۰ نفر
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۰
حرام‌های الهی، ذاتاً هم ضرر دارند؟

حجت‌الاسلام حسین انصاریان گفت: حرام‌هایی که خداوند اعلام کرده است به دلیل این است که ذاتا" ضرر دارند برای مثال طبق تحقیقات دانشمندان پس از مصرف هربار الکل بیش از دو هزار سلول مغز می‌میرد.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، شامگاه سه‌شنبه دوم اردیبهشت در دومین مجلس عزاداری به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع) در مسجد اعظم قم سخنرانی کرد که در ادامه مشروح سخنان وی را می‌خوانیم؛

بنابر روایت ایکنا، همانطور که در جلسه قبل بیان شد در روایتی که از علامه مجلسی به خط شهید اول به نقل از امام صادق(ع) نقل شده که زندگی شما بر چه پایه‌ای است؟ حضرت در پاسخ فرمودند «ساختمان زندگی من بنای بر چهار حقیقت است؛ حقیقت اول اینکه علم دارم که من از جانب خداوند و انبیاء وظایفی دارم که این وظایف را بعد از من هیچ‌کس انجام نمی‌دهد پس خودم قدم در عمل گذاشتم.»

انواع حرکت‌های اعضای بدن
همه اعضا و جوارح انسان دارای عمل، حرکت و کوشش هستند و هر کدامشان حرکتی ویژه خود دارند. عقل دارای حرکت است و آن عبارت از اندیشه پاک و مثبت است. قلب نیز دارای حرکت است و آن عقاید حقه است و نفس هم دارای حرکت اخلاق حسنه است و چشم، گوش، زبان، دست، قدم و... هم دارای حرکت است. این مجموعه حرکات اگر مطابق برنامه‌های الهی باشد حرکات مثبت تلقی می‌شود و برای انسان سود دنیا و آخرت به ارمغان می‌آورد و اگر منفی باشد زیان دنیا و آخرت را به بار می‌آورد و به قول قرآن مجید، خسارت دنیا و آخرت را به بار خواهد آورد «خَسِرَ الدُّنْیَا وَالْآخِرَةَ ذَلِکَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ»

برخی خسارت را بسیار زیبا معنا کرده‌اند؛ گفته‌اند خسارت یعنی به هدر دادن، تلف کردن و به نابودی کشیدن سرمایه‌های وجودی است؛ اگر این تلف کردن در اعمال انحرافی ادامه پیدا کند چیزی برای آخرت انسان نخواهد ماند و به قدری انسان بی‌وزن و پوچ می‌شود که قرآن مجید می‌فرماید در قیامت برای اینان «فَحَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ فَلَا نُقِیمُ لَهُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ وَزْنًا»؛ یعنی ترازو برای سنجش برنامه‌های آنها  قرار نمی‌دهند چون چیزی ندارند که ترازو بسنجد.

خداوند در سوره جن درباره این دسته از مردان و زنان می‌فرماید «فَکَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَبًا»؛ یعنی همه هستی‌ آنها در قیامت این است که هیزم دوزخ هستند اما آنهایی که عمل عقلشان مثبت است و در حق پروردگار، عالم خلقت، خود، مردم و نعمت‌ها اندیشه مثبت دارند و عقل آنها حرکت مثبت دارد؛ جزو برندگان دنیا و آخرت هستند.
سه راه‌کار پیامبر(ص) برای نجات از بلای سخت
نقل است که پیامبر(ص) در مراسم تشییع جنازه فردی شرکت داشتند و هنگام به خاک سپردن آن فرد فرمودند «وای بر این بلای بسیار سخت» افرادی که آنجا بودند پرسیدند یا رسول‌الله برای نجات از این بلای بسیار سخت چه کار باید کرد؟ پیامبر(ص) سه کار را فرمودند که به ترتیب عبارت است از «کنار ماندن از همه آنچه را که خداوند حرام کرده است، عمل به واجبات الهی، آراسته شدن به ارزش‌ها.»

حرام‌هایی که خداوند اعلام کرده است ذاتاً هم ضرر دارند برای مثال طبق تحقیقات دانشمندان پس از مصرف هربار الکل بیش از دو هزار سلول مغز می‌میرند یا درباره ربا که خداوند اعلام کرده است دشمنی و جنگ با خدا و پیامبر(ص) است نیز همینطور یا حرام بودن گوشت خوک یا عاق والدین نیز همیگونه است. پیامبر(ص) به امیرالمؤمنین(ع) می‌فرمایند «یک درهم ربا سنگین‌تر از ۲۰ زنای با محرم است.» مردم و مخصوصاً بانک‌ها باید به این موضوع توجه داشتند که اگر می‌خواهند به مردم پول بدهند، بدانند که این پول منصرف به ربا نشود. ضایع کردن عمر مردم، گناه و حرام است و کاری را می‌کند که خداوند افرادی را که این کار را می‌کنند را ضایع خواهد کرد.
پنج باور تشکیل دهنده ایمان
خداوند در قرآن کریم «عمل» را به کلمه «صالح» مقید کرده و گره زده است و «عمل صالح» نیز به ایمان گرده خورده است زیرا کسی که مؤمن نیست امکان انجام عمل صالح ندارد. آیه ۱۷۷ سوره بقره فرموده است «لَیْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَکُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَکِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِکَةِ وَالْکِتَابِ وَالنَّبِیِّینَ وَآتَی الْمَالَ عَلَی حُبِّهِ ذَوِی الْقُرْبَی وَالْیَتَامَی وَالْمَسَاکِینَ وَابْنَ السَّبِیلِ وَالسَّائِلِینَ وَفِی الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا وَالصَّابِرِینَ فِی الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِینَ الْبَأْسِ أُولَئِکَ الَّذِینَ صَدَقُوا وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ» نیکی این نیست که روی خود را به سوی مشرق و مغرب کنید بلکه نیک کسی است که به خدا و روز قیامت و فرشتگان و کتاب آسمانی و پیامبران ایمان آورده‌ و مال و ثروتش را با آنکه دوست دارد به خویشان و یتیمان و درماندگان و در راه ماندگان و سائلان و بردگان می‌دهد و نماز را برپای می‌دارد و زکات می‌پردازد و چون پیمان بندد وفادار به پیمان خویش است و در تنگدستی و تهیدستی و رنج و بیماری و هنگام جنگ شکیباست؛ اینانند که راست گفتند، و اینانند که پرهیزکارند. یعنی پنج باور است که ایمان را تشکیل می‌دهد و پروردگار و ائمه(ع) نیز راه رسیدن به این باورها را باز گذاشتند. هر انسانی با این پنج باور هر قدمی که بردارد عمل صالح است.

خداوند در قرآن فقط به دو خوراکی سوگند خورده است یعنی انجیر و زیتون که باید دید این دو میوه چه فوایدی برای انسان‌ها دارند. خداوند در این سوره چندین بار قسم خورده است که اگر انسان منحرف شود به جرم این انحراف او را به پست‌ترین جای عالم می‌رساند مگر کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند که پاداش عملی غیرقابل قطع دارد.

خداوند در سوره بینه می‌فرماید «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ» یعنی مسلماً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند اینانند که بهترین مخلوقاتند که از پیغمبر(ص) پرسیدند که این آیه برای چه افرادی است که فرمودند این آیه درباره امیرالمؤمنین(ع) و شیعیان اوست. افرادی در بین موجودات بهترین جایگاه را دارند که برای خداوند دغدغه دارند و با خدا زندگی می‌کنند و خشیت قلبی دارند.

کد خبر 2054860

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =