آن‏‌هاکه از موسیقی خوششان نمی‏‌آید کج سلیقه نیستند، بیمارند

این طبیعی است که عموم مردم از برخی انواع موسیقی خوششان نیاید، اما بر اساس نتایج تحقیقی جدید، برخی افراد ذاتا نمی‏‎توانند پاسخ احساسی به موسیقی بدهند.

مجید جویا: همه ما دست کم یک بار به آدم‌هایی برخورده‌ایم که هر نوع موسیقی که برایشان بگذاریم، باز هم خوششان نمی‌آید. بر اساس پژوهشی جدید که نتایج آن در نشریه سل‌بایولوژی منتشر شده، همه این نوع برخوردها ناشی از بی‌ذوقی و کج‎‏سلیقگی نیست و د برخی از افراد به طور زیست‌شناختی توانایی پاسخ احساسی به موسیقی را ندارند.

این تحقیق توسط تیم تحقیقاتی بین‎المللی به سرپرستی دانشمندانی از دانشگاه بارسلونا انجام شده و به این نتیجه رسیده که بین 1 تا 5 درصد مردم "فقدان موسیقایی ویژه" را تجربه می‌کنند.

در این تحقیق، هزاران دانشجو در اسپانیا پرسشنامه‌ای را پر کردند که در آن می‏‎بایست با عبارت‏‌های موافقم یا مخالفم به پرسش‌هایی از این دست پاسخ می‏‌دادند: "وقتی من موسیقی را با کسی گوش می‌دهم، احساس می‌کنم ارتباط خاصی با او دارم" و "من نمی‌توانم هنگام گوش دادن به موسیقی خودم را از زمزمه کردن و خواندن آهنگ مورد علاقه‌ام باز دارم" .

در مرحله بعد، 30 شرکت کننده که مشخص شد حساسیت پایین، متوسط یا زیادی به موسیقی دارند، انتخاب شدند تا به تعدادی موسیقی که توسط دوستانشان انتخاب شده بودند، گوش دهند و در همان حال محققان واکنش‌هایشان را با استفاده از نشانه‏‌های زیستی احساسات از جمله ضربان قلب و تعریق، ثبت کردند. دوست‌داران موسیقی، هم در ضربان قلب و هم در رسانایی پوست افزایش محسوسی نشان دادند، در حالی که از "گروه فاقد احساس" هیچ پاسخی دریافت نشد.

خوزه مارکو- پلارس، نویسنده مقاله این پژوهش می‌گوید: «این خیلی تعجب برانگیز نیست که برخی افراد به یک نوع موسیقی پاسخ می‌دهند و به نوع دیگر نه (مثلا افرادی هستند که عاشق اپرا بوده و از موسیقی پاپ متنفرند) اما این تحقیق نشان می‌دهد افرادی هم هستند که به هیچ نوع موسیقی پاسخ نمی‌دهند. همه شرکت‌ کنندگان در سه گروه، احساس همانندی به پاداش‌ها‌ برای انواع دیگر محرک‌ها از جمله غذا و پول داشتند و هیچ کدام از آنها به اختلال ناتوانی موسیقایی (نوعی اختلال که روی درک و شناخت موسیقی تاثیر می‌گذارد) مبتلا نبودند».

مارکو- پلارس در کنار اینکه با تلاش برای توضیح عدم علاقه افراد بی‌علاقه به موسیقی، آنها را از اتهام بی‌سلیقگی مبرا کرده، معتقد است که این تحقیق می‌تواند معانی بیشتری هم به همراه داشته باشد: «نکته مهم اینجا این است که کل یک حوزه، مثلا موسیقی می‌تواند نسبت به حوزه‌های دیگر، تاثیری متفاوتی روی شبکه پاداش داشته باشد و این مفهومی است که می‌تواند به ما کمک کند تا برخی از اختلالات که سیستم پاداش دادن را درگیر می کند؛ مثل اختلال غذا و اعتیاد؛ درک کنیم».

مارکو- پلارس توضیح می‌دهد که این گروه تحقیق در حال بسط پژوهش خود هستند تا اسکن ام‌آر‌آی از مغز را هم دربر بگیرد و تفاوت در عملکرد مغز این افراد را در حین گوش دادن به موسیقی بررسی کنند: «ما فکر می‌کنیم که ممکن است تفاوت‌ها در سیستم پاداش با دیگر نواحی مغزی که با پردازش موسیقی همراه هستند مرتبط باشند، مثل کورتکس ابتدایی شنوایی یا نواحی شرکت پذیر در کورتکس پیشین».

53271

کد خبر 343838

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • هلیا IR ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    دقیقا در این تحقیق به نکته در ستی اشاره شده .
    • بی نام IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      10 94
      بیمار خودشه با جد و آبادش!
    • بی نام A1 ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      23 41
      واقعا بعضی از رپر ها که آخر بیمار روانی هستند دیروز یه ترانه مزخرف از یکی از همینا گوش دادم حتی اسم چوب شور هم داخلش آورده بود به نظر من اونایی که این جفنگیات و گوش می دن روانی هستن
    • بی نام A1 ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      6 109
      موسیقی باعث ضلالت و رفتن به جهنم است عزیز من. انحطاط غرب هم بخاطر همین موسیقی هست.
    • بی نام A1 ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
      15 4
      اسم چوب شور آورده بود؟؟ حالا اگه اسم آسمون آورده بود قبول بود؟ به قول قدما که گفتن : آی نسیم سحری صبر کن......
    • بی نام A1 ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
      48 3
      انحطاط غرب !!!! :)))) شما دیگه تو کدوم بعد زندگی می کنی با این افکارت ؟
  • علي ايراني IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    5 58
    موسيقي اگر باعث دور شدن انسان از ارزش هاي انساني شود فقط آرامش كاذب ايجاد مي كند وباعث اختلال رواني تدريجي مي شود
  • بی نام IR ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    1 17
    لطفا حقیقت را این قدر نازل نکنید.
  • بی نام IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    4 44
    موسیقی یک تفنن است این جور تیتر زدنها نشان دهنده این است که هر کس بوده می خواسته یک حرف غیر علمی را به اسم علم به ما حقنه کند
    • بی نام A1 ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      47 2
      موسیقی تو ذات و وجود هر ادمی هست,اینکه شما بهش اسم تفنن می دین نشان از کم فهمی شماست.مثل غریزه ی جنسی می مونه,که اگه نداشته باشیش 100% مشکل داری عزیز
    • علی A1 ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      21 0
      با این نگاه آدم اصلا از هیچ چیز زندگی لذت نمیبره. هنر تفننه،ورزش تفننه،مسائل جنسی و زناشویی تفننه،تفریح و گشت و گذار تو طبیعت تفننه. اون وقت میشه بگین زندگی یعنی چی؟ آرام آرام خواهید مرد اگر سفر نکنید اگر کتاب نخوانید اگر به صداهای زندگی گوش نکنید
  • بی نام A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    51 3
    اشتر به شعر ع.ر.ب در حالت است و طرب گر ذوق نیست تو را، کژ طبع جانوری
    • مهدی IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      4 38
      خب خودت داری میگی اشتر. نه آدمیزاد!
    • بی نام A1 ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
      18 2
      در جواب آقا مهدی که فرمودند اشتر را گفته نه آدم را باید عرض کنم که مهدی جان مصرع دومش رو هم بخون که گفته " گر طبع نیست تو را کژ طبع جانوری".. خلاصه برای آدم کم سوادی مثل شمااینجوری میشه گفت که اگر تو طبعی نداری و با آن شعر و ترانه حالتت تغییر نمیکند حتی از آن اشتر بیچاره هم جانورتری...چرا که اشتر در طرب شد اما تو نه..!!
  • بی نام IR ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    2 61
    موسیقی زاتا بد است... اما خودم همین الان دارم آهنگ شرشر بارون لهراسبی رو گوش میدم
  • محمد A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    21 7
    من هم هرچی موسیقی گوش میکنم اصلا هیچ حسی ندارم یعنی واسم عادیه و خودم نمیذارم گوش کنم مگر اینکه تو ماشینی جایی باشه و اجباری بشنوم یعنی منم مریضم؟
  • بی نام IR ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    3 33
    از نظر من باید این افراد محاکمه و به حبسهای طولانی مدت محکوم بشن چون برای جامعه به شدت خطرناک هستند و اغلب جذب گروه های تبه کار و تروریسیتی میشن.
  • پروانه IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    8 64
    کسی که دیگران را بیمار می انگارد خود اولین بیمار است و بیمار ترین!
    • حامد IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
      4 32
      این هم درسته.
  • حامد IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    12 5
    همیشه باید یا از این ور بوم بیفتیم یا از اون ورش! نه موسیقی بده و نه اونی که موسیقی گوش نمیده مریضه. البته هر نوع موسیقی ای، موسیقی نیست.
  • بی نام ES ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    35 2
    مغز انسان عاشق شنیدن موسیقی است
  • بانام IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    28 1
    پاسخ به کسی که گفته موسیقی باعث ضلالت و رفتن به جهنم است: ابن‌سینا در اشارات یکی از راه‌های مطیع گرداندن نفس اماره نسبت به نفس مطمئنه برای استیلا بر قوای تخیلی و وهمی ـ علاوه بر عبادت مقرون به تفکر ـ را آهنگ و موسیقی خوش و جذاب که قوای نفس را جذب کند، دانسته است. این امر موجب می‌شود کلمات مفیدی که با آن آهنگ ادا می‌شوند، در نفس نفوذ کنند.
    • بی نام A1 ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
      18 0
      خداوند لذت موسقي را در نهاد انسان و تمام موجودات قرار داده البته حساب بعضي از انواع موسقي جداست.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    2 16
    عجیبه که بعضی ها موسیقی رو به اندازه غریزه جنسی ذاتی می دونن یا مثه اون دوستی که چنین افرادی رو خطرناک میدونه... من یکی از همین افرادم که به کمتر موسیقی عکس العمل نشون میدم خیلی کم پیش میاد آهنگی رو با جون و دل گوش کنم با بقیه آهنگها فقط کنار میام . ولی نه مریض روحی ام نه آدم متعصبی هستم نه با غرایزم مشکل دارم نه برای جامعه خطرناک بودم! عجیب تر اینه که نخوای متفاوت بودن دیگران با خودت رو بپذیری و اگرر موردی برای تو یک امر عادی و معموله ولی برای دیگری نیست پس اون فرد موجود غیرعادی ،خطرناک یا حتی دارای طبع جانوری است!!!1
  • معح IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    13 0
    یه بعضی موسیقی ها هستن که مو رو به تنم سیخ میکنه . تو این سی سال خیلی سختی کشیدم و الان جاهای خوبی رسیدم و چیزی که کمک کرد سختی ها رو بگذرونم موسیقی بوده و بسیار برای این مقوله ارزش قائلم. البته من پرستش نمیکنم ولی این موسیقی که من دوست دارم با ایجاد انر|ژی مثبت و امید باعث شد که سختی ها گذرونده بشه
  • بی نام A1 ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۳
    24 0
    ﻣﻮﺳﻴﻘﻲ ﺭﻭﺡ ﺯﻧﺪﻛﻲ و ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺎﻥ ﻫﺴﺖ.