شوک افزایش کرایه تاکسی از هم اکنون مردم را گرفته است. یک ماه مانده تا سال نو، با افزایش راهبندان، بعضی تاکسی ها شروع کرده اند با گرفتن کرایه بیشتر، به پیشواز این مصوبه بروند.

امید سلیمی بنی: این تصویری است که هر روز در خیابانهای تهران، دیده می شود: بگو مگوی مسافر و راننده بر سر گرفتن کرایه اضافه. هر چند مسئولان تاکسیرانی بارها گفته اند در صورتی که راننده تاکسی، کرایه ای بیشتر از آنچه در برچسب کرایه اش درج شده، مطالبه کرد، مسافران می توانند شکایت کنند، ولی گذشتن از هفت خوان شکایت، به اندازه ای وقتگیر است که مسافران ترجیح می دهند فی المجلس با راننده ای که بیش از حقش، کرایه می خواهد، مشکل خود را حل کنند.

به گزارش روزنامه خبر؛ به جز هرج و مرج اجتماعی حاصل از این مصوبه، هرج و مرج اقتصادی آن نیز مورد توجه کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته است. عباس قائد رحمت، عضو این کمیسیون درباره کرایه گرفتن بی حساب و کتاب رانندگان معتقد است: "هرچند افزایش سالانه نرخ حمل و نقل عمومی به ویژه تاکسی پذیرفتنی است٬ اما این موضوع را باید مدنظر قرار داد که افزایش بی‌رویه و بدون حساب و کتاب نرخ کرایه حمل و نقل عمومی می‌تواند نوعی هرج و مرج اقتصادی ایجاد کند."

به گفته او، طبیعی است که سالانه افزایشی در نرخ کرایه حمل و نقل عمومی کشور ایجاد می‌شود٬ اما این افزایش قیمت باید متناسب با تورم موجود در کشور باشد.

قائد رحمت، که نماینده مجلس است هم مانند شهروندان بی دفاع از برخی تاکسیرانان بی انصاف گلایه کرده: "متاسفانه برخی افراد از موضوع افزایش نرخ کرایه حمل ونقل عمومی به ویژه تاکسی‌ها سوء‌استفاده کرده و قبل از اجرایی شدن قانون افزایش نرخ کرایه حمل و نقل عمومی٬ خودسرانه قیمت‌ها را افزایش می‌دهند٬ از این رو مسولان تاکسیرانی باید در این مورد نظارت بیشتری به خرج دهند."

او درباره افزایش 25 درصدی نرخ کرایه تاکسی با توجه به افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان و کارکنان دولت درسال آینده٬ معتقد است:‌ در شرایطی که نرخ تورم در کشور رو به کاهش است و دولت تدبیر و امید نیز در پی راهکارهایی برای کاستن از نرخ تورم در کشور است٬ افزایش 25 درصدی نرخ کرایه تاکسی در سال آینده معقولانه به نظر نمی‌رسد."

البته این نماینده مجلس معتقد است برای کاستن از این بی نظمی، مردم باید برای استفاده از حمل و نقل عمومی انبوهبر؛ تشویق شوند که ممکن نیست، مگر در سایه الطاف دولت: "متاسفانه در دولت گذشته سهم یارانه حمل و نقل عمومی به درستی پرداخت نشد که این موضوع فشارهای اقتصادی مضاعفی را بر مردم تحمیل کرد. در این بین٬ میزان و درصد یارانه پرداختی دولت به حمل و نقل عمومی کشور مهم نیست٬ بلکه آنچه قابل اهمیت است آن است که شهرداری و دولت با همکاری و هماهنگی یکدیگر از وارد آمدن فشار اقتصادی به مردم جلوگیری کنند."

اینطور که پیداست فقیر و غنی از بی نظمی و بی حساب و کتاب شدن افزایش کرایه ها می نالند، چون در ترافیک آخر سال، کسانی هم که خودروی شخصی دارند، کمتر به دود خوردن در وسیله نقلیه خود، تمایل دارند. آنها هم این نکته را دریافته اند که استفاده از تاکسی در مسیرهای درون شهری، مقرون به صرفه است، ولی با افزایش زودهنگام کرایه های تاکسی، دیگر کمتر کسی تمایل به استفاده از این وسیله نقلیه دارد، زیرا راهبندان سنگین در خیابانها و کرایه گران امان مسافران تاکسی را می برد.

البته امروز فرمانداری اعلام کرد هیچ راننده ای حق افزدون به کرایه ها را ندارد تا ۱۵ فروردین که نرخ های جدید اعلام خواهند شد. با این حال کمتر دیده شده که تاکسی داران به چنین منع هایی توجه کنند.

47231

کد خبر 340127

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرشید IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    53 1
    چرا یک ماه زودتر این خبر رو اعلام کردن وباعث سو استفاده بعضی راننده ها میشن از فردا دعوای راننده ها و مسا فرها شروع میشه
  • (نیما) IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    67 0
    انوقت چرا افزایش حقوق کارمندان فقط 15-17 درصد هست؟ افزایش قیمتها فشار به اقشار متوسط و پایین وارد می کند. 25 درصد افزایش برای تاکسی رقم بالایی هست
    • کارمند تو سری خور IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
      4 0
      آفرین..
  • راننده تاکسی A1 ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    3 9
    نه سبد کالا نه بن نه هیچ مزایایی اگه صد در صد کرایه بره بالا باز دخلمون به خرجمون نمیخوره چرا هیچ کس از زندگی ما راننده تاکسی ها خبر نداره؟؟؟
  • بی نام A1 ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    10 0
    1) مثل اینکه تو ایران همه نیروها و همه تلاش و کوشش برای تحت فشار گذاشتن مردمه ، دولت نمیره سراغ حل مسایل پیچیده (مثلا مالیات گرفتن از آنهایی که درآمدهای میلیاردی دلالی و واسطه گری و یا بساز و بفروشی دارند) و راه حل راحت تر را انتخاب میکنه : یعنی گران کردن 2) طبق لایحه بودجه سال 93 اگه قراره نرخ تورم سال دیگه 25 درصد باشه و اگر قراره میانگین افزایش قیمت حاملهای انرژی 33 درصد باشه ،پس چرا از الان دارند تبلیغ میکنند که بنزین 400 تومانی میخواد بشه 1050 تومان؟ (یعنی 5/2 برابر گرانتر بشه) ،با اینکارها هم فضای جامعه هرکی هرکی و بی نظم میشه هم رکود تورمی بیشتر ، نه میشه ماشین خرید نه مسکن و نه ازدواج کرد و کلا تعطیل، اینطوری از الان باید پس انداز کنیم تا سال دیگه به مشکل خورد و خوراک برنخوریم
  • asal IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    5 0
    این داستان هر سال هستش .خود تاکسیرانی هم میدونه .پس بهتره همه با ماشین شخصی خودشون تردد کتتد . کاش دولت برای افزایش حقوق کارمندان همین سرعت رو داشت و درصد بالاتری حقوق ها اضافه شود
  • بی نام IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    12 0
    هیچ وقت تو این مملکت قانون وجود نداشته
  • آژانس دار A1 ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
    2 6
    از مهر ماه 92 تاکنون هیچ کارت سوخت جدیدی به رانندگان آژانسها در تهران و حومه داده نشده و رانندگان مجبورند از بنزین آزاد 700 تومانی استفاده کنند در حالیکه نرخهای مصوب بر مبنای بنزین 400 تومانی محاسبه شده . منتهی چون راننده بیشتربا مسافر در ارتباطه طبعاً مورد اعتراض قرار میگیره . مقصرخیلی از افزایش کرایه ها رانندگان نیستند ولی متاسفانه دیوار کوتاهی دارند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین