گروه اندیشه: مهمترین عامل، سوء برداشت ها از سخنان یکدیگر است. بشر به تدریج متوجه شده، زبان، مهمترین عامل فهم یکدیگر است. این موضوع می تواند به همراه دیگر عناصر زبانی، مانند زبان بدن و ...، زمینه های گسترده تر گفت و گو را فراهم کند. این زبان آن گونه که هایدگر مطرح می کند، می تواند به عنوان خانه نیز تلقی شود. برای مثال، زمانی که مسافران به شهری مانند یزد مسافرت می کنند، کمتر شاید به این موضوع پی ببرند، که زبان معماری این شهر دارد با آنان سخن می گوید، فقط کافی بدانند چنین زبانی هم وجود دارد. این موضوع بر همه ابعاد زندگی سایه افکنده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر محسن سوهانی، دکترای مدیریت رسانه دانشگاه آزاد تهران مرکز، در خصوص سواد رسانه و مهارت ارتباطات که پادکست تصویری آن در یوتیوب منتشر شده، معتقد است: «یکی از مهمترین تعریف هایی که از سواد وجود دارد، تبدیل دانش به مهارت و تبدیل دانسته های ما به عمل است و این موضوع در جهان امروز با مختصاتی به ویژه در ارتباطات و فضای مجازی با کلید واژه هایی مانند سواد رسانه ای و سواد ارتباطی دارد خودش را مطرح می کند.»
سوهانی در ادامه با اشاره به این که برای فهم این موضوع « به نظر می رسد می توانیم به دوگانه ای بپردازیم که در علوم انسانی بسیار بنیادین و مهم است که معروف به objective و subjective، عینی و یا ذهنی، مفهوم یا موضوع است. بین این دو یک پل ارتباطی وجود دارد که تبدیل می شود به تحت عنوان آن چیزی که ما از آن تحت عنوان ارتباطات، یا زمینه ای به نام علوم ارتباطات یاد می کنیم.»
او افزود: «پایه ای ترین رکن این ارتباطات زبان است، اولین فرآیند ارتباطی با زبان ما در قالب کلمات است که شکل می گیرد. اما زبان همان طوری که می تواند عامل ارتباطی باشد، خیلی وقت ها می تواند مانع ارتباطی باشد و تولید سوء تفاهم بکند. این موضوع بسیار مهمی است که در علم زبان شناسی، مورد بررسی واقع می شود.»
او برای توضیح بحث خود به کتاب میشل فوکو به نام «این یک چپق نیست» اشاره کرد و گفت: «میشل فوکو کتابی منتشر کرده است به اسم «این یک پیپ نیست». بر روی این کتاب، تصویر جالبی از پیپ نیز نقش بسته است. این تصویر یک پیپ از رنه مگریت، نقاش معروف بلژیکی است که هر فردی می تواند با مشاهده آن، تفسیرهای مختلفی از دیدن آن در ذهن خود داشته باشد.»

نظر شما