سلام ای شهر شیخ و خواجه، شیراز

«خبرجنوب» نوشت: «شیراز و آب رکنی و این باد خوش نسیم/ عیبش مکن که خال رخ هفت کشور است»؛ شاید چند قرن پیش زمانی که حافظ شیرازی در کنار آب رکنی در حال سرودن این شعر بود و عطر بهارنارنج در مشامش می پیچید هیچ گاه فکر نمی کرد روزی فرا برسد که نه از آب رکنی خبری باشد نه آن باد خوش نسیم و همه آنها جای خود را به ساختمانهایی از جنس سنگ و فولاد داده باشند.

به رغم تخريب هاي گذشته و تغييرات اقليمي چندسال گذشته، هنوز هم ارديبهشت ماه، بي شك شيراز ديدني ترين جاي كشور است.
از اين گذشته در حالي كه سال هاست نيمه ارديبهشت ماه به نام «شيراز» آراسته شده اما هنوز برنامه هايي درخور اين روز برگزار نشده است و اين نام گذاري تنها در محدوده فارس و شايد چند استان جنوبي باقي مانده كه در شأن شهري بين المللي مانند شيراز نيست و جا دارد مسئولين براي تبديل شدن آن به يك روز و يا رويداد ملي در تقويم كشور تلاش كنند.
در اين ميان گر چه شيراز و شهرت اين شهر پرآوازه حتي در آن سوي مرزها نيز نامي شناخته شده است و گاه حتي ايران را به نام شيراز و بزرگانش مي شناسند اما نبايد تنها به گذشته بسنده كرد بلكه بايد گذشته را به عنوان چراغي براي راه آينده ديد تا شيراز به آن جايگاه واقعي دست يابد كه يكي از اقدامات اساسي در اين رابطه، توجه بيشتر به روز و هفته شيراز و تبديل آن به روزي ملي است.
معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري شيراز در اين رابطه به خبرنگار ما گفت: تاكنون نگاه به روز شيراز يك نگاه رويداد محور و برندسازي از اين روز نبوده و امسال نيز با توجه به زمان كمي كه مديريت جديد شهرداري و شورا داشت تنها توانستيم مراسم و جشن هاي اين هفته را مانند سال هاي قبل برنامه ريزي كنيم.
گشتاسبي راد ادامه داد: البته مراسم هفته شيراز امسال با سال هاي قبل تنها يك تفاوت دارد و آن برگزاري جشن هاي هفته شيراز در حاشيه شهر بود كه البته مورد استقبال نيز قرار گرفت.
وي اظهار داشت: ما در حال تلاش براي رويدادمحور كردن هفته شيراز هستيم اما براي امسال كار بيشتري نتوانستيم انجام دهيم چرا كه در اين فرصت كوتاه امكان پذير نبود. براي رويدادمحور كردن چنين روزي و تدوين برنامه هاي آن حداقل به يك سال زمان نياز است.
گشتاسبي راد با اشاره به برخي برنامه هاي امسال هفته شيراز، از اجراي تئاتر سعدي در آرامگاه شيخ اجل، شب شعر شيراز، اجراي پياده راه انوري و جشنواره شب هاي ارديبهشت به عنوان برخي از اين برنامه ها اشاره كرد و گفت: نام شيراز خود يك برند جهاني است و در هرجايي كه با ايران آشنا هستند شيراز را به خوبي مي شناسند اما هنوز هم نياز است شيراز را بيش از گذشته به دنيا بشناسانيم. در همين زمينه يكي از اقدامات اساسي ما در آينده، جذب گردشگران بيشتر است چرا كه با توجه به حجم گردش مالي كه در صنعت گردشگري وجود دارد اين كار مي تواند باعث رونق اقتصادي شهر نيز شود و شيراز ظرفيت اين كار را دارد كه بخش زيادي از اين سرمايه هاي سرگردان حوزه گردشگري را جذب كند و اين كار با رويدادمحور كردن هفته شيراز بهتر نيز خواهد شد.
عضو شوراي شهر شيراز نيز در اين رابطه به «خبرجنوب» گفت: نام و آوازه اين شهر به خودي خود يك ظرفيت بالاست كه هم در سطح كشور و هم در سطح بين المللي مطرح است. شيراز بودن خود يك ظرفيت است و هر كاري هم كنيم شيراز هنوز هم گردشگران خود و دوستدارانش را در حوزه هاي مختلف دارد و حتي شاهد برگزاري بسياري از سمينارها و كنفرانس هاي بين المللي به ويژه حوزه پزشكي در شيراز هستيم.
سيروس پاك فطرت افزود: اما نه در گذشته و نه امروز هنوز نتوانسته ايم هفته و روز شيراز را به كل كشور بشناسانيم و هرسال براي روز و نام شيراز به صورت شعاري عمل كرده ايم. هنوز نتوانسته ايم جايگاه روز شيراز را به صورت ملي جا بيندازيم و در كشور 15 ارديبهشت را به عنوان روز شيراز نمي شناسند. بايد مسئولين ما عزم جدي داشته باشند تا نام روز شيراز را در تقويم به صورت رسمي و قانوني ثبت كنيم كه البته اين موضوع را در سفر كميسيون اجتماعي مجلس به شيراز نيز با آنها مطرح كرديم و بايد از طريق مجلس پيگير آن باشيم تا با اين كار، روز شيراز را جهاني كنيم.
وي با اشاره به برخي مشكلات زيرساختي شهر شيراز براي تبديل شدن به برندي جهاني گفت: امروز ما هنوز در ارتباطات هوايي و ريلي خود مشكل داريم و پروازهاي هوايي بين المللي ما كم است. در حوزه ريلي نيز تنها با اصفهان در ارتباط هستيم و هنوز ريل هاي ما به خليج فارس متصل نشده، اين در حالي است كه همين راه هاي ارتباطي است كه نام شيراز را حفظ مي كند.
پاك فطرت برگزاري مسابقات و همايش هاي بين المللي را به عنوان يكي از راه هاي شناساندن بيشتر نام شيراز دانست و افزود: درخصوص بافت تاريخي و فرهنگي شهر شيراز معتقدم هنوز كارها در حد حرف و شعار باقي مانده در حالي كه ما بايد در قسمت هايي از بافت حتي زمين رايگان در اختيار ديگر انسان ها بگذاريم و عوارضي هم از آنها نگيريم تا براي خود زائرسرا و فضاهاي اسكان بسازند و با اين كار بتوانيم گردشگران آنها را جذب كنيم.
وي اضافه كرد: براي درآمدزايي شهر در آينده بايد ابتدا هزينه هايي را انجام دهيم تا سرمايه گذاران رغبت آمدن پيدا كنند، كاري كه امروز مشهد در حال انجام آن است و در حالي كه گردشگران خود را دارد اما هنوز هم امكانات ويژه اي براي ساخت زائرسرا به ديگر شهرهاي كشور مي دهد اما ما هنوز نتوانسته ايم از ظرفيت سومين حرم اهل بيت (ع) بودن خود استفاده كنيم. اين گونه نمي شود كه ما از ميهمانان براي آمدن به شيراز دعوت كنيم اما به خوبي هم از آن ها پذيرايي نكنيم.

 

46

کد خبر 774431

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار