تیتر سه وبلاگ‌ها

  • چرا باید قوانین جدید برای توسعه پایدار شهری داشته باشیم؟

    چرا باید قوانین جدید برای توسعه پایدار شهری داشته باشیم؟

    از آنجایی که توسعه پایدار شهری توسعه‌ای تک‌بعدی نبوده، بلکه توسعه‌ای چند بعدی بوده و تحت‌تاثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی مختلفی است، دستیابی به آن، چه در حال و چه در آینده مستلزم شناسایی دقیق عوامل کلیدی موثر بر آن و همچنین تاثیراتی که این عوامل بر یکدیگر دارند، است، بنابراین «توسعه پایدار» به عنوان یک معیار در راستای تدبیر برای ارزیابی توان اکولوژیک سرزمین می‌تواند مدنظر باشد.

  • جایگاه ارزشی طراحی مسکن

    جایگاه ارزشی طراحی مسکن

    از آنجا که طراحان و شهرسازان و معماران در ایجاد فرم مسکن در جامعه دخیل هستند، بنابراین می‌توان گفت اعضای جامعه‌ای هستند علمی که در شکل‌دهی به مسکن سهیم هستند.

  • چرا ساخت‌وساز کشور برنامه راهبردی می‌خواهد؟

    چرا ساخت‌وساز کشور برنامه راهبردی می‌خواهد؟

    یازدهم آذر ماه جاری، اعضای دوره هشتم شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور توسط مقام عالی وزارت، اعتبارنامه‌های خود را دریافت کردند.

  • شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

    شهر پایدار و ارتقای کیفی سیمای شهرها

    روز هشتم نوامبر روز جهانی شهرسازی نامیده شده است. هدف اصلی از نام‌گذاری چنین روزی، بازشناسی و ارتقای جایگاه برنامه‌ریزی در شکل‌دهی به جوامع سرزنده است.

  • معضلی به نام اطاله دادرسی

    معضلی به نام اطاله دادرسی

    اول آبان ماه که مصادف با تصویب اولین قانون استقلال کانون کارشناسان رسمی دادگستری در سال ۱۳۵۸ توسط شورای عالی انقلاب اسلامی است، به نام روز کارشناس نام‌گذاری شده است. به‌طور قطع در مسیر اجرای عدالت، همکاری کارشناسان با نظام قضایی مساله‌ای قابل اهمیت است، اما در بسیاری موارد اطاله دادرسی را می‌توان معضلی در نظام قضایی دانست.

  • لزوم توجه به «اقتصاد کلان» در سیاست‌های توسعه مسکن شهری

    لزوم توجه به «اقتصاد کلان» در سیاست‌های توسعه مسکن شهری

    بخش مسکن دارای نقشی اساسی در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی جامعه است. از ضروریات برنامه‌ریزی مسکن می‌توان به تامین عدالت در دسترسی به سرپناه مناسب با قیمت مناسب، هدایت هدفمند سرمایه‌های ملی در راستای افزایش کارآیی در پاسخگویی به نیازهای عموم جامعه، کاهش نوسانات بازار مسکن از نظر قیمت و نیز حجم تولید، افزایش و تثبیت حاشیه امنیت بخش مسکن با توجه به ارتباط مسکن با سایر بخش‌های اقتصادی به منظور اشتغال پایدار و کمک به رشد اقتصادی اشاره کرد.

  • جایگاه «هویت» در «بازآفرینی بافت‌­های فرسوده شهری»

    جایگاه «هویت» در «بازآفرینی بافت‌­های فرسوده شهری»

    یک سال از توجه به بافت‌های فرسوده شهری می‌گذرد. در این یک سال بحث‌های بسیاری پیرامون بافت‌های ناکارآمد شده و البته چالش‌های بسیاری نیز برای بازآفرینی این بافت‌ها وجود دارد.آن‌چه قابل توجه است این که باید توجه داشت که فرسودگی ساختمان‌ها و محله‌ها در نابرابری میان «خدمات عرضه شده توسط بافت و نیاز امروز» نمود می‌یابد.

  • آسیب­‌شناسی سیاست‌­های توسعه مسکن شهری در ایران

    آسیب­‌شناسی سیاست‌­های توسعه مسکن شهری در ایران

    مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی بشر در محیط ­های مختلف طبیعی و مصنوع معانی متفاوت یافته و هر جامعه به فراخور نیازها و توانایی‌­های خود، امکانات و محدودیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش و در هر یک از دوره­‌های زمانی مختلف به آن شکلی خاص بخشیده است، ولی با وجود تفاوت‌های فوق، مسکن در کلیه جوامع دارای مفهومی متعالی و مقدس بوده که انسان با تاًمین آن به بودن دست یافته است و  نحوه سکونت، چگونگی بودن انسان را معنی بخشیده است.

  • هویت از دست رفته شهرها

    هویت از دست رفته شهرها

    روزگاری نه چندان دور تصویر ذهنی که از شهرهای کشور در ذهن شهروندان رقم می خورد، تصوری بود که حس تعلّق خاطر را با خود به همراه داشت. اما امروز محصول فراموشی مؤلفه های هویتی و فراموشی آنها در طراحی سیمای شهری، شهرهایی تیرآهن محور است که متأسفانه ساختمان های ساخته شده نیز نمی تواند آرامش و آسایش را برای مردم به همراه داشته باشد.