فرشید مثقالی، تصویرگری که از آدم‌ها و جریان‌های هنری تاثیر گرفت

امروز فرشید مثقالی تصویرگر و نقاش برجسته ایرانی ۷۶ ساله شده است، او در توضیح چگونگی علاقه‌مندی‌اش به نقاشی و تصویرگری می‌گوید که طرح‌های مرتضی ممیز را در نشریه آباد کپی می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز ۱۳ تیر تولد فرشید مثقالی از هنرمندان باسابقه هنرهای تجسمی و از تصویرگران برجسته کتاب‌های کودک و نوجوان است.

مثقالی در ۱۳ تیرماه ۱۳۲۲ در شهر اصفهان دیده به جهان گشود، او دانش‌آموخته رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و فعالیت خود را با تصویرسازی برای مجلات مختلف از جمله مجله «نگین» آغاز کرد.

تصویرگری سیاه و سفید و کتاب رنگی «خروس زهی، پیرهن پری» اثر احمد شاملو و «ماهی سیاه کوچولو» از نخستین تصویرسازی‌ها و البته برجسته‌ترین آثار او به شمار می‌آیند.

این هنرمند فارغ از تمام جوایز داخلی و خارجی که به دست آورده است، در سال ۱۹۷۴ از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان نامزد جایزه هانس کریستین آندرسن معرفی و در نهایت این جایزه مهم را برای تمامی آثارش دریافت کرد.

لیتوگرافی، کلاژ، آبرنگ و سایر ابزارهای هنری از جمله روش‌های مختلفی بود که مثقالی در کارهایش از آن‌ها استفاده کرده و می‌کند. او همچنین از سبک‌های متفاوتی مانند سبک‌های غربی و چاپ سنگی در آفرینش تصاویر بهره برده است.

تصویرگری کتاب‌های «عمو نوروز»، «جمشید شاه»، «پسرک چشم آبی»، «آرش کمانگیر»، «ماهی سیاه کوچولو» و «افسانه آفرینش در ایران» از مهم‌ترین آثار این هنرمند است.

مثقالی اما هیچگاه خود را محدود به هنر تصویرگری نکرد و در حوزه طراحی پوستر و مجسمه‌سازی هم هنر زیبای خود را به نمایش گذاشت، اولین پوستری که این هنرمند طراحی کرد مربوط به فیلم «گاو» ساخته داریوش مهرجویی بود. علاوه بر این او برای فیلم‌های «پستچی»، «دار»، «شازده احتجاب» و ... پوستر طراحی کرده است.

در سال ۹۶ مهم‌ترین نشان تصویرگری ایران، آبان، به فرشید مثقالی به پاس سال‌ها فعالیت در حوزه هنرهای تجسمی و تصویرگری اهدا شد.

این هنرمند درباره فعالیتش در حوزه تصویرگری، اینچنین می‌گوید: «از دوران دبیرستان نسبت به تصویرگری علاقه‌مند شدم و در آن زمان نشریه دیواری در مدرسه ما بود که من نقاشی‌هایش را می‌کشیدم و در این دوران بیشتر طرح‌های که مرتضی ممیز در نشریه آباد می‌کشید را کپی می‌کردم. من آدمی هستم که از آدم‌ها و جریان‌های هنری متعددی تاثیر گرفته‌ام و همچنان این تاثیر پذیری ادامه دارد. مثلا وقتی بخواهم کتابی را تصویرسازی کنم شاید هفته‌ها وقتم صرف دیدن شود و از این کار واقعا لذت می برم.»

۲۵۸۲۴۳

کد خبر 1276320

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =