احمد توکلی در گفت و گو با خبرآنلاین افزود: «از اینکه نامزدهای ریاست جمهوری این روش را تحمل کردند و جلسه را ترک نکردند تعجب میکنم.»
در جریان بخش دوم مناظرههای ریاست جمهوری مجری برنامه از هشت نامزد ریاست جمهوری خواست به پرسشهایی چند گزینه ای پاسخ دهند که این شیوه مورد اعتراض محمدرضا عارف نامزد اصلاحطلب انتخابات قرار گرفت و وی گفت: «من این سوالهای تستی را 50 سال قبل جواب دادهام.»
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس نهم در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: به نظر صداوسیما دچار اشتباه فاحشی شد، گرچه نیتش این بود که شیوه نوع ارائه کنند ولی خطای فاحشی که در شکل مناظره داشتند موجب شد در محتوای آن هم تاثیر بگذارد.
توکلی که خودش سابقه فعالیت رسانهای هم دارد، افزود: «اینکه به گونهای رفتار کنند که نامزدها مجبور باشند سر دوراهی قرار بگیرند تا جهتگیریهای دولتشان مشخص شود؛ شاید از یک وجه کار درستی باشد. اما این روش مثل کار استادی میماند که از هر 8 دانشجویش سوال میکند و میگوید تو بگو! تو بگو!»
وی تاکید کرد: این شیوه نسبت به نامزدهای ریاست جمهوری بسیار خسارتوار بود و تعجب میکنم که آقایان تحمل کردند و بلند نشدند و جلسه را ترک نکردند.
توکلی با بیان اینکه این مناظره چیزی برای انتخاب مردم اضافه نکرد، بلکه به ابهامات و حیرت مردم افزود در پاسخ به اینکه پیشنهادش برای ادامه مناظرهها چیست گفت: معتقدم باید از روش معمول مناظره استفاده شود ولا اینکه قرعهکشی و مشخص شود که چه کسی با چه کسی مناظره کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه در شرایطی که مناظره دو به دو نامزدها فراهم نیست پیشنهادتان چیست؟، تاکید کرد: تکتک نامزدها خودشان رقیبشان را انتخاب کنند و این انتخابها هم برای مردم معنادار است.
میشود تعداد مناظرهها را از طریق خود نامزدها کم کنیم.
توکلی که خودش در دو دوره حضور به عنوان نامزد ریاست جمهوری به سوالات کارشناسان درباره برنامههایش پاسخ داده با یادآوری آن شیوه اظهار داشت: حداقل فایده آن شیوه این بود که اگر کسی پیشنهادی میدهد روی آن فکر کرده و انتظار این بود که یکی از نامزدها بگوید من روی فلان مسئله بعد از مشورت با کارشناسان پاسخ میدهم.
وی اضافه کرد: سیاستمدار در حوزههای که تخصص ندارد رویکرد و جهتگیری دارد ولی به طور جزئی و تفصیلی وارد ماجرا نمیشود.
احمد توکلی افزود: انتظار اینکه آقای جلیلی سیاست خوانده است یا آقای حدادعادل که متخصص فلسفه است در خصوص مسائل اقتصادی شخصاً نظر بدهند کار واقع بینانهای نیست ولی آنها میتوانستند به طور مثال بگویند در موضوعات مخلف فردگرایانه عمل میکنند یا جمع گرایانه.
توکلی گفت: بهتر است یک استاد رسانهشناس و اقتصادی روبهروی نامزدها بنشیند و با آنها در مورد برنامههایشان محاجه کنند نه اینکه همه نامزدها را با هم روبهرو کنند.
/2727
نظر شما