تیتر سه وبلاگ‌ها

  • فتح‌الله گولن و «نصفِ عالم»

    فتح‌الله گولن و «نصفِ عالم»

    با وجود تفاوت‌های مهم در رویکردهای فکری و دینی بین فتح الله گولن و میرباقری‌ها، از حیث نگرش به نهاد سیاسی و حکمرانی، شباهت‌های مهمی دارند که شایان تامل و بررسی است.

  • معیشت، آزادی، سیاست

    معیشت، آزادی، سیاست

    هواداران دولت قبلی به اندازه‌ی کافی درباره‌ی ارتباط مدت زمان سربرآوردن بادمجان و تحولات اقتصادی شعار دادند و انتظار می‌رود دولت پزشکیان، به همان منطق تکراری متوسل نشود.

  • «اون یکی»

    «اون یکی»

    واژه‌ها نه تنها بار معنایی دارند، اثر سیاسی – اجتماعی هم دارند. باید دید، سیاستمدار از کدام منظر و با کدام مقصود واژه را انتخاب کرده است.

  • ایران، پزشکیان و فردافکنی

    ایران، پزشکیان و فردافکنی

    اگر نظام حکمرانی ما سراغ قفسه زونکن‌ها نرود و گره از چند پرونده‌ی فردافکن شده نگشاید و باز هم زونکن‌های جدیدی در این قفسه بگذارد، حال و روز ایران، بهتر نخواهد شد.

  • حوزه‌ی علمیه، هوش مصنوعی، جامعه

    حوزه‌ی علمیه، هوش مصنوعی، جامعه

    حوزه‌ی علمیه نیز مانند هر نهاد آموزشی دیگری، ناگزیر است مواد و منابع درسی خود را با ویژگی‌های زمانه تطبیق دهد و از خود سوال کند: سهم عظیم صرف و نحو و بلاغت در دروس طلاب، چه نسبتی با ضرورت‌های دانش روز و جهان امروز، دارد.

  • حکمرانی ایران و «روح زمانه»

    حکمرانی ایران و «روح زمانه»

    حاکمیت ما چنان تضادها و تناقض های شگرفی در مورد ادراک روح زمانه دارد که گویی قائل به مرزهای زمانی دیروز و امروز نیست. این همان چیزیست که کار را خراب می کند و نمی گذارد حرف همدیگر را بفهمیم.

  • مقایسه تیم‌های المپیک ایران و ترکیه!

    مقایسه تیم‌های المپیک ایران و ترکیه!

    وقتی که تعداد ورزشکاران حاضر در دو تیم، میزان مشارکت زنان و نوع ورزش‌ها را با هم مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که ورزش هم تابعی از الگوهای توسعه، حکمرانی و زندگی اجتماعی است و اوضاع و احوال قابل دفاعی نداریم.

  • پزشکیان، حکمرانی و فراموشی

    پزشکیان، حکمرانی و فراموشی

    تمام رسانه‌ها و مطبوعات ایران و اغلب کاربران شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی، زوم کرده‌اند روی روند انتخاب وزرای کابینه‌ی پزشکیان. ولی این مساله در کنار دیگر مسائل ایران، اهمیت حیاتی ندارد.

  • کردستان، انتخابات و ایرانشهر

    کردستان، انتخابات و ایرانشهر

    «مساله»، چیزیست که شاید بتوان در فردای انتخابات، آن را از یاد برد. اما وجود آن را نمی‌توان انکار کرد.

  • جلیلی، سیاستمدارِ گلخانه‌ای

    جلیلی، سیاستمدارِ گلخانه‌ای

    در مناظره‌ی دو نفره، شرایط مساعدی برای رو شدن ابعاد شخصیتی هر دو نامزد به وجود آمد و آن چه که از جلیلی مشاهده شد، در قد و قواره‌ی ادعاهای گفتمان پایداری نبود.

  • ناکامی قالیباف، شکست بنز از تیبا

    ناکامی قالیباف، شکست بنز از تیبا

    جامعه شناسی سیاسی توزیع آرای انتخابات اخیر، نشان داد که بدنه‌ی اجتماعی جریان اصولگرا، نه تنها به اقتصاد، بلکه به توانایی سیاسی و اجرایی رییس مجریه توجه چندانی ندارد و «مبانی» را مهم‌تر می‌داند.

  • صدا و سیما رسانه‌ کیست؟

    صدا و سیما رسانه‌ کیست؟

    دعوت دختر قالیباف به تلویزیون و سخنان او در مورد سیسمونی گیت و همچنین نقش آفرینی برادر یکی از نامزدها در این سازمان، مسائلی نیستند که بشود به سادگی از کنارشان گذشت.

  • چرا چرخ ادبیات این نامزدها پنچر است؟

    چرا چرخ ادبیات این نامزدها پنچر است؟

    شعار انتخاباتی، بیانیه، نطق، زبانِ بدن، نحوه مواجهه با انتقاد و زبان و ادبیات نامزدهای انتخاباتی، خیلی مهمتر از آن چیزی است که خودشان تصور می‌کنند.‌گر شش و هشتی در کار نباشد، جنباندنی در کار نخواهد بود.

  • دور سوم انتخابات؛ مصادیق عجیب، رفتارهای غریب!

    دور سوم انتخابات؛ مصادیق عجیب، رفتارهای غریب!

    جمهوری اسلامی نیازمند بازتعریف مفاهیم است و تا زمانی که در شناساندن حدود و ثغور حقیقی مفاهیم سیاسی، دست به جراحی و اقدام نزند، شکاف مشهودی که به وجود آمده، عمیق‌تر خواهد شد.

  • همستر، جامعه ایرانی و انتخابات؛ مردمی که به موش دیجیتالی پناه بردند!

    همستر، جامعه ایرانی و انتخابات؛ مردمی که به موش دیجیتالی پناه بردند!

    جامعه ایرانی، بیش از هر زمان دیگری به دنبال نان است و اوضاع و احوال معیشتی چنان اهمیتی پیدا کرده که کوبیدن بر سنج دلاریاب همستر را ترجیح می‌دهند بر پیگیری اخبار انتخابات.

  • شورای نگهبان چوب جادو ندارد!

    شورای نگهبان چوب جادو ندارد!

    اندک اندک جمع مستان، در فاطمی پیاده می‌شوند. دلنوازان و نازنازان، از پله‌ها پایین می‌روند و سجل خود را رو به خبرنگاران می‌گیرند. ولی خودمانیم؛ نسبت سالن و تعداد صندلی با شمار مهمانان منطبق نیست.

  • چه کسی به پاستور برود؟

    چه کسی به پاستور برود؟

    نخستین وزنه سنگینی که رییس جمهور بعدی باید آن را بردارد و بالای سر ببرد، اطمینان بخشی در مورد درک صحیح «مساله ایران» و نوع نگاه به مساله است.

  • بشار اسد و نوای «قیصر کجایی»

    بشار اسد و نوای «قیصر کجایی»

    اقدام رئیس جمهور سوریه در نشست منامه، نه با قواعد بازی دنیای سیاست و نه با هویت حزب بعث و خاندان اسد در تعارض نیست. این ما هستیم که به شکل‌ایده‌آلیستی انتظار رفاقت و لوطی‌گری داریم.

  • ایران، خاورمیانه و گام بعدی حماس

    ایران، خاورمیانه و گام بعدی حماس

    در صورتی که حماس در شرایط سیاسی و حقوقی نوینی قرار بگیرد و فصل وداع با اسلحه فرا برسد، رویکرد ایران و دیگر کشورهای منطقه در برابر اسراییل، تغییر می‌کند یا نه؟

  • حماس، پیش‌بینی و سیمولاسیون

    حماس، پیش‌بینی و سیمولاسیون

    اگر دستگاه‌ها و تجهیزات سیمولاسیون یا شبیه‌سازی نبود، آموزش خلبانی، خطرناک‌ترین و گرانقیمت‌ترین دوره آموزشی جهان می‌شد!

  • وزیر مدل بالا!

    وزیر مدل بالا!

    پیش از آن که به سُفتن مروارید سخنان یکی از وزرای کشور مشغول شوم؛ تمایل دارم یک خاطره سینمایی کوتاه برایتان تعریف کنم.

  • مقایسه ایران با کشورهای منطقه؛ در خانه همسایه چه خبر است؟

    مقایسه ایران با کشورهای منطقه؛ در خانه همسایه چه خبر است؟

    ما در کشوری زندگی می کنیم که از رویدادها و تحولات همسایگانش اثر می پذیرد و بر آنها اثر می گذارد. بنابراین مهم است که بدانیم؛ ایرانِ امروز ما، به کدام همسایه شبیه تر است و با کدام همسایه تومنی هفت صنار فرق دارد.

  • دانشگاه، نظام بین‌الملل و قدرت

    دانشگاه، نظام بین‌الملل و قدرت

    ارتباط رنکینگ و توسعه، به ما می گوید که نیروی شگرف و پیشران قدرت های بزرگ، ناوها و جنگنده های عظیم نیست. پیکره های مکعبی بزرگی هستند به نام دانشگاه.

  • تهرانِ مردم، تهرانِ آنها

    تهرانِ مردم، تهرانِ آنها

    تهران کیست؟ تهران چیست؟ تهران، صرفا نام یک شهر و زیستگاه است یا نمادی از یک شیوه ی خاص حکمرانی؟ مرسوم ترین و راحت ترین شیوه کلاه گذاری و تحریف در بیان مصائب و مشکلات تهران کدامند؟ من به این سوالات، از گوشه ای پاسخ می دهم که عقل و دلم بدان قد می دهد.

  • سلمانِ شما و سلیمانِ آنها

    سلمانِ شما و سلیمانِ آنها

    آی ملت! از گرانی و تنگدستی چه باک، هنگامی که شما را نه با شهر فرنگ که با جام جم، مشغول کنیم. اما پیش از آن که به روایت جام جم بپردازیم، بشنوید این حکایت شکرریز را. گوش دهید داستان این انگشتربازِ شیدا و پاک باخته را. 

  • ایران در منطقه، از کباب داغ تا نان خالی

    ایران در منطقه، از کباب داغ تا نان خالی

    من گیاهخوارم. ولی هرگز برای گیاهخواری تبلیغ نکرده ام و هیچگاه، هیچ گوشتخواری را شماتت نکرده ام. در نتیجه اگر قرار باشد روزی روزگاری یک حزب سبزگیاهخوارطور شکل بگیرد و  تکه ای از قدرت را در دست گیرد، علی الاصول، حتی آبدارخانه حزب را به من نمی سپارند! القصه ...بگذارید یک خاطره کباب محور برایتان تعریف کنم که تناسب دقیق و مستقیمی دارد با موضوع نوشتار بنده. 

  • کلیچدار اوغلو، تهران، باکو

    کلیچدار اوغلو، تهران، باکو

    انتشار یک پست ویدیویی از کمال کلیچدار اوغلو، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، موجب شادی و خشنودی بخشی از تحلیل گران و فعالان فضای مجازی شد و ندا داند: هورا! یکی پیدا شد که الهام علی اف را دور می زند و از ایران به چین می رود!

  • ای یک درصد برتر! کدام دکمه را بزنم؟

    ای یک درصد برتر! کدام دکمه را بزنم؟

    قرار است در پاستور تهران و در ساختمان نهاد ریاست جمهوری، یک ضیافت درست و درمان برگزار شود. چه ضیافتی شود عزیز! چه کلاسی! چه پرستیژی! 

  • جمهوری اسلامی و تصمیم

    جمهوری اسلامی و تصمیم

    خدایا! چه می شد اگر نصف شانسی را که نصیب دختران شیرین خانم کرده‌ای به ما می دادی؟ این گلایه و استغاثه بسیاری از زنان و دختران محله ما بود در ایام کودکی من.

  • مثلث مصایب خاورمیانه

    مثلث مصایب خاورمیانه

    چه کنیم؟ در این شب سرد اسفندی، باید بیرون بخوابیم؟ می­گویم: نه. شما دختر دارید. زلزله با خانه­ های دختردار کاری ندارد!