غلامرضا موسوی، تهیهکننده فیلم «من مادر هستم» معتقد است، فیلمش در واقع همان گفتمان انقلاب اسلامی است. او میگوید فیلمش قربانی بازیهای سیاسی و جناحی شده است. تهیهکننده این فیلم همچنین میگوید که این فیلم درباره انتقام ساخته شده و حالا یک نفر میخواهد به وسیله حاشیهسازی برای این فیلم از او انتقام شخصی بگیرد و چیزهایی را تلافی کند.
قاعدتا اولین سوالی که میشود در مورد این فیلم حاشیهساز با شما مطرح کرد، درباره میزان فروش است؛ استقبال را در روزهای گذشته با توجه به حواشی به وجود آمده، چطور دیدهاید؟
استقبال بد نبود، حتی میشود گفت با شرایط فعلی سینما استقبال خوب بوده است.
چند سینما در تهران و شهرستانها در اختیار دارید؟
الان فیلم در 15 سینما نمایش داده میشود، در بعضی از شهرستانها هم البته روی پرده رفته است. اما جزئیات را باید از شرکت پخش بپرسید.
این همه حاشیه روی فروش فیلم تاثیر داشته است؟
تاثیر که داشته اما به نظر مساله اصلی در این همه حاشیه، اصلا درباره این فیلم یا من یا چیز دیگری نیست.
پس مساله اصلی چیست؟
مشکل اساسی ما در حال حاضر مربوط به این است که داریم به انتخابات یازدهم ریاست جمهوری نزدیک میشویم.
خوب این به حاشیههای فیلم شما چه ربطی دارد؟
وقتی داریم به انتخابات نزدیک میشویم، گروه مختلف سیاسی سعی میکنند از راه ورود به فضای سینما، به عرصه فرهنگ وارد شوند و تسویه حساب کنند. در واقع حاشیههای فیلم ما بیشتر از همین جا ناشی شده است، ما داریم در این ماجرا قربانی میشویم.
اینها که میگویید به دنبال چه چیزی هستند؟ بعد از این چه میخواهند؟
بعد از این درگیریها سیاسی آغاز میشود تا انتخابات هم به شکلهای مختلف و توسط گروههای مختلف ادامه پیدا میکند. متاسفانه در نهایت هزینه تمام این اقدامات از جیب فرهنگ پرداخته میشود. این حاشیهها و داستانها به انتخابات و نگاهی که بعضیها دارند برمیگردد، عدهای هستند که میخواهند تسویهحساب کنند.
خوب چرا این همه حاشیه، همهاش برای فیلم شما؟
ببینید اینجا اصلاً فیلم من و دیگری مطرح نیست، اینها به دنبال حاشیه هستند. حال این فیلم یا هر فیلم دیگری مساله فیلم خاصی نیست.
ولی مشخصاً علیه فیلم شما بیانیه صادر میکنند.
اطلاعیه انصار حزبالله، روز سهشنبه، یعنی یک روز قبل از اکران افتتاحیه فیلم صادر شده است. در حالی که صادرکنندگان حتی فیلم ما را ندیده بودند. «من مادر هستم» نه در جشنواره نمایش داده شده است و نه برای گروه خاصی، تنها کسانی که این فیلم را دیده بودند، یک عده بسیار معدود و انتخاب شده و البته برخی در حوزه هنری بودند. اینها در حالی اطلاعیه صادر میکنند که حتی فیلم را ندیدهاند.
فیلم شما همانطور که خودتان هم اشاره کردید، با حاشیههایی برای دریافت مجوز روبهرو شد، عدهای تصور میکنند که یک جریان خاص در مورد دریافت مجوز فیلم شما دخالت کرده است، واقعاً چنین اتفاقی افتاده است؟
تا جایی که من میدانم، کل فرآیند دریافت پروانه برای این فیلم کاملاً به صورت عادی طی شده، تمام روند کار همانطوری بود که برای هر کسی فیلمش با ممیزی روبهرو میشود، اتفاق میافتد. حتی میخواهم بگویم که در مواردی به دلیل مسئولیتهای صنفی من به عنوان مسئول شورای عالی که با خانه سینما هم در تماس بوده، سختگیریهای بیشتری اتفاق افتاده است.
یعنی هیچ حمایتی از شما نشده است؟
اگر بنا بود از من حمایت شود، این حمایت باید در تولید هم اتفاق میافتاد. در سه فیلم اخیر من هیچ کمکی از بودجه عمومی و به اصطلاح بیتالمال یا دولت نگرفتهام. در حالی که بسیاری از فیلمسازها که بودجههای میلیاردی از بودجه عمومی یا دولتی دریافت میکنند. البته اگر حمایتی صورت بگیرد، خوب است؛ اما در مورد این سه فیلم هیچ کمکی به من نشده است.
شما اشاره کردید که این درگیریها و حاشیهها ناشی از نزدیکی به انتخابات است، فکر میکنید این ماجراها تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟
این گرفتاریها از ابتدای امسال برای سینما و به خصوص برای بخش خصوصی ایجاد شده است و به همین دلیل است که بخش خصوصی هم تقریبا دست از کار کشیده است. این روزها میبینید که فیلمها بیشتر دولتی هستند، با پول دولت ساخته میشوند و حتی هزینههای تبلیغات خودشان را هم در نمیآورند و با شکست کامل و مطلق پروژه مواجه میشوند. با این روشها میخواهند بخش خصوصی را حذف کنند. واقعیت هم این است که این روش خوبی است؛ در صورتی که بخواهیم کلا سینما نداشته باشیم. اگر ما بخواهیم فیلم ایدئولوژیک هم بسازیم، اول باید مردم عادت فیلم دیدن داشته باشند تا آن فیلمها را بینند؛ وگرنه، شما فیلم ایدئولوژیک هم بسازید، چه کسی قرار است آن را ببیند؟
19 301
نظر شما