این بار ارسالکنندگان هرزنامهها به دلیل مصرف بیش از 22 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در سال که برای تأمین نیاز بیش از 2.4 میلیون خانه در سراسر جهان کافی است، مورد سرزنش قرار گرفتهاند.
تحقیق مشترکی که توسط شرکت امنیتی مکآفی، تولیدکننده نرمافزارهای ضد ویروس و شرکت مشاور بینالمللی آی.سی.اف انجام شده، نشان میدهد سالانه بیش از 17 میلیون تن گاز گلخانهای به واسطه ارسال هرزنامهها تولید میشود. این میزان تولید گازهای گلخانهای معادل ارسال 62 هزار میلیارد هرزنامه در سال است.
بنا براین تحقیق، سرانه تولید گازهای گلخانهای توسط کاربران تجاری اینترنت، حدود 131 گرم در سال است، که 22 درصد این رقم به هرز نامهها مربوط میشود. جستوجوی این نامههای الکترونیکی ناخواسته و تلاش برای پاک کردن آنها 80 درصد از انرژی مصرفی را به خود اختصاص میدهد.
ترافیک ناخواسته
به گفته شرکت مشاور آی.سی.اف، فیلتر کردن هرزنامهها میتواند تا 75 درصد از انتشار آنها جلوگیری کند که این رقم معادل جلوگیری از حرکت 2.3 میلیون خودرو است. آی.سی.اف اینطور عنوان میکند که اگر چه فیلتر کردن هرزنامهها راه مؤثری برای جلوگیری از اتلاف انرژی است، اما مبارزه با منابع تولید و ارسال این نامهها به مراتب بهتر و تأثیرگذارتر است.
آی.سی.اف برای نمونه به سایت McColo اشاره میکند، یک شرکت آمریکایی میزبان وب و از بزرگترین مراکز هرزنامهنویسی در جهان که تنها یک روز پس از قطعی سایت این شرکت توسط دو شرکت سرویسدهنده خدمات اینترنتی به آن، هرزنامههای ارسال شده در سطح جهان تا 70 درصد کاهش پیدا کرد.
با اینکه این وقفهها موقتی بود، اما مکآفی میگوید: «هر روز بدون ارسال هرزنامه معادل 2.2 میلیون اتومبیل کمتر در جادههای زمین است»، به نظر میآید مهار هرزنامهها باید جزیی از تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان شود.
ریچی جنینگز، تحلیلگر هرزنامهها که در آمادهسازی این گزارش همراهی کرده، به بیبیسی گفته است: «این تحقیق بر پایه بار اضافی مصرف انرژی که هرزنامهها به ما تحمیل میکنند، استوار شده است. کامپیوترهای خانگی زمانی که کار میکنند، انرژی بیشتری مصرف خواهند کرد؛ بنابراین این اعداد و ارقام شامل بار بیشتری که به کامپیوترمان زمان سر و کار داشتن با هرزنامه تحمیل میشود، هم میشوند».
این گزارش که تنها چند روز پس از اعلام نتایج کنفرانس دوسالانه تهدیدهای امنیت اینترنتی از شرکت امنیتی سیمانتک، منتشر شده، نشان میدهد ارسال هرزنامهها با استفاده از کدهای مخرب bot تا 192 درصد توسط بات نتهایی که مسئول ارسال بیش از 90 درصد هرزنامهها هستند، افزایش پیدا کرده است. تولیدکنندگان این کدهای مخرب با استفاده از آنها کامپیوترهای بسیاری را آلوده میکنند تا شبکهای زنجیرهای از کامپیوترهای آلوده به نام باتنت را برای اهداف خرابکارانه در اختیار داشته باشند.
جنینگز میگوید زمانی که مکآفی و سیمانتک، روشهای متفاوتی را برای ارزیابی هرزنامهها در پیش گرفتند، با روش ارزیابی به وسیله باتنتها کاملا موافق بوده است. او اضافه میکند: «گزارش ما بر اساس تعداد نامههایی تنظیم شده که هرزنامهنویسان تلاش داشتند ارسال کنند؛ در حالیکه سیمانتک تنها هرزنامههایی را که با موفقیت ارسال شدهاند، ارزیابی کردهاست. حجم بالای هرزنامههایی که توسط شبکه باتنت ارسال میشوند، اصلا قابل چشمپوشی نیست. ساختار شبکه شگفتانگیز کرم رایانهای کانفلیکر نیز یکی از همینهاست، اینکه از شما بخواهد از جیبتان بابت دریافت برنامههای مخرب به نام برنامههای امنیتی و اتصال به شبکه آلوده والداک هزینه کنید و پس از آن تمام برنامههای امنیتی را از کار بیندازد. این احتمال هم وجود دارد که این بدافزار در مرحله جهش خاموش باشد و سازندگان آن که به سادگی اختیار چندین میلیون رایانه را در دست دارند، به اقدامات جدیدی با استفاده از بوتنت والداک دست بزنند. شاید یک طوفان اینترنتی در راه است».
بیبیسی، 16 آوریل- ترجمه : محبوبه عمیدی
نظر شما