۰ نفر
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۲

کشور ما یکی از پر انتخابات ترین کشورهای جهان است. یازده دوره ریاست جمهوری را با همه فراز و نشیب های آن طی کرده ایم، و اینک در آستانه برگزاری دوره دوازدهم هستیم. براستی الگوی ما برای برگزاری رقابت های انتخابات ریاست جمهوری چیست؟

کشور ما یکی از پر انتخابات ترین کشورهای جهان است. یازده دوره ریاست جمهوری را با همه فراز و نشیب های آن طی کرده ایم، و اینک در آستانه برگزاری دوره دوازدهم هستیم. براستی الگوی ما برای برگزاری رقابت های انتخابات ریاست جمهوری چیست؟ در مقابل این پرسش به سختی می توان پاسخ داد. اگر کسی بگوید صدا و سیما و برنامه های تلویزیونی رسانه رسمی کشور نقش الگو سازی را به عهده گرفته، واقعیتی است که همه فرهیختگان و انسان های منصف و مسلمان و آزاده را بسیار نگران کرده است.

یکی از شاخصه‌های انتخابات مردم سالار و رقابتی، وجود تعدد نامزدهایی انتخاباتی است. این امر، گزینه های بیشتری را پیش روی رأی‌دهندگان قرار می دهد و موجب شور و شوق انتخابات و مشارکت حداکثری مردم را فراهم می نماید.

اما تعدد کاندیداها فقط مسئله نیست. چگونگی گفتمان کاندیداها و سازو کار رقابت آنها نیز اهمیت بسزایی دارد. صدا و سیما با ساختار و ظرفیت فعلی در مقامی نیست که بتواند برای رقابت های انتخاباتی الگوسازی نماید، زیرا نه ظرفیت انسانی و علمی این کار را دارد و نه به درستی می تواند مرجع و ملجأ چنین ماموریتی باشد.

علل این مسئله را می توان در برخی از خصائص الگوی انتخاباتی این روزهای ما به روشنی مشاهده کرد:

اجازه به تخریب شخصیت فردی به جای نقد برنامه های کاندیدا،

تبلیغ و ترویج فردپرستی و پوپولیسم عقیم،

تاکید بر رجحان بی سوادی و ناآگاهی کاندیداها بر علم و تجربه و تخصص،

از بین رفتن مرزهای بین سخن صادق و سخن کاذب،

خنثی بودن مجری در وظیفه امربه معروف و نهی از منکر در برابر ترویج بداخلاقی و بد دهنی در گفتمان اجتماعی،

عدم رعایت انصاف و عدالت در انتشار محتوای برنامه های مستند تبلیغاتی کاندیداها،

فقدان فراجناحی بودن صدا و سیما،

مشارکت در ترویج فضای دروغ و تهمت در گفتمان عمومی نوجوانان و جوانان،

بلندگویی برای انتشار وعده های بی پشتوانه و بدون برنامه کاندیدا به مردم،

ترویج نارضایتی و نا امیدی در مردم،

به زیر سوال رفتن ساز و کار، معیار و اصول شورای نگهبان در تایید و یا رد صلاحیت کاندیداها....

به این لیست می توان شاخص های بسیاری افزود. صدا و سیما آگاهانه یا ناآگاهانه در تلاش برای ترویج نوعی الگوسازی غیر اخلاقی است که بدون شک به آیندگان و رهبران این مرزو بوم منتقل می شود. صدا و سیما در ساختن برنامه های مستند و گزارش های خبری و... توانایی کافی و وافی را ندارد، چه برسد به مدیریت و محتواسازی رقابت های مهم و حساس انتخاباتی. برای این وضع باید راه حل جدی و ساز و کاری فوری اندیشه شود.

کد خبر 665602

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا بشارت IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۵
    0 1
    سلام ، درستاست که در کشور ما تلویزیون خصوصی وجود ندارد و نباید فراموش کرد که امکان نیز وجود نخواهد داشت تا زمانیکه کل منطقه خاورمیانه باهم رشد کنند اگر در اروپا شاهد چنین چیزی هستیم چون از یک دین واحد و بعضا مذهب واحد سود برده و مقاصد خود را دولتمردان به راحتی پیاده می کنند ولی در آسیای پهناور با تعدد قومی و دینی و مذهبی چنین چیزی سخت و تقریبا محال است مگر در جنوب شرق آسیا که بوادیی هستند . ضمنا در ایران نامزدها خود مستند ساز می باشند نه صدا وسیما . رسانه ملی نمی تواند بر محتوی آن نقش داشته باشد چون متهم به جناحی خواهد شد . این نامزدها هستند که می بایست رعایت اخالق را داشته باشند ولا غیر .