامات اجراي برنامه ريزي براي ساخت بيمارستان 313 تخت خوابي تامين اجتماعي است كه هم اكنون به 500 تخت خواب افزايش يافته و طرح و نقشه هاي آن به تاييد وزارت بهداشت و درمان نيز رسيده است.
دكتر بني هاشمي با بيان اين كه خاكبرداري اين بيمارستان انجام شده و آماده شروع عمليات براي ساخت است افزود: استفاده از فاينانس خارجي براي ساخت آن در دستور كار قرار گرفته است.
وي بهره برداري، ساخت و يا آغاز به كار ساخت درمانگاه در شهرستانهاي استهبان، جهرم، مرودشت، داراب، نورآباد و سپيدان را از جمله اقدامات اداره كل تامين اجتماعي فارس در اين استان ذكر كرد و گفت: خوشبختانه با اين اقدامات رتبه فارس در برداشت از صندوق تامين اجتماعي به اندازه رتبه اين استان در ايجاد درآمد براي اين صندوق است و هم اكنون در هر دو بخش فارس رتبه پنجم را دارد.
بني هاشمي خاطر نشان كرد: فارس ماهيانه 138 ميليارد تومان به بازنشستگان مستمري پرداخت ميكند و هزينه درمان بيمه شدگان تامين اجتماعي نيز ماهيانه 100 ميليارد تومان است.
مدير درمان اداره كل تامين اجتماعي فارس با تا كيد بر اين كه فارس به اندازه پول برداشتي، پولي وارد صندوق تامين اجتماعي نمي كند گفت: از جمله دلايل اين امر آن است كه فارس استاني خوش نشين است و شاغلان در ساير استان ها، فارس را به عنوان محل زندگي خود در زمان بازنشستگي انتخاب مي كنند و نامشان براي دريافت مستمري به عنوان استان فارس رد مي شود همچنين بخش قابل توجهي از بار درمان مردم ساير استانها بر دوش فارس است و بدين لحاظ فارس بيش از درآمد خود از صندوق تامين اجتماعي پول برداشت مي كند.
دكتر بني هاشمي همچنين در خصوص انتقادها به طرح پزشك خانواده گفت: اين طرح از طرحهاي پرچالشي است كه علي رغم مزاياي آن ايرادهاي زيادي به آن مي توان گرفت.
وي گفت: اين طرح در زمان اجرا مشكلاتي را مثل هر طرح ديگري براي مردم دارد اما در همه طرح ها همچون طرح قطار شهري مردم براي منافع آن حاضرند مشكلاتش را تحمل كنند اين در حالي است كه هنوز طرح پزشك خانواده به اهداف خود از جمله ذخيره اندوخته هاي صندوق هاي بيمه نرسيده است.
دكتر بني هاشمي گفت: طرح پزشك خانواده در ذات خود محدوديت دارد و به فردي كه تا شب قبل اجراي طرح مي توانست به همه پزشكان ايران مراجعه كند حالا ميگويند صبح روز طرح فقط به يك پزشك ميتواني مراجعه كني و اين يك پزشك بايد هر بيماري فرد اعم از كليوي، قلبي، زنان و زايمان، اطفال و ... را حل كند در حالي كه من كه خود پزشك متخصص هستم هيچ گاه به خود اجازه نمي دهم كه يك نوزاد را معاينه نمايم و حتماً نوزاد را پيش پزشك اطفال مي فرستم.
وي الكترونيكي نشدن پروندههاي پزشكي بعد از سه سال از اجراي طرح پزشك خانواده را از ديگر ايرادات آن ذكر كرد و گفت: زيرساخت پزشك خانواده آماده نيست. اين طرح اگر قرار است ملي باشد بايد مثل طرح بيمه سلامت پول آن را دولت بدهد اين در حالي است كه هم اكنون هزينه اي كه طرح پزشك خانواده به صندوق تامين اجتماعي در فارس وارد مي كند 7 تا 10 برابر قبل از اجراي اين طرح شده است بدون آن كه مطمئن باشيم اين هزينه ها در حال حاضر منجر به صرفه جويي هاي آتي مي شود.
مدير درمان اداره كل تامين اجتماعي فارس ادامه داد: پزشك خانواده معمولاً براي صدور برگ ارجاع مقاومت كرده و به همين دليل شاهد بروز جدل بين بيمار و پزشك هستيم چرا كه پزشك عمومي موظف است 80 درصد مشكل درماني بيمار را حل كند اين در حالي است كه آموزش خاصي در اين زمينه نديده است.
دكتر بني هاشمي افزود: هر برگ ارجاع براي سازمان تامين اجتماعي هزينه 50 هزار توماني دارد.
وي با اشاره به اين كه مجلس براي اجراي طرح پزشك خانواده اعتبار هنگفت 2 هزار ميليارد توماني در سال گذشته تصويب كرد افزود: وزارت بهداشت اين پول را مي گيرد اما در ساير حوزه ها هزينه مي كند و با پول بيمه شدگان سازمان تامين اجتماعي به دنبال اجراي اين طرح عظيم است.
وي در عين حال كه معتقد است به عنوان يك پزشك متخصص ميتواند 24 ساعت تمام در رد اين طرح به صورت علمي و تخصصي حرف بزند افزود: در عين حال اين طرح مزايايي هم براي مردم داشته و دارد از جمله آن كه نيازي نيست ماهيانه 100 ميليارد تومان از جيب كارگران و بازنشستگان براي امور درماني هزينه شود و داروخانه ها به جز حق فنی پولي بابت دارو از بيمار دريافت نمي كنند.
در ادامه اين نشست، فرج ا... رجبي نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي نيز با انتقاد از اين طرح وعده داد مشكلات آن را از طريق وزير بهداشت پيگيري خواهد كرد.
وي گفت: در طرح پزشك خانواده وقتي ساعت 4 بعدازظهر به پزشك مراجعه مي كنيم با تعجب مي گويد چرا حالا مريض شده اي و به ساعت مريضي افراد گير مي دهند و يا دخترم را كه در تهران به دكتر بردم چون مهر پزشك خانواده بر روي دفترچه بود آن را قبول نكردند و تمام هزينه هاي درمان بر عهده خودم بود.نماينده مردم شيراز در مجلس با بيان اين كه طرح پزشك خانواده امنيت خاطر را از افراد گرفته افزود: با دو نماينده ديگر نزد وزير بهداشت رفتيم و گفتيم اگر اين طرح خوب است چرا بعد از 5-4 سال در كل كشور اجرايش نميكنيد و اگر خوب نيست چرا بساط آن را از فارس جمع نمي كنيد. وزير بهداشت خيلي تلاش كرد كه در اين زمينه جوابي بدهد ولي بالاخره معلوم شد خودش هم معتقد به جمع كردن اين طرح است.
رجبي تجميع صندوق هاي درماني كشور را كاري غير كارشناسي خواند و گفت: نبايد معضل ساير صندوق ها را با ساده ترين راه و ادغام آن ها در صندوق تامين اجتماعي حل كرد چرا كه پرداختي افراد بيمه شده در هر صندوق متفاوت است و يك سوم حقوق كارگران صرف واريز به صندوق تامين اجتماعي مي شود.

46

کد خبر 579308

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین