خبرگزاری فارس با انتشار خبری مبنی براینکه رئیس جمهور در مصاحبه با سی ان ان هولوکاست را نفی نکرده و این شبکه، کلام رئیس جمهور را تحریف کرده است ، فاکس نیوز و سایر رسانه های افراطی آمریکایی و صهیونیستی را به شدت ذوق زده کرده و محبوب آنها شده است. [اینجا] [اینجا]
فاکس نیوز، یکی از ده ها رسانه خبری روپرت مرداک، از مسیحیان صهیونیست و مالک نیوز کورپوریشن است که در زمره افراطی ترین شبکه های تلویزیونی و خبری دنیا و رقیب اصلی سیانان به حساب می آید. این شبکه در همه سالهای فعالیت خود از اکتبر 1996 تا کنون از هیچ تلاشی برای سیاه نمایی و تخریب چهره ایران در آمریکا و سایر نقاط جهان و معرفی کشور ما به عنوان دولتی جنگ طلب و متخاصم که قصد دارد به هر نحوی که شده با تولید بمب اتمی، اسرائیل را از روی نقشه جهان محو کند، فروگذار نکرده است.
عمده مدیران اصلی این شکبه از زمان تاسیس، توسط شخص مرداک انتخاب شده و همگی چه شخص راجر ایلز مدیرعامل فاکس نیوز تا پیترچرنین معاون مرداک در نیوزکورپوریشن که اخیر جای خود را به چیس کیسی داده و نظارت دقیقی بر روی عملکرد فاکس نیوز دارند، یا مثل چرنین یهودی دو آتشه بوده اند و یا مانند راجرایلز از چهره های شاخص نزدیک به جمهوریخواهان و تندروهای آمریکایی سهام دار در شرکت های اسلحه سازی بوده اند.
منتقدین رسانه ای، فاکس نیوز را فالس نیوز هم می نامند چرا که برخلاف شعار رسانه ای اش، Fair & Balanced ، نه بی طرف است و نه منصف. [اطلاعات بیشتر]
اگرچه رسانه های آمریکایی وجوه مشترک زیادی در تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران داشته و دارند اما فاکس نیوز که اساسا رسانه ای سیاه نما ،حتی در مسائل مربوط به سیاست داخلی خود آمریکا است؛ برای تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران گویی رسالتی ویژه بعهده دارد.
نحوه عملکرد فاکس نیوز در همین دو هفته قبل از سفر رئیس جمهوری به آمریکا و بعد از آن، شاخص بسیار مناسبی برای تشخیص ماهیت غیر منصفانه آن است. نگاهی اجمالی به فضای رسانه ای آمریکا نشان می دهد، تنها صدای متفاوت و مخالف با بهبود چهره ایران همین شبکه فاکس نیوز بوده و مابقی رسانه ها صرفا از روی دست این شبکه و یا رسانه های اسرائیلی، کپی برداری کرده اند.
یکی از موضوعاتی که از روز نخست در دستور کار این شبکه و رسانه های اسرائیلی قرار داشت، نفی وجود تفاوت میان رئیس جمهور کنونی و سلف او و انکار تغییر در رویکرد رئیس جمهور و مقامات کشورمان در سیاست خارجی بوده است. فاکس نیوز به همراه رسانه های صهیونیستی و از آن مهمتر هم کلام با مقامات صهیونیستی همواره بر این موضوع تاکید داشته اند که روحانی تفاتی با احمدی نژاد ندارد و مصرا به دنبال کارشکنی درایجاد هرگونه فضای سازنده، نه تنها برای بهبود روابط ایران و آمریکا، بلکه تعامل چابک تر و مناسب تر دیپلماسی عمومی و خارجی کشورمان در سطح جهان بوده اند.
یکی از تلاش های فاکس نیوز و دنباله روهای آن، چه در داخل آمریکا و چه درخارج، خصوصا در اسرائیل، معطوف به تبدیل کردن موضوع هولوکاست به یکی از اساسی ترین مبانی در دیپلماسی خارجی ایران بوده است که متاسفانه در این خصوص تا حدی نیز موفقیت هایی به دست آورده اند.
صهیونیست ها از همان زمانیکه محمود احمدی نژاد هولوکاست را نفی کرد، موقعیت را برای امتیاز گیری، مظلوم نمایی و تبدیل چهره جمهوری اسلامی به کشوری متخاصم که در پی نابودی اسرائیل است، غنیمت شمردند و آنچنان به این واسطه از همه متحدان خود طوعا و کرها باج خواستند و گرفتند و خود را فربه ساختند که هم اکنون تصور پایان یافتن این عصر طلایی، کامشان را به شدت تلخ می کند. فاکس نیوز نقش موثری در ایجاد این فضای مناسب برای اسرائیل بازی کرد و حالا نیز سعی می کند مانع از تغییر این تصور و انگاره غلط در قلوب و اذهان مردم آمریکا و جهان شود.
صهیونیست ها به همین دلیل وجود هرگونه تغییر و تفاوت میان رئیس جمهور جدید با رئیس جمهور قبلی کشورمان و خصوصا نگاه کاملا متفاوت او در خصوص هولوکاست را با شدت و حدت تمام منکر می شوند و حق هم همین است چرا که منافع آنها در گرو این انکار است و نان آنها درصورت جا افتادن گفتمان جدید حاکم برسیاست خارجه ایران در نزد افکار عمومی و در میان کشورها و دولت ها و ملت ها، آجر خواهد شد. از قضا بخش عمده تلاش این چند روزه رئیس جمهور و تیم او چه پیش از سفر به نیویورک و چه پس از آن ناظر بر همین موضوع یعنی جا انداختن گفتمان جدید ایران در صحنه جهانی بوده است که حرکت در مسیر اعتدال، صلح طلبی و تعامل با همه کشورهای دنیا از موضع برابر و احترام متقابل، سوای از رژیم صهیونیستی بوده است.
طرفه اینکه روز گذشته فارس نیوز با نیت خیر، در تخریب این بخش از تلاش های دولت بر فاکس نیوز، تقدم یافت و به منبع اصلی خبری ده ها رسانه منتسب به صهیونیست ها یا افراطی های جنگ طلب در به چالش کشیدن مواضع رئیس جمهور در خصوص هولوکاست شد و بخش مهمی از این تلاش دولت را تحت الشعاع این پوشش خبری غیرحرفه ای خود قرار داد.
شاید اینگونه بوده که رئیس جمهور درگفتگو با سی ان ان خواسته بدون نام بردن مستقیم از هولوکاست، در لفافه و با ایماء و اشاره که بخشی از ادبیات و هنر ایرانی ها است این جنایت نازی ها را محکوم کند. اما یک آمریکایی به این هنر در لفافه گویی و ایماء و اشاره که برگرفته از ادبیات فاخر زبان فارسی است نه آشنایی دارد و نه آن را درک می کند، لذا شبکه تلویزیونی سی انان با هر نیتی در ترجمه کلام رئیس جمهور، از کلمه هولوکاست به عنوان مرجع ضمیر اشاره رئیس جمهور استفاده کرده است. اینکه ایا به این تحریف گفته می شود یا خیر باید کارشناسان تشخیص دهند اما به گمانم ضرری از این ناحیه چه تحریف صورت گرفته باشد یا نه متوجه منافع کشورما نشد و بلکه شاید در کانتکستی که هم اکنون سیاست خارجی ایران در آن به سر می برد به نفع آن نیز شد. چه اینکه از این طریق هم پیام متفاوت بودن رئیس جمهور جدید به افکار عمومی آمریکا رسیده بود و هم رئیس جمهور مستقیما درباره موضوعی که به گفته خود در حوزه تخصصی مورخان است نه سیاستمداران دخالت نکرده بود.
انتظار می رفت فاکس نیوز بر اساس رویه مرسوم خود که تاکید بر نبود هیچ تفاوتی میان رئیس جمهور کنونی و رئیس جمهوری قبلی ایران است، مچ گیری می کرد و به این موضوع اشاره می کرد که دکتر روحانی با رندی و با تکیه بر شیوه های مرسوم در ادبیات ایرانی موضع واقعی خود درباره هولوکاست را هم گفت و هم نگفت و این قبول نیست. و یا به خاطر رقابت دیرینه ای که با سی ان ان دارد ممکن بود دست به این اقدام زده و کار شبکه رقیب خود را زیر سوال ببرد تا از اعتبار آن بکاهد.
اما در این وسط پیشگامی فارس نیوز مشخص نیست که چرا زحمت کاری را که آدم انتظار دارد فاکس نیوز بکشد، یک خبرگزاری داخلی با سوابق قابل توجه و قابل احترام ارزشی تقبل کرده است و آنها نیز با استناد به منبعی ایرانی آن را در مقیاس گسترده ای بازنشر کردند و این القاء نرم رسانه ای حرفه ای را خراب کردند.
موضع اصولی نظام فلسطین است یا هولوکاست؟
اما آیا واقعا موضوع هولوکاست برای کشورما اینقدرمهم و حیاتی است که باید مصر به نفی آن باشیم؟ برای پاسخ به این سوال باید به اصول و ریشه های انقلاب اسلامی بازگشت.
جمهوری اسلامی ایران همواره درخصوص مسئله فلسطین موضعی اصولی داشته است. از نگاه ما، ( ایران) اسرائیل رژیمی اشغالگر است و موضوع فلسطین همانگونه که سال ها پیش از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، باید از طریق صندوق رأی و با شرکت همه ساکنان اصلی این سرزمین در یک انتخابات آزاد حل و فصل شود. ایران از بیان این موضع اصولی خود در سطح جهانی و گسترده هرگز ابایی نداشته و ندارد و نخواهد داشت. این موضع اصولی در اظهارات رئیس جمهور در سازمان ملل و در مصاحبه های تلویزیونی او با رسانه های مختلف نیز بازتاب داشته است اما اینکه نفی یا تایید یک حادثه تاریخی، تبدیل به یکی از اصول سیاست خارجی کشور ما شود؛ باید بیش از این مراقب بود تا در بازی صهیونیست ها و کسانی که بیش از 50 سال است از این تنور نان می خورند گرفتار نشد.
اگر حتی بپذیریم طرح این سوال که "اگر به فرض، حادثه هولوکاست صحت داشته، چرا باید مردم فلسطین تاوان آن را می دادند؟" درست است، به همان اندازه باید حق داد و گفت طرح این سوال نیز درست است که اساسا چرا ملت ایران باید تاوان اثبات یا نفی هولوکاست را بپردازد؟ ما با افتخار تا کنون تبعات حمایت از ملت مظلوم فلسطین را پرداخت کرده ایم که کوچکترین نوع آن در مسابقات ورزشی هویدا است، اما لازم است به خاطر هولوکاست هم از این به بعد تبعات بپردازیم؟ آیا این هوشمندی در سیاست خارجه است؟
اثبات یا نفی یک حادثه تاریخی همانگونه که رئیس جمهور و پیش از او برخی دیگر از مقامات کشورمان در پاسخ رسانه های غربی بیان کرده اند، برعهده مورخان و پژوهشگران است نه سیاستمداران و مقامات رسمی کشور که وظیفه دیگری دارند و یکی از ساده ترین آنها پرهیز از ایجاد هزینه برای منافع ملی است. از قضا بسیاری، پیش از ایرانی ها تشکیک در موضوع هولوکاست را مطرح کرده، جوانب آن را بررسی کرده و تبعات آن را نیز متحمل شده اند و آثار آنها هم اینک در کتابخانه ها و محافل علمی و آکادمیک منتشر شده و موجود است.
موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال فلسطین ریشه در نفی یا اثبات هولوکاست ندارد، بلکه ریشه در ماهیت ظلم ستیزی انقلاب اسلامی و روحیه حمایت از مظلومین و مستضعفان عالم خصوصا مسلمانان مظلوم فلسطین دارد. آیا اگر روزی همه محققان و مورخان گردهم جمع شده و اسنادی را ارائه کنند که حادثه هولوکاست واقعیت داشته، آنگاه موضع اصولی کشور ما درباره فلسطین تغییر خواهد کرد و رنگ خواهد باخت؟ و یا اگر همین محققان و مورخان گردهم آیند و ثابت کنند که هولوکاست واقعیت نداشته ، ایا رژیم صهیونیستی دنده معکوس گرفته و همه آنچه را که با ظلم و جنایت و خونریزی از فلسطینیان غصب کرده به آنها بازپس خواهد داد و یهودیان به سرزمین های خود بازخواهند گشت؟
کاش خبرگزاری فارس به این موضوع بیندیشد که چرا در دو روزگذشته اینچنین منبع خبر رسانه هایی شده است که عمدتا یا به اردوگاه صهیونیست ها متعلق اند و یا کاملا همسو با افراطیون نئومحافظه کار یا همان صهیونیست های مسیحی هستند که گردانندگان آنها عمدتا سهام داران شرکت های اسلحه سازی اند.
نظر شما