همایش جایزه ملی بقراط امروز در کتابخانه ملی برگزار شد. در این همایش به محمد رویانیان، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس و علی فتح‌الله زاده، مدیرعامل باشگاه استقلال لوح زرین اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در این همایش رحمت الله حافظی، عضو شورای شهر تهران، مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلی و عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حضور داشتند. 

در این مراسم از تمبر یادبود همایش جایزه ملی بقراط رونمایی شد، پزشکیان بود روی آن نوشت: سلامت کالا نیست و حق همه مردم بزرگ ایران است.

گفتنی است جایزه سال بقراط با همت موسسه توسعه سلامت و تندرستی جمهوری اسلامی ایران اهدا می شود، دبیرخانه همایش ملی بقراط در معرفی این جایزه اعلام کرده است که با تدوین مدل ارزیابی جایزه بقراط به منظور ترغیب نهادها، سازمانها و ارگانهایی که در حوزه سلامت خدمات ارزنده ای ایفا کرده اند و در ارتقای سرانه سلامت، بهداشت و تندرستی نقش آفرین بوده‌اند هر سال طی فرآیند ارزیابی تعریف شده‌ای آنها را شناسایی و در قالب جایزه سال بقراط از آنها تجلیل می کند.

امسال جایزه بقراط به محمد رویانیان و علی فتح‌الله زاده هم اهدا شده است. رویانیان در این همایش با ذکر خاطره‌ای درباره تأثیر پلیس بر سلامت جامعه گفت: امیدوارم از پلیس‌ها هم در این مراسم‌ها دعوت شود چرا که آنها با حضورشان مانع تصادف و کشته شدن انسان‌ها می‌شوند. به عنوان یک پرسپولیسی اعلام می‌کنم که می‌توان از ورزش همگانی برای حل ناهنجاری‌ها استفاده کرد.

او گفت: این امر می‌تواند توسط 4 باشگاه پرسپولیس استقلال، نفت و راه‌آهن انجام شود.

از جمله برگزیده گان جایزه بقراط امسال، احمد دنبامالی، محمد فرهادی، رییس جمعیت هلال احمر ایران، همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی و علی اکبر پورفتح‌الله، مدیرعامل سازمان انتقال خون بودند. لیست کامل را اینجا بخوانید.

در ادامه سخنان حافظی، پزشکیان و عزیزی را به نقل از خبرگزاری فارس بخوانید؛

حافظی: چرا سن معاینه فنی زیاد شد؟

فقدان مدیریت یکپارچه شهری حلقه مفقوده سیستم اداری کشور است.

- سال گذشته فقط یک روز هوای پاک داشته‌ایم. مسئولان باید پاسخگوی این موضوع باشند که چند خودروی فرسوده خارج شده و چند خودروی دیگر جایگزین آن شده است.

- چرا مجلس شورای اسلامی معاینه فنی خودروها را از دو سال به 5 سال افزایش داده استد این امر در تهران به دلیل آلودگی بالا میسر نیست.

- مدیریت یکپارچه شهری حلقه مفقوده میان مسئولان است. در کشورهای پیشرفته اورژانس و آتش‌نشانی در کنار هم حرکت می‌کنند. وزارت بهداشت سیاستگذار است و نباید وارد حوزه اجرایی شود، اجرا را باید به مردم بسپاریم و تنها در نحوه اجرا نظارت داشته باشیم.

پزشکیان: مسئولان برای درمانشان سر همان سفره‌ای بنشینند که مردم می‌نشینند

- عوامل اجتماعی در سلامت انسان‌ها بسیار تأثیرگذار است و گواه این مدعا چندین مقاله‌ای است که می‌گوید آدم‌های فقر بیشتر می‌میرند. یتیمان، بی‌سوادان و کسانی که سرپرست خانواده‌شان را از دست داده‌اند بیشتر در خطرند.

- اگر می‌خواهیم شاخص‌های سلامت افزایش پیدا کند باید کسانی که را که خطر آن‌ها را تهدید می‌کند و از این امکانات بدورند از سلامت برخوردار کنیم. قانون ما باید به کسانی فکر کند که حاشیه نشین هستند و نیاز به نگاه و پشتیبانی سیاستگذاران دارند.

- بیمه تکمیلی همان خدمات اولیه است که برخی نرخ چند برابر برای آن گذاشته‌اند کسانی که خلاف می‌کنند. مجریان مشکل خودشان را حل می‌کنند اما کسانی که نیاز به حل مشکلاتشان دارند در می‌مانند.

- اگر بودجه نداریم باید بر سر همان سفره‌ای بنشینیم که مردم می‌نشینند و از همان غذایی بخوریم که مردم می‌خورند.

- حضرت علی (ع) در نامه‌ای به مالک اشتر می‌فرماید ای مالک بین خود و دوستانت و مردم و خدا انصاف را رعایت کن. اگر نکنی ظلم کرده‌ای و هر کس به بندگان خدا ظلم کند خدا با او دشمنی می‌کند و این جنگ ادامه دارد تا خدا پوزه آنها را به خاک مالد.

عزیزی: فرودگاه مهرآباد را از تهران خارج کنید

- باید با عزم عمومی در راستای بهبود خدمات سلامت پیشقدم شویم. مجلس دولت را موظف کرده تا در همه امور پیوست سلامت داشته باشد، همه ما بالاخص دولتی‌ها باید با گام‌های عملی در این راستا قدم برداریم و نه شعار گونه.

- همه ما شعار می‌دهیم و اذعان داریم که آلودگی صوتی تهران از استاندارد جهانی بیشتر است با اینکه همه دوست داریم تا در این راستا کمک کنیم اما موفق نمی‌شویم زیرا نقشه راه مشخصی نداریم.

- شورای اسلامی شهر تهران اتوبوس‌های دودزا را حذف کند همچنین فرودگاه مهرآباد به مکانی خارج از شهر انتقال یابد چرا که یک هواپیما به اندازه 3 هزار اتومبیل دودزا است.

- در سطح مهارت سلامت قادر به رقابت با سایر کشورهای پیشرفته هستیم حتی به لحاظ تجهیزات هم مشکلی نداشته و امکاناتی که در اختیار داریم کمتر از کشورهای پیشرفته نیست.

- در حوزه مدیریت بخش تخصصی چون قدرت لازم به مسئولان سلامت داده نمی‌شود لذا دچار چالش‌های مختلف در این حوزه شده‌ایم که لطمه‌های آن را مردم خواهند دید. در بخش‌هایی از جامعه سلامت به مشارکت دلسوزانه در تدوین آیین‌نامه‌های سلامت که منافع ملی را در برمی‌گیرد نیازمندیم.

- امیدوارم این همایش سال آتی با حضور وزیر بهداشت که امسال در ایران نبود و همچنین معاون محیط زیست رئیس جمهور برگزار شود.

۴۷۴۷

کد خبر 319916

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • من AU ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    0 0
    این بقراط نسخه ای برای شفای عاجل نداره...؟؟؟
  • فرهاد IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    0 0
    اين جايزه را فقط بايد به جناب دكتر شواليه ميداديد
  • بی نام A1 ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    3 0
    چه ربطی به رویانیان و فتح‌الله‌زاده داره؟ چرا الکی همه جا هی به اینا جایزه میدن؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین