در خلال این مناظره که تعدادی از افراد-به جز یک دو نفر- با گرایشهای تقریبا مشابه شرکت کرده بودند به جای نقد وبررسی عملکرد دولتهای گذشته به نقد عملکرد دولت آقای روحانی پرداخته شد و جالب است بدانید موضوع این مناظره "احزاب " بود و کلا دوستان به این نتیجه رسیدند که آقای روحانی حزب را در ایران به رسمیت نمی شناسد و البته یک فلاش بک از مستند سخنان ایشان نیز پخش شد و اینکه آقای روحانی فراجناحی نیست و اصلا معنی کلمه اعتدال در چینش کابینه ایشان رعایت نشده است و ...
اگر چه مستندی از سخنان آقای احمدی نژاد در این باره نیز پخش شد اما محور صحبتها آقای روحانی بود. سووال اینجاست اگر صدا وسیما قصد شفاف سازی و باز نمودن فضای سیاسی را دارد بهتر نیست به جای محور قرار دادن آقای روحانی عملکرد دولتهای گذشته را به نقد بنشیند تا چراغی فرا رو باشد؟ مثلا سخنان و وعده های آقای احمدی نژاد و حتی روسای جمهور پیشین را در کنار عملکرد و خروجی آنها بگذارد تا اینکه به دنبال ایراد گرفتن از دولتی باشد که هنوز در ابتدای راه است؟ و بسیار بدیهی است که اشتباهاتی را مرتکب شود آقای روحانی نیز در یکی از سخنرانیهای خود به این موضوع اشاره داشت که : "روحانی به آسمان متصل نیست !"
گذشته از صحبت آقای روحانی قاعدتا ممکن است ایشان نتواند به بعضی از وعده های خود عمل کند. کما اینکه عده ای آمدند و به آسمان نیز متصل بودند و دیدیم که هیچ معجزه ای هم رخ نداد.
اینکه ما با وجود عملکرد هشت ساله دولت گذشته اصرار بر نقد عملکرد آینده دولت جدید داشته باشیم از عجایب روزگار است ! و نشان می دهد عده ای هنوز پیام روشن انتخابات 92 را درک نکرده اند و نمی خواهند باور کنند که مردم ایران به دولتمردانی احتیاج دارد که با کمال اطمینان سکان مردمداری و دولتمردی را به دست آنها سپرده و روزگار خود را به آرامش سپری کند.
تحولات اخیر منطقه به خوبی این را نشان داده است که مردم ایران برخلاف بسیاری از این کشورها که روزهای خود را هم اکنون در خون و آتش سپری می کنند با مسایل سیاسی و اجتماعی بسیار عقلانی و هوشمندانه بر خورد می کند. مردم ما همانطور که به معایب ونقایص مسوولین ودولتمردان در اداره امور مملکت واقفند همواره ودر بدترین شرایط به دنبال یک نقطه اطمینان و البته سوپاپ اطمینان هستند که بتواند مرکز ثقل مسایل سیاسی و اجتماعی باشد و البته نکته همین جاست که عده ای با پا فشاری بر مواضع اجازه دهید بگویم از رده خارج خود این موضوع را بر نمی تابند و هنوز نمی خواهند باور کنند از سال 57 تا 92 بسیاری چیزها اعم از فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی بنا به مقتضیات زمان تغییر کرده است. و هنوز بر اساس مسایل شخصی و جناحی خود در گیرو دار اشتباهات دولتهای گذشته و همچنین آینده هستند!
اگر صدا وسیما تصمیم گرفته است در اقدامی به جا با ادامه مناظرات تلویزیونی وضعیت موجود را به چالش بکشد امری بسیار پسندیده است اما ذکر چند نکته حایز اهمیت است:
1- صدا وسیما چه اصراری دارد که همچنان از دکور به کار گرفته شده مناظرات انتخاباتی 92وبا حضور شش نفر این مناظره را برگزار کند اصلا ایراد عمده ای که به انتخابات اخیر وارد بود همین تعدد کاندیداها بودو از آنجا که صدا وسیما در انتخاب افراد بسیار گزینشی عمل می کند باعث تقابل 4 به 2 یا 5 به 1 وبا ...می شود و این انصاف نیست.
2-انتخاب و گزینش افرادی که به لحاظ فکری بسیار به هم نزدیکند کمکی به بازگشایی گره های کور نمی کند.
3-حال که صدا وسیما تریبون و بحث آزاد را باب کرده است چرا از عده ای دعوت نمی کند که سالهاست در مظان اتهامند و خوب یا بد نتوانسته اند از خود دفاع کنند. چه بسا که این افراد در محضر مردم و افکار عمومی محکوم شوند. در هر صورت این شانس را باید به آنها داد.
4-ایجاد محدودیت و ممنوعیت از صداقت وشفافیت برنامه می کاهد.
5-در آخر باید گفت اصرار بر عدم دعوت از کسانی که تعداد انها حتی به ده نفر هم نمی رسد و افکار عمومی همیشه تشنه صحبتهای آنها به لحاظ موضع گیریهایشان بوده اند جز قهرمان سازی چیزی را به ارمغان نمی آورد. مولا علی (ع) می فرماید: "الانسان حریص علی ما منع". و چه بسا این افراد با حضور خود موجبات نفی خود را فراهم کنند.
همانطور که دیدیم کاندیداهایی در همین مناظرات آرای خود را از دست دادند و آقای روحانی نیز در همین مناظرات به سبد رای خود افزود.
نظر شما