مشکل عدم اختصاص ارز برای داروهای وارداتی را اولین بار رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کرد.

زهرا تالانی: مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت هم در جمع خبرنگاران اعلام کرد که به هیچ وجه نتوانستیم به میزان ارزی که باید در 6 ماه اول سال در اختیار شرکتها قرار می‌گرفت تا بتوانند مواد اولیه و داروها را تامین کنند، دست یابیم.


ارز دارویی کجا می رود؟

در حالیکه شرکتهای دارویی از تحریم و نبود ارز برای واردات داروها به خصوص داروی بیماریهای صعب العلاج شکایت دارند شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از اختصاص ارز برای واردات چوب بستنی و لوازم آرایشی در مقایسه با ارز تخصیص یافته به داروهای وارداتی به شدت انتقاد می کند و می گوید: سال گذشته برای واردات چوب بستنی از کشور آلمان، 80 میلیون دلار ارز اختصاص یافته است. همچنین 70 میلیون دلار اسباب بازی وارد کرده ایم و حدود 50 میلیون دلار لوازم آرایشی در 6 ماهه اول امسال وارد کشور شده است.
شهریاری با تاکید بر تامین ارز مورد نیاز داروهای سرطانی، می افزاید: متاسفانه در این بخش مشکل جدی داریم و با وجود نامه ای که حدود 5 ماه قبل به رئیس جمهور نوشتیم و هشدار دادیم که ممکن است مشکلات جدی برای مردم به وجود بیاید، اما معلوم نیست چرا بانک مرکزی توجهی به این مشکلات ندارد.
اما احمد شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه افتتاح خط آنژیوکت ایرانی رئیس سازمان غذا و دارو می گوید: به هیچ عنوان مسئولیت کمیت و واردات محصولات آرایشی با سازمان غذا دارو نیست و مقدار ارزی که قبلا برای واردات لوازم آرایشی ارائه شده بود اشتباه بوده است که ما این مسئله را به مسئولان ذیربط اعلام کرده‌ایم.
 

با همه این صحبت ها اما وزیر بهداشت می گوید با کمک و همکاری برخی مدیران بانک مرکزی در حدود 300 تا 400 میلیون دلار ارز دارویی کشور تأمین شد و امیدواریم با همت بانک مرکزی که در زمینه نیاز دارو مردم و بیماران را به خوبی درک کرده‌اند بتوانیم دو میلیارد دلار ارز نیاز دارویی کشور را نیز تأمین کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جاری هیچگونه تخصیص ارزی از طرف بانک مرکزی نداشتیم گفت:‌پیگیری‌های فراوانی در این زمینه داشتیم و دیروز نیز در جلسه‌ای با مسئولان بانک مرکزی و وزارت نفت به نتایج خوبی رسیده‌ایم و اتفاقات خوبی رخ داده است که در این زمینه حدود 400 میلیون دلار در اختیار حوزه دارویی قرار گرفته است.
وی با اشاره به نیاز 2.5 میلیارد دلار ارز برای دارو و 650 میلیون دلار ارز برای تجهیزات پزشکی گفت:‌برخی از مدیران بانک مرکزی به طور جد پای کار هستند و امیدواریم در نیمه دوم سال 91 تخصیص ارز‌ها که در شش ماه نخست سال جاری صورت نپذیرفت محقق شود.
دستجردی بیان داشت ما تا کنون از ذخیره دارویی در کشور استفاده کردیم که اگر این ذخایر نبود وضعیت کشور به حالت وخیم در می‌آمد و باید اکنون تخصیص ارز‌ها صورت پذیرد تا جبران ذخایر دارویی کشور صورت پذیرد.وحید دستجردی با اشاره به اینکه بیش از 96 درصد دارو و 85 درصد ملزومات پزشکی در کشور تولید می‌شود گفت:‌امروز تحریم نبودن داروی ایران یک دروغ بزرگ است در حالی که طبق معادلات انسان‌دوستانه دارو و حوزه پزشکی نباید در تحریم‌ها قرار گیرد.

یونیسف هم نگران تحریم ها

وزیر بهداشت می گوید که تحریم ها دروغ است ،همچنین موضوع تحریم داروها سبب شد تا محمد منیر صفی الدین، نماینده یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد) در خبرآنلاین اعلام کند:یک سری تاثیرات را دیده ایم که توانایی کشور در واردات و تامین یکسری داروهای خاص برای بیماران سرطانی و برخی بیماری‌های کودکان، دچار خلل شده و این موضوع را به دفتر مرکزی سازمان ملل گزارش کرده‌ایم و یکی از دلایل بیانیه اخیر دبیرکل نیز همین گزارش‌ها بود.
 

افزایش و احتکار دارو
افزایش شدید قیمت برخی از اقلام دارویی (30 تا 40درصد) و نایاب شدن آنها سبب شده تا بسیاری از بیماران دیابتی یا سرطانی از ترس نایاب شدن با مراجعه به داروخانه‌ها درخواست تعداد زیادی دارو می‌کنند که این روند نه‌تنها کشور را با کمبود دارو مواجه می‌کند بلکه بیماران نیز در نگهداری تعداد زیاد دارو دچار مشکل می‌شوند و در بسیاری از موارد داروها در منزل بیماران فاسد می‌شود. این مشکل باعث شده است تا داروخانه 13 آبان مهم‌ترین داروخانه فروش داروهای خاص در کشور سیستم سهمیه‌بندی دارو را برای فروش در پیش گیرد. از طرف دیگر شنیده می‌شود که برخی از اقلام دارویی که در کشور نایاب شده‌اند از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند.

 

کدام داروها گران شدند؟
دکتر شانه ساز معاون داروی سازمان غذا و دارو درباره کمبود و افزایش قیمت داروهای بیماری های خاص به خصوص بیماری ام اس در گفت وگو با پانا می گوید: در حوزه بیماری های خاص به خصوص بیماری ام اس با قاطعیت می توان گفت که تمامی داروهای مورد نیاز و یارانه ای بیماران در داخل تولید می شود و با توجه به گذشت نزدیک به 6سال از تولید داروهای دسته اینترفرون در داخل کشور و انجام آزمایش های کوتاه مدت و بلند مدت روی عملکرد این داروها می توان این اطمینان را به بیماران داد که داروهای تولید داخل هیچ تفاوتی با داروی اصلی و خارجی ندارد.حتی داروهای تولید داخل با ثبت استانداردهای جهانی به سه کشور دنیا نیز صادر می شود. چندی پیش هم نایب رئیس انجمن تالاسمی ایران از چندین مورد فوت ناشی از نبود دارو خبر داد و در انتقاد به وضع موجود عنوان کرد: بیماران تالاسمی چون خون می‌زنند آهن بدنشان بالا می‌رود، بنابراین باید دسفرال یا دسفوناک مصرف کنند تا آهن خون آن‌ها پایین بیاد. متاسفانه با نبود دارو در چند ماه اخیر فرتینای بدن این بیماران به 15هزار رسیده که خطر مرگ را به همراه دارد و کسانی را هم داشتیم که بر اثر این مسئله فوت کرده‌اند.

 

45232
 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 254065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر عینی IR ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    73 2
    بابا تو رو خدا این نایاب شدن قرص پنتاسا 500 میلی گرم (PENTASA) مخصوص التهاب روده را یکی پیگیری کنه من حاضرم 3 برابر قیمت هم بخرم فقط موجود باشه
    • بدون نام IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
      32 1
      با شکم گرسنه میشه خوابید ولی بدون دارو یک لحظه هم نمیتوان زندگی کرد پس به داد ما برسید
  • بدون نام US ۲۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    28 2
    باور کنین 99٪ مشکلات توی وزارت بهداشت هست .... الکی گیر میدن ، باید برن بازدید کارخانه که این واقعا مسخره هست .کلی پول هدر میره که یه نفر بره مثلا کارخانه رو ببینه در صورتیکه فقط برای مانع تراشی هست ..کلی قانون که حتی طبقه 5 معاونت غذا و دارو طبقه 4 رو قبول نداره ! دکتر بهفر یه چیز میگه دکتر مرجانیان یه چیز و کمیته فنی یه چیز ! واقعا این روزا به داروخانه سر زدین ... کاشکی یه نفر میرفت و یه گذارش میگرفت از اون ساختمان .... چرا اکثر دارو ها نیست ؟ مشکل به خدا فقط ارز نیست مشکل باید تو اون ساختمون پیدا کرد .. خدایی تویی که میخای این کامنت رو فیلتر کنی ،تا حالا فکر کردی اونهایی که دارو نیاز دارن الان چه وضعی دارن ؟حتی مولتی ویتامین خوب همه از بازار حذف شدن ! کاش یکی از اون ساختمون سوال میکرد .
  • مهرداد قره اوغلان IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    83 4
    تو کز محنت ديگران بي غمي نشايد که نامت نهند آدمي.
    • محمد ابارشی IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
      29 3
      دوستانی که منفی زدید پس تصحیح می کنم تو کز محنت دیگران بی غمی شایسته است که نامت نهند آدمی.
    • کیومرث یزدانی خرم IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
      21 3
      دوستانی که منفی زدید پس تصحیح می کنم تو کز محنت دیگران بی غمی شایسته است که نامت نهند آدمی.
    • بدون نام IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
      5 9
      بالاخره یک عده هم محتکر و گرانفروش هستند این منفی ها مال انهاست
  • امیر IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    68 5
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی ((آیا یاری دهنده ای هست تا ما را یاری دهد ؟))
    • بدون نام IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
      23 12
      حالا اين رو فارسي مينوشتي چي ميشد!؟ بعد ميگيد چرا اعراب به تاريخ ما جسارت ميكنند بخاطر اينطور مسائل.....
  • بدون نام IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    90 13
    80 ميليون دلار چوب بستني، اينو ميگن قدرت اول منطقه ...
  • بدون نام IR ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
    37 1
    کاش تنها چوب بستنی بود واردات خودروهای چند صد میلیونی را چه کسی پیگیری خواهد کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • طه IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    22 1
    کمبود دارو وحشتناک هست در بیمارستان های شیراز حتی سرم نمکی با کمبود شدید مواجه است و... سرم که دیگر تکنولوژی و فناوری فوق پیشرفته ایی نمی خواهد واقعا باید یک فکر اساسی کنند و تدبیری بیندیشند و گرنه جان انسان های بی گناه زیادی در معرض خطر است
  • hashemi IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    29 1
    با سلام و آرزوی سلامتی برای همه بیماران عزیز متاسفانه سوء مدیریت مسئولان زندگی را برای بیماران عزیز بیش از پیش سخت و طاقت فرسا نموده است. از همین جا به اطلاع همه مریضان عزیز میرسونم که من برادرم در اسپانیا زندگی میکنن. اگر در پیدا کردن دارویی مشکل دارید من میتونم بگم از اونجا براتون ارسال کنن. بحث قیمتش رو نمیدونم چه جوریه، فقط میتونم دارو رو در حد کم براتون تهیه کنم. خداوند به همه بیماران شفای عاجل عطا کند
  • بدون نام IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    28 1
    یعنی چوب بستنی هم نمیتونیم تولید کنیم . اینو به آقای نبوی بگید
  • بدون نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    26 1
    عجب يعني ايرانيها چوب بستي هم نميتونند توليد كنند؟! همش ميگيد تحريم ها كاري نميتونه بكنه همينه
  • یک بیمار MS IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    26 11
    قصدم تبلیغ منفی برای داروی ام اس (اینترفرون) تولید داخل نیست اما من از وقتی که بجای آمپول آوونکس خارجی)، سیونکس (داخلی) مصرف می کن آنزیم های کبدیم بدجوری بالا رفته بطوریکه مجبور به قطع مصرف شدم
  • بدون نام IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    20 1
    یعنی ما چوب بستنی را هم واردمیکردیم وای به حال ما.....کمبود دارو و گرانی دارو یک مشگل فوق العاده حساس است و همه مسئولان باید پاسخگو باشند.
  • بدون نام IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    17 0
    مسئولان باید یک بررسی و کارشناسی می کردند بعد با اعتماد به نفس تحریم ها رو می پذیرفتند و می گفتند که تحریم ها هیچ تأثیری نداره تا مردم بیچاره به این روز نیافتند که جونشان هم در خطر است.
  • امیرخان IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    15 0
    من فقط موندم اینهمه سرو صدا میکنیم که ایران تو هر صنعتی خود کفا شده ...بعدشم چوب بستنی هم نمیتونیم بسازیم وای بر ما.....
  • بدون نام IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    4 6
    موندم اونی که خودرو یا لوازم ارایش این جور چیزا وارد می کنه با ارز مرجع شب خوابش می بره که بیماران بیگناه بدنبال دارو اونم با قیمت نجومی هستند .
  • بدون نام IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    8 6
    دوستان و مسئولانی که برای تمسخر از چوب بستنی مثال می زنند باید بدانند مگر منابع چوب ایران چقدر است که آن را برای تولید چوب بستنی صرف کنیم؟؟؟ اصلا به صرفه هست که جنگلهای خودمان را برای تولید چوب بستنی از بین ببریم ؟؟؟ اگر بخواهیم وارد نکنیم باید تولیدکننده باشیم و چوب درختان خود را صرف این کار کنیم و آیا صرفه اقتصادی در ایجاد کارخانه تولید چوب بستنی هست یا وارد کردن آن با توجه به شرایط محیطی و اقتصادی کشور. باید فارغ از احساسات و کوته بینی نگاه داشت
  • nasrin EU ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    22 0
    تروخدا یکی به داد مریض های همیشه نیاز به دارو مثل سرطانی ها مثل پیوندی ها ومریض دارهای بدبخت برسه .آخر وارد کردن ماشینهای ؟......میلیونی واجبه یا دارو. تا کی بایدسکوت کنیم .
  • بدون نام IR ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    6 5
    وقتی ربیف ایرانی رو برای ام اس تزریق میکنیم بعد از مدتی محل تزریق قرمز میشه خدا منو بکشه که درد بیماری از یه طرف درد داروی ایرانی و خارجی هم از یه طرف دیگه
  • بدون نام IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    3 2
    پدرم قند پایین داره که خیلی خطرناکه و ممکن شخص بره توکما ولی قرص دیازگساید گیر نمیاد آقا به کی بگیم؟
  • محمد IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۸
    4 0
    داروی پنتاسا 500 نایاب شده.از جایی پیدا کردم قیمتش 4برابر شده.بخدا برای ما سنگینه هرماه 300 هزار تومن فقط برای همین یه دارو بدیم.ترخدا یکی به فکر باشه