تیتر سه وبلاگها
-
ترور سرچشمه؛ بازخوانی یک قتل از پیش طراحی شده
مستند «ترور سرچشمه» در قالبی جذاب یکی از مهمترین فرازهای تاریخ سیاسی نیم قرن اخیر را روایت میکند. رویدادی که در منابع متعدد بارها به شکلهای مختلف، به آن پرداخته شده و شاید پرونده آن در افکار عمومی بسته شده باشد.
-
بهاره رهنما و مشکل اعتماد به نفس
اظهار نظر تازه بهاره رهنما در اینستاگرام با موجی از انتقاد همراه شده است.
-
فیلمی از عاشقان محمدرضا گلزار که منزجر کننده است
چند دختر و پسر نوجوان و جوان مقابل دوربین نشستهاند و در پاسخ به سوالهای عجیب مجری ناشناس، درباره محبت خود به محمدرضا گلزار صحبت میکنند.
-
خبرنگار بودن یا نبودن
احتمالا نمیتوانستم سرنوشتی دور از روزنامهنگاری و حرفه امروزم، داشته باشم. به گذشته که نگاه میکنم همه چیز با روزنامهنگاری و سینما پیوند خورده است.
-
فرهادی، ستایشگران و دشنامدهندگان
حضوراصغر فرهادی و فیلم «قهرمان» در جشنواره کن به رویارویی دوستداران و مخالفان این فیلمساز انجامید و این درگیری تا اختتامیه ادامه داشت.
-
راه لذت بردنِ مردم، از «مردم معمولیِ» رامبد جوان
موفقیت «سیت کام»ها جدا از جنس شوخیها و موقعیتهایی که برای ایجاد کمدی و طنز، در آنها خلق میشود، به زمینه فرهنگی این آثار بستگی دارد. برای ما از میان انبوه سیت کامهای پربیننده و محبوب، «آشنایی با مادر» و «مستربین» بیشتر شناخته شده هستند. در میان شوخیهای کلامی و کنایههای طنازانهای که در «آشنایی با مادر» میشنویم، بخشی به دلیل دوری ما از فرهنگ و اجتماعی که مناسبات شخصیتها و قصه در آنها شکل میگیرد، از دست میرود.
-
چرا «مردهپرستی» به نفع ماست؟
هر بار حادثهای تلخ در ابعاد ملی رخ میدهد، بیشترین واکنش ما، رویکرد احساساتی و همراه با سوز و گداز است. هر چه فاجعه بزرگ ر و مهیبتر، این رویکرد احساسی عمیقتر.
-
دوباره حمید فرخنژاد/ «میجر» چطور فیلمی است؟
«میجر» که در جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده رفت، بازگشت دوباره حمید فرخنژاد با یک شاهنقش به سینماست.
-
لیلا حاتمی، یخچال سخنگو و زندگی دوگانه
یک) این روزها و پس از پخش آگهی یخچال با حضور لیلا حاتمی، سیلی از انتقاد و نکوهش نثار بازیگری شده که در سالهای اخیر بیش از هر چیز دیگری، ستایش شده است.
-
سهم رسانهایها از پروژههای میلیاردی
بدون این که بخواهم مرثیه سرایی کنم یا درباره این موضوع بارها نوشته شده صحبت کنم که با وجود اهمیت رسانه، مشاور رسانهای یا خبرنگار شش دانگ در اطلاعرسانی و خبرسازی، معمولا کمترین سهم در هر پروژه یا سازمان و مجموعه به این بخش تعلق میگیرد، میخواهم درباره ماجرایی بنویسم که این روزها به یک عادت و شیوه تبدیل شده است.
-
روزی روزگاری کیومرث پوراحمد و سریالسازی در تلویزیون
«سرنخ» که اوایل دهه هفتاد از تلویزیون پخش میشد، سریالی پلیسی با حال و هوایی ایرانی، محبوب و پربیننده بود. کیومرث پوراحمد در دوران اوج فیلمسازیاش، بعد از نقطه درخشان «قصههای مجید»، این سریال را کارگردانی کرد، آن دوره «سرنخ» بسیار دیده و ستایش شد.
-
تفاوت رضا عطاران و بهروز افخمی
یک) در پنجمین روز از برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، چند اتفاق رخ داد که نشاندهنده نوع نگاه، سلیقه و رویکرد آدمهایی است که به واسطه فعالیتشان در سینما، مشهور، محبوب یا شناخته شدهاند. تیم سازنده فیلم خوب «روزی روزگاری آبادان» به احترام درگذشت علی انصاریان با لباس سیاه به برج میلاد آمدند.
-
گلشیفته فراهانی، مهناز افشار، ریحانه پارسا و یک داستان تکراری
۱.سالهای اخیر موج مهاجرت بازیگران سینما و تلویزیون، روند صعودی داشته است. این مهاجرتها، پیش از این هم وجود داشته و مسبوق به سابقه است، اما این سالها روند آن افزایش یافته است.
-
باید یک روز زن زندگی کنید تا متوجه شوید
مهدی فخیمزاده در فیلم سینمایی «همسر» رقابت مردان با زنان در محیطهای کاری را به خوبی نشان داده است.
-
ما، جشنوارههای سینمایی و «جهان آنلاین»
تجربههای پر فراز و نشیب برگزاری جشنوارههای سینمایی در یک سالی که پشت سر گذاشتیم، نشان دهنده ورود به دنیایی با مناسباتی تازه است.
-
اولین شب آرامش/ نقشی که برازنده پرویز پورحسینی بود
به بهانه درگذشت پرویز پورحسینی
-
بدرود، نسل طلایی
ما روزنامهنگاران و خبرنگاران حوزه سینما و تئاتر تصویری متفاوت از ستارههای سینما، بازیگرها و کارگردانها داریم؛
-
از ایتالیاییها درس بگیریم
اسفندماه سال گذشته گمان نمیکردیم ماجرای کرونا این قدر جدی باشد و روزهای پیش رو این گونه با ویروس مهلک و عجیبی دست به گریبان باشیم که همه معادلات زندگیمان را بر هم بزند.
-
حمید هامون و ما که در این ۳۰ سال بسیار تغییر کردهایم
مدتی پیش به دلیل کاری، فیلم سینمایی «هامون» (داریوش مهرجویی ۱۳۶۸) را برای چندمین بار دیدم. تماشای فیلمهایی در اندازه و جایگاه «هامون» در این رجعتهای دوباره و گاه و بیگاه همواره با دستاوردهایی همراه است.
-
اعمال سلیقه مدیران، در غیبت قانون
وقتی از میان بازیگران سینما و تئاتر ایران و از همان گروهی که پس از پیروزی انقلاب کمکار یا ممنوعالفعالیت شدند یک نفر از دنیا میرود، اولین واکنش اهالی رسانه یادآوری ممنوعیت بیدلیل اغلب این چهرهها و تلاش برای رفع محرومیت از سرنوشت کاری بازماندگان این نسل است. اتفاقی که معمولا نتیجه نداده و بسیاری از این بازیگران و ستارهها دور از حرفه مورد علاقهشان و در اندوه و چشم انتظاری دنیای ما را ترک کردهاند.
-
عشق، زن و وطن در سینمای رسول ملاقلیپور
سینمای دفاع مقدس آنطور که اغلب ما میشناسیم و شواهد بسیاری وجود دارد که این درک و تصور را قوت میبخشد، سینمایی مردانه است. به این دلیل واضح که مردان در جنگ حضوری پررنگتر دارند و در میانه کارزارند.
-
نوید محمدزاده و جهان سوم
نوید محمدزاده یکی از ستایش شدهترین بازیگران سالهای اخیر که معمولا تن به مصاحبه مطبوعاتی نمیدهد، در برنامه «کافه آپارات» درباره فعالیتهای تبلیغاتیاش توضیحاتی داد که بیشتر پاسخی به انتقادهایی بود که در ماههای اخیر از او شده است.
-
ارزش زندگی در روزهایی که بسیاری از مردم داغدارند
در سکانس پایانی فیلم «جهان با من برقص» در حالی که جهانگیر (علی مصفا) و دوستانش ترانه «دیگه عاشق شدن فایده نداره» را میخوانند، در طبیعتی چشمنواز و سحرانگیز دور هم میرقصند. ترانه غمگین است و از فقدان و نبودنها میگوید اما حمید، احسان، جهان، رضا و فرخ با آن میرقصند. این تضاد، درونمایه اصلی فیلم است. فیلمی که به همجواری مرگ و زندگی پرداخته و بدون آنکه چهرهای کریه از نیستی و زوال پیش چشم ما قرار بدهد، مرگ را بخشی از چرخه حیات میداند.
-
وقتی جای سلبریتیها خالی نیست
نمایشهای موزیکال و پرخرج این سالها، بیش از آنکه دوستدار داشته باشند، مخالف و منتقد سر سخت داشتهاند.
-
«هزارتو» با طعم چیپس/ سینما یا بازار مکاره؟
در گذشتهای نه چندان دور هر یک از سینماهای تهران صاحب هویت بودند. علاقهمندان به فیلمهای هنری میدانستند باید به کدام سالن بروند و تماشاگران آثار عامهپسند، فیلم محبوبشان را در سالنهایی پیدا میکردند که اغلب محصولات سینمای تجاری را نمایش میدادند.
-
قدر دیدن در دنیای زندگان/ اتفاق خوب این روزهای پرملال
در بسیاری از مراسم ترحیم و آیینهای تشییع سینماگران و هنرمندان یک اتفاق تکراری دیده میشود که سرچشمه آن روحیه ایرانی است.
-
نگرانی برای سرنوشت جواد عزتی
در سینمای ایران کم نبودهاند بازیگران مناسب نقشهای جدی و کمدی که خاطره بازیشان در نقشهایی متنوع و دور از هم، در تاریخ سینما و در ذهن سینمادوستان باقی مانده است. پرویز پرستویی، ماهایا پطروسیان، محسن تنابنده، سعید آقاخانی، فاطمه معتمدآریا و سعید پورصمیمی در فیلمهای کمدی و جدی درخشیدهاند.
-
نسلی که جوانیاش در فضای ملتهب دوم خرداد گذشت
سازنده مستند «میدان جوانان» موفق شده یک دغدغه شخصی را به موضوعی جذاب برای تماشاگری تبدیل کند که روزهای پر تب و تاب اصلاحات را به خاطر دارد.
-
منطق سریالسازی در تلویزیون چیست؟
اصرار بر ساخت مجموعههای کم بیننده در تلویزیون، اگرچه غیرمنطقی است اما گویا به یک سنت غیرقابل تغییر تبدیل شده است. محمدرضا جعفریجلوه، مدیر شبکه دو، امروز در برنامه «سلام صبح بخیر» درباره تعدادی از پروژههای این شبکه صحبت کرد. او از ساخت سومین بخش از سهگانهای خبر داد که حامد عنقا نقطه مشترک آن بود و اولین بخش آن «تنهایی لیلا» را محمدحسین لطیفی ساخت و دومین قسمت به نام «پدر» توسط بهرنگ توفیقی کارگردانی شد.
-
موفقیت پارسا پیروزفر در دوران سخت
پارسا پیروزفر با انتخاب تئاتر به عنوان فضایی تازه برای کار، حالا و پس از یک دهه استمرار به عنوان کارگردان، صاحب جایگاه و اعتبار شده است.