کتاب
-
کتاب «چشمهسار حُسن» در قم رونمایی شد
اخبار دین مراسم رونمایی از کتاب چشمهسار حُسن در موسسه آموزشی پژوهشی نفحات و با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و مدیر مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی برگزار شد.
-
نگاهی به «نظریه ممنوعیت سوء استفاده از حق»
محقق داماد: حق بهانه اضرار نیست /حقوق بیحد و مرز؟ چگونه قانون، جلوی "خودخواهی" را میگیرد! / فلسفهای از دل فقه: بازتعریف "حق" در جهان پیچیده امروز
اخبار اندیشهبه باور محققداماد، نظریه سوء استفاده از حق در مسائل و موضوعات فراوانی قابل بررسی است، با این وجود میبایست معیارهای آن تعیین شود.
-
نشست تاریخ شفاهی دانشگاه تهران به روایت دکتر محمود نیلی احمدآبادی»
اخبار اندیشهنشست نقد کتاب «دانشگاه، جامعه و دانایی؛ تاریخ شفاهی دانشگاه تهران به روایت دکتر محمود نیلی احمدآبادی» از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری برگزار می شود.
-
انتشار مجموعه عکس «دور خدا بگرد»
تجسمیکتاب مجموعه عکس «دور خدا بگرد» به کوشش سیدمحمدحسن سعادت هندی منتشر شد.
-
جستجوی یار در خانه خدا
اخبار دیندر سال ۱۳۷۲، رحیم مخدومی، نویسنده شناختهشده ادبیات مقاومت، قلم را از جبهههای نبرد به سمت خانه خدا برد تا خاطرات و تأملات خود از سفر حج را مکتوب کند. حاصل این سفر، کتابی شد با عنوان «یار کجاست؟»؛ اثری که امروز یکی از شاخصترین سفرنامههای ادبی حج به شمار میرود.
-
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره ارشاد استان خبرداد؛
برگزاری پویش مجازی «با ادبیات بزرگ شویم» در قزوین
قزوینمعاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین از برگزاری پویش فضای مجازی «با ادبیات بزرگ شویم» همزمان با فرارسیدن روز قلم و روز ادبیات کودک و نوجوان خبر داد.
-
نتوانستهایم نقدِ بومی بسازیم
ادبیاتبهمن نامور مطلق گفت: زیرساختهای لازم برای نقد ادبی فراهم نشده است. همچنین، خود منتقدان نتوانستهاند فعالیتهای بومی را بهاندازه کافی گسترش دهند. در بسیاری از موارد، ما با روشها و پیکرههای غربی آثار را بررسی میکنیم؛ مثلاً با رویکرد پدیدارشناسی، که هم روش و هم پیکره از غرب گرفته شده است. این امر ما را در ایران با یک بحران مضاعف مواجه کرده است.
-
تشخیص سریع کتابهای سمی با فناوری جدید دانشمندان اسکاتلندی
شناسایی کتابهای خطرناک و سمی قرن نوزدهم
کتابدانشمندان دانشگاه سنتاندروز موفق به توسعه ابزاری قابلحمل و کمهزینه شدهاند که میتواند کتابهایی با جلدهای حاوی آرسنیک سمی را شناسایی کند؛ ترکیبی که در قرن نوزدهم برای ایجاد رنگ سبز زمردی مورد استفاده قرار میگرفت و امروزه میتواند برای انسان خطراتی از جمله تحریک تنفسی و عوارض پوستی بههمراه داشته باشد.
-
مردم ایران تبدیل به دستگاه فتوکپی شدند!!!
حاج محمود عطار، پیماناین فاجعه در دانشگاهیان شایعتر شده است.برگردیم به چندسال پیش. یکی از اساتید مشهور دانشگاه تهران، کتابی تالیف کرد بسیارسترگ. به اندازه ای سترگ که دریک همایش بزرگداشت باحضور مسوولان عالی رتبه کشور به او ستایش نامه های بسیار دادند و به مقام پروفسوری ارتقا یافت.
-
تا دل تان بخواهد نویسنده کتاب داریم؛ کو کتاب خوان؟ / سه موضوع محبوب مردم مشخص شد
کتابدر سال ۱۴۰۳ مجموعا ۱۱۶,۷۵۴ عنوان کتاب در کشور منتشر شده است که بالاترین رقم در تاریخ نشر کتاب ایران محسوب میشود. این در حالی است که تعداد شمارگان کتاب طی سالهای گذشته، روند نزولی داشته و در سال ۱۴۰۳ به ۱۰۶,۰۷۸,۰۶۳ جلد رسیده است.
-
هوش مصنوعی؛ تهدید خاموش برای نشر در کشورهای در حال توسعه
ادبیاتکارشناسان حوزه رسانه و فرهنگ هشدار میدهند اگر روند استفاده از هوش مصنوعی در تولید محتوا بدون هیچ ضابطه یا نظارتی ادامه یابد اعتماد عمومی به رسانهها و آثار مکتوب از میان خواهد رفت و نسل آینده نویسندگان و روزنامهنگاران انگیزه و فرصت پرورش نخواهند داشت.
-
تعریف صنعت چاپ با اتکای بر نیروهای آموزشدیده
کتابانجمن فارغ التحصیلان و دانش آموختگان صنعت چاپ کشور زیرنظر دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل خواهد شد.
-
مبارزه با فساد در حکمرانی منابع طبیعی
اخبار اندیشهانتشارات کتاب شرق کتاب «مبارزه با فساد در حکمرانی منابع طبیعی» را منتشر کرد.
-
یک نوجوان قیام ۱۵ خرداد را چگونه میبیند؟
ادبیاتدر رمان «موهای تو خانه ماهیهاست» اثر محمدرضا شرفی خبوشان، قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ از زبان پسری نوجوان روایت میشود که در یکی از روستاهای اطراف ورامین زندگی میکند.
-
کتابی که میگوید کفنپوشی چهطور به نشانه اعتراض تبدیل شد
ادبیاتکتاب «بهار بیداری» شامل بخشهایی از خاطرات و روایتهای شاهدان عینی خیزش مردم ورامین در روز ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ است. روزی که مردم با پوشیدن کفن، از پیشوا و ورامین به سوی تهران راهی شدند تا فریاد اعتراض خود را به بازداشت حضرت امام خمینی(ره) سر دهند.
-
به بهانه بررسی کتاب «از توسعه تا مردم سالاری»، نوشته دن اسلیتر و جوزف ونگ
گفت وگوی فاضلی با قهرمانپور در باره امکان ایجاد دموکراسی در ایران / آیا دموکراسی همه مشکلات ایران را حل می کند؟/ چرا دموکراسی دور و دشوار نیست
اخبار اندیشهقهرمانپور: کتابی که ترجمه کردهام، ارزشش در این است که مدام تکرار میکند این باور که مدام بگوییم دموکراسی یک پدیده غربی است، باور درستی نیست. در ایران میگویند اگر دموکراسی میخواهید باید متون فلسفی بنیادین از ژان ژاک روسو گرفته تا هابز و... را مطالعه کنید. این کتاب میگوید، این شیوه رسیدن به دموکراسی خیلی ضرورتی ندارد.
-
«پسر نوح» به بازار کتاب آمد
اخبار دینکتاب «پسر نوح» نوشته سارا بهرامیراد توسط انتشارات صاد منتشر شد.
-
نوجوان ۱۳ سالهای که با فراخوان امام(ره) به جبهه رفت
کتاب«سرباز کوچک امام» روایت نوجوان ۱۳ سالهای از اردستان است که با شنیدن پیامهای امام خمینی (ره) تصمیم گرفت جان به جبهه بسپارد و در عملیات بیتالمقدس شرکت کند. آنچه در اردوگاههای اسارت او را به مقاومت واداشت، نه تنها اراده فردی که باور عمیق به آموزههای امام درباره ایثار و پایداری بود که چون رهتوشهای معنوی همراهش شد.
-
جامعه سیاستزده، سیاست رخنهکرده در فرهنگ
مدیریت فرهنگیجواد طوسی در نشست «متون سینمایی و جامعه هدف» گفت برگزاری برنامههای فرهنگی و جشنوارههای مرتبط با سینما در دهه ۴۰ و ۵۰ سبب تولید محتوای رسانهای همچون نشریه، بولتن، روزنامه و… میشد. این روند در دورههای اخیر با فراز و نشیبهای بسیار همراه بود. یکی از عوامل چنین افت و خیزی سیاستزدگی جامعه است که به حوزههای فرهنگی رخنه میکند.
-
این رمان چیزی نیست که از یک نویسنده فلسطینی انتظار میرود
ادبیاتیاسمین ظاهر، نویسنده فلسطینی، برنده جایزه «دیلن توماس» برای رمان «سکه» میگوید ترسش این است که کتاب فقط به خاطر فلسطینی بودن او مورد توجه قرار بگیرد. او تاکید میکند شخصیت اصلی داستان، آن قربانی کامل و بینقصی نیست که مردم از یک رمان نوشتهشده توسط نویسندهای فلسطینی انتظار دارند.
-
یک دقیقه با علی(ع) چهطور میگذرد؟
کتابپویش معرفی کتاب «یک دقیقه با علی (ع)» و تولید اثر در قالبهای نقاشی، خوشنویسی، شعرسرایی، داستاننویسی، تولید نماهنگ، انیمیشن، پادکست و ویدئوکست بخشهای متنوع رویداد «علیوار» را تشکیل میدهند. پویشی که قرار است همزمان با ایام غدیر در کتابخانههای عمومی سراسر کشور اجرا شود.
-
چگونه احسان خداوند را جبران کنیم؟
اخبار دینامام سجاد(ع) در دعای ۴۴ صحیفه میفرمایند: «الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِحَمْدِهِ، وَ جَعَلَنَا مِنْ أَهْلِهِ لِنَکُونَ لِإِحْسَانِهِ مِنَ الشَّاکِرِینَ؛ ستایش ویژه خداست که ما را به سپاسگزاریاش هدایت فرمود و ما را درخور سپاس قرار داد»؛ بنابراین جبران احسان خدا شکرگزاری است.
-
استادی که مهمترین آثارش را در دو دهه پایانی عمرش نوشت
کتابمحمدمهدی فرقانی در نشستی با موضوع بررسی کتاب «وسائل ارتباط جمعی» گفت: «مرحوم دکتر کاظم معتمدنژاد، بیشتر آثار علمی خود را در دو دهه پایانی عمرشان به نگارش درآوردند. زیرا معتقد بودند یک کتاب باید ابتدا در فضای دانشگاهی و کلاس درس ارائه، نقد و بررسی شود، ایراداتش مشخص و پس از چکشکاری علمی، به اثری ماندگار تبدیل شود.»
-
با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی سمنان برگزار شد
رونمایی از کتاب «بررسی ساختار روایی در خاطره زنان از جنگ» در مومنآباد سرخه
سمنانبه همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سرخه، آیین رونمایی از کتاب «بررسی ساختار روایی در خاطره زنان از جنگ» با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی سمنان در سالن جلسات دهیاری روستای مومنآباد برگزار شد.
-
پیشنهاد آیتالله خامنهای برای ترجمه یک کتاب
کتابترجمهی کتاب قانون ابن سینا یک کار پیچیده و مرکب و بسیار ارزشمند است. هزار سال این کتاب که به زبان عربی به وسیلهی یک ایرانی نوشته شده و در طول قرنها در دانشگاههای بزرگ پزشکی عالم مورد استفاده قرار گرفته، به فارسی ترجمه نشده بود.
-
دنیا واقعاً در امنیت است یا دارد در آتش میسوزد؟
کتاباستیون کینگ، استاد بیرقیب ادبیات وحشت، اینبار بدون اشباح، هیولاها یا هتلهای نفرینشده بازگشته است؛ «هرگز عقب نکش» تریلری انسانی و پرکشش است که ریشه در تاریکترین زوایای روان انسان دارد.
-
موفقیت در رواج کتابخوانی میان نوجوانان از طریق بازیهای رایانهای؟
کتابدبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره استفاده از ظرفیت بازیهای رایانهای برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان میگوید اگر بتوانیم از فرآیندهایی مانند طراحی «گیمیفیکیشن» با محتوای کتاب در نهاد کتابخانهها استفاده کنیم، قطعاً میتواند در زمینه ترویج مطالعه مؤثر واقع شود.
-
رابطه دین و موسیقی چگونه است؟
موسیقیپروژه پژوهشی تالیفی «دین و موسیقی در ایران معاصر» روز جمعه نهم خردادماه با حضور جمعی از هنرمندان و پژوهشگران، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و مدیرعامل خانه موسیقی در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران رونمایی شد.
-
سفر حج عالیه خانم؛ روایتی زنانه از دوره قاجار در مکه
اخبار دینصد سال پیش، در روزگار قاجار، زنی به نام عالیه خانم شیرازی دل به دریا زد و عازم سفر حج شد. سفرنامهای که او نگاشته، نه تنها روایتی دست اول از این سفر معنوی است، بلکه پنجرهای منحصر به فرد به دیدهها و شنیدههای یک زن جسور در آن دوران باز میکند.
-
موسسه اطلاعات و ادبیات کودک
کاشفی ، سید علیموسسه صد ساله اطلاعات یک میراث بزرگ ملی و شاخصی برای فرهنگ و ادب سرزمین ماست. امیدواریم این موسسه بیشتر و بهتر ببالد و شایستهتر به ادبیات و هنر و نشر و بالاخص به ادبیات کودک و نوجوان بپردازد.