توسعه علمی
-
ریشه یابی بررسی حوادث آبان ۹۸ از نگاه توسعه و پیشرفت در کشور
اقتصاد در اختیار کسانی است که به نهادهای حاکم پاسخگو نیستند / بازی با آتش، در شرایط عادی نیستیم / چرا از توسعه موفق در دنیا درس نمی گیریم؟
اخبار اندیشهمناسب ترین و به موقعترین برنامههای اصلاحاتی تنها با مشارکت همه ذی نفعان میتواند موفق شود اگر در اصلاح همه را مشارکت دهید میتوانیم موفق شوید. ضمن این که سیاستها، فرایندها و رویهها باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد و چندان یک طرفه و از بالا به پایین نباشد، بلکه از پایین به بالا و در مراحلی هماهنگ شده با مردم دیده شود.
-
یوئن یوئن آنگ استاد اقتصاد سیاسی در دانشگاه جان هاپکینز
دلایل اعطا جایزه نوبل به عجم اوغلو، رابینسون و جانسون / برندگان نوبل اقتصاد هم چین و هم غرب را اشتباه فهمیدهاند
اخبار اندیشهاین سه نویسندهی همکار نه فقط بسیار پرکارند، بلکه نفوذ فوقالعادهای هم داشتهاند: تاکنون حدود ۵۰۰ هزار ارجاع در متون علمی به کارهایشان داده شده و همین باعث شده که بسیاری از اقتصاددانان آنها را «خدایان این علم» بنامد.
-
عقلانیت، توسعه و آزادی
اخبار اندیشهدر ساختار بسته اقتدارگرا چینی، هرچند در حوزه اقتصادی آزادی با عقلانیت تا اندازه ای هم آوا شده، اما توسعه، به معنای مشارکت همه جانبه، محدودیت ها را در می نوردد، و اشکال محدود کننده آزادی را به چالش جدی می کشد. به این معنا که ساختار اقتصادی، برای بقا و رشد و توسعه خود از گسترش آزادی و عقلانیت حمایت می کند.
-
طرح تقویت نظام آموزش و پرورش مرکز پژوهش های مجلس، ضد توسعه یا موافق توسعه
آموزش رایگان در اصل 30 قانون اساسی در خطر حذف کامل / دورخیز برای گسترش بیعدالتی آموزشی؟
اخبار اندیشهگرچه سالهاست مدیران مدرسهها از سوی مسئولان بالادستی تشویق میشوند تا مشارکت مالی خانوادهها، بهرهگیری از فضای آموزشی در راستای درآمدزایی، کشاندن آموزش بهسوی ارزیابیهای کمّی و بازکردن پای تست و آزمون و مؤسسههای آموزشی و کتابهای کمکدرسی در راستای درآمدزایی و... را افزایش دهند، اما این طرح زمینۀ قانونیشدن همۀ اینها را فراهم کرده و رویارویی با اصل ۳۰ قانون اساسی و رایگانبودن آموزش در کشور را بیش از گذشته جدی و خطرناک میکند
-
-
-
پیروزی پادشاه چین بر اسکندر مقدونی با دیپلماسی دقیق / در ستایش آن کس که با تدبیر نیکو شر جنگ را از سر میهن بگرداند
اخبار اندیشهچین تنها سرزمینی بود که از هجوم اسکندر ویران نشد. زیرا فرمانروای چین تا دیر نشده با آن جهانگشای مغربی وارد مذاکره شد. این کمترین فایده مذاکره است با دشمن. ایران ما هم جایگاه و ارجی بیش از آن دارد که هر ناکسانی آهنگ دستدرازی به این سرزمین بکنند. میهن و مردمانش میستایند آن کس را که با تدبیر نیکو شر جنگ را از سر میهن بگرداند. آن کس که دمی آرامش به این ملت برساند.
-
آیا بلدیم مودب باشیم؟
اخبار اندیشهاگر بیاموزیم چگونه مودبانه دیگران را نقد کنیم و چگونه محترمانه با دیگران مخالفت کنیم، آنگاه کار به تقابل و خصومت کشیده نمی شود. باید تمرین کنیم اول از همه، خودم! توسعه یعنی حل مسایل جمعی. حل مسایل کشور یا سازمان یا استان مدیون کسانی است که می توانند با هم محترمانه مخالفت کنند و به یک جمع بندی متفاوت از موضع اولیه شان برسند
-
توسعه کشور مستلزم فهم درست از پیروزی ترامپ
اخبار اندیشهتوجه به تنیدگی میان سیاست های داخلی و توسعه ای دولت چهاردهم با مسایل منطقه ای و جهانی، برای توسعه کشور، و هدف گذاری به قصد پیروزی دولت آقای پزشکیان، نظام سیاسی را ملزم می کند با درنظر گرفتن بدترین شرایط، اقدام به تدوین خط مشی نوینی در سه حوزه مذکور کرده و با قاطعیت تمام توسعه داخلی را با رویکرد به تحقق اهداف جامعه توانمند و دولت توانمند اجرا کند. جمهوری اسلامی دیگر نمی تواند منتظر نتایج ناشی گری سیاسی تندروها باشد که در باره اف ای تی اف، دولت روحانی را غیرخودی دانسته، و اتومبیل توسعه کشور را به سوی دره هدایت کردند.
-
-
نیازمندی ایران به خلاقیت بینا متنیت در بررسی استاد دانشگاه
فراستخواه و نیازمندی به اصلاح در وضعیت شکننده ایران / رشد طبقه جدید دوره احمدی نژاد دولت روحانی را زمینگیر و برجام را منتفی کرد
اخبار اندیشهمتأسفانه ما در خیلی از ابعاد از رقابتهای منطقهای و جهانی در توسعه بازماندهایم. نیروهای ملی خردورز، انسانگرا، آزادیخواه و عدالتطلب، با این انتخابات نیامدند که با انتخابات هم بروند، بلکه تاریخ و تبار بسیار ریشهداری در آزادیخواهی، استقلالخواهی، انساندوستی، حقگرایی، تقلیل مرارتها و رنجهای مردمان و تأمین برابری حقوق اجتماعی دارند؛ این مسئولیت شخصی و مدنی و اخلاقی و معنوی ما اصلاً با این انتخابات شروع نشده است و نباید با این انتخابات هم تمام بشود و مصمم هستیم آنها را دنبال کنیم.
-
نشست مدرنیته و تجربه زوال عقل
چرا توسعه در غرب رخ داد و در شرق رخ نداد؟ / آیا خدا ما را رها کرده است؟
اخبار اندیشهعنوان بحث من «مدرنیته و تجربه زوالِ نظم» است. سالها روی علوم سیاسی و الهیات سیاسی کار کردهام. سؤالی که در این سالها ذهنم را درگیر کرده این است که مدرنیته چرا در غرب اتفاق افتاد، ولی در شرق نه؟ به زبان فنیتر باید گفت که شرایط امتناع چه بود؟ کتاب «مشروعیت عصر مدرن» و سایر کتابهایی که ترجمه کردهام و تمام استدلالهای دور و دراز الهیات مسیحی و یهودی، همه به این سؤال باز میگردد که چه شد ما در این موقعیت هستیم و چرا جلو نمیرویم؟
-
حیوان دستساز انسان، توسط خالقش کشته شد!/ عکس
دانشهای بنیادیدانشمندان، با لقاح مصنوعی انسان و شامپانزه، جانور هیبریدی را متولد کردند؛ اما چندی نگذشت که این جانور همه را وحشت زده کرد. این انسان-شامپانزه که «هیومنزی» نام گرفت مدتی پس از تولد، توسط دانشمندان کشته شد.
-
-
در نشست «دولت چهاردهم؛ چالشها و افق پیشرو» مطرح شد
رنانی: از ۳۷۶ شاخص توسعه ۱۹۰ شاخص قرمز شده / آب، بنزین و تصادفات از بحران وارد فاجعه شدهاند / ۹۰ درصد کارآفرینان امیدی به اقتصاد ندارند
اخبار اندیشهاز ۳۷۶ شاخص توســعه، حدود ۱۹۰ شاخص کشور قرمز شده است؛ زمانی که یک فــرد رانندگی اقتصادی می کند، ۳۷۶ شــاخص به مثابه آمپرسنج داریم که اگر یکی از این شاخص ها قرمز شوند باید مشــکل را بررسی کرد اما در اقتصاد ما حدود ۱۹۰ شاخص قرمز است و راننده همچنان به رانندگی خود ادامه می دهد. این شاخص ها که قرمز است، عقلانیت و کارآفرینی اقتصادی را مختل کرده اســت. عقلانیت مختل شــده؛ چراکه در مرحله نااطمینانی پیچیده کشور هستیم.
-
ویژگی های متکبران فکری / اگر دین دار هستیم، بی دین ها را گناهکار ندانیم، و اگر بی دین هستیم دینداران را اُمّل و عقب افتاده ندانیم
اخبار اندیشه متکبرین فکری بر این باورند که خیلی میدانند در صورتی که واقعاً چیز زیادی نمیدانند، برای متکبران فکری باورهای غلط، سوءبرداشتها، تعصبات، توهمها و نادانی به صورت حقیقت بدیهی جلوهگر میشوند. چنین افرادی سریع قضاوت میکنند و به قضاوت خود اطمینان زیادی دارند. اینگونه افراد کم یاد میگیرند و گمان میکنند خیلی میدانند. اطلاعات محدودی به دست میآورند و به سرعت آن را تعمیم میدهند. برای این افراد تعاریف حفظی با دانش واقعی اشتباه گرفته میشود.
-
قرار گرفتن ۱۰عضو هیات علمی و دانش آموخته دانشگاه سمنان در فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان در سال ۱۴۰۳
سمنانمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان از قرار گرفتن ۹ عضو هیأت علمی و یک دانش آموخته دانشگاه سمنان در میان پژوهشگران ایرانی پراستناد یک درصد برتر جهان خبر داد.
-
چرا به تئوری توطئه باور داریم؟
اخبار اندیشهبه طور خلاصه تئوریهای توطئه با توجه به ویژگیهای روانشناختی و اجتماعی انسانها جذابیت دارند. افراد در مواجهه با ناشناختهها و رویدادهای پیچیده تمایل دارند که به دنبال توضیحاتی ساده و معنادار باشند، حتی اگر این توضیحات غیرواقعی یا غیرمعتبر باشند.
-
شگفتی درباره ی نوبل اقتصاد ۲۰۲۴
اخبار اندیشهجای شگفتی است که چگونه شورای اعطای جایزه نوبل اینقدر هوشمند نبود که یک تکرار را دریابد. ظاهراً نام دانشگاه ام آی تی هم چشمگیر است و هم دهن پرکن و مناسب برای جایزهی نوبل.
-
کشف یک سر بریده در سطل شگفتیساز شد
طبیعتسر یک ببر تاسمانی منقرض شده که پس از ۱۱۰ سال، پشت یک کمد در موزه پیدا شد، کمک بزرگی به دانشمندان کرد تا با اطلاعات به دست آمده از آن، ببر تاسمانی را پس از گذشت چندین دهه بار دیگر به زندگی برگردانند.
-
بررسی گفتمانِ دینیِ نواندیشان در دوقرن معاصر
عزت الله سحابی و کار بزرگ آیت الله نائینی / تجلّی شرک، در استبداد سیاسی و اجتماعی / نظارت بر قدرت و ثروت با امر به معروف و نهی از منکر
اخبار اندیشهسحابی: تجربه نائینی در گفتمان دینی، یک تجربه موفق محسوب شده و موجب گسترش دامنه معارف اسلامی می شود. افکار، عقاید، فلسفه ها در حال گسترش هستند، اسلام باید با این ها همپا باشد، اگر بخواهد عقب بماند، از صحنه حذف می شود. ولی همانطوری که عرض کردم، هضم کند، نه این که به طور مکانیکی آنان را کنار شعائر اسلامی قرار بدهند. هضم کردن هم همان کاری است که نائینی انجام داد.
-
نقش روشنفکران دینی در توسعهیافتگی مالزی!
اخبار اندیشهمتاسفانه سیاست حذف روشنفکران دینی از عرصه عمومی ایران طی دو دهه اخیر نتایج خسارتباری به همراه داشته است. اگر چه ممکن است در بادی امر حاکمیت از حذف این روشنفکران به عنوان یک کانون منتقد و دردسر ساز خرسند باشد ولی در نگاهی دوراندیشانهتر باید پذیرفت که محو تلاشهای نوگرایانه برای حفظ دینداری در عصر چیرگی سکولاریسم، برای کارآمدی یک حکومت دینی میتواند بسیار زیانبار باشد.
-
توسعه ایران در مقایسه با توسعه امارات و ترکیه
اخبار اندیشهدر حوزه جهانی شدن و توسعه: سوییس کشور دارای رتبه اول در سال ۲۰۲۱ این شاخص است. ایران در سال ۲۰۲۱ در بین ۱۹۶ کشور جایگاه ۱۱۵ را از نظر شاخص جهانی شدن داشته است. برای مقایسه امارات متحده عربی رتبه ۳۸، قطر رتبه ۴۸، ترکیه رتبه ۵۴ و عربستان رتبه ۷۰ را در این شاخص دارند.
-
بررسی دیدگاههای عجم اوغلو، رابینسون، و جانسون درباره تجارب جهانی توسعه کشورها
سه نوبلیست اقتصاد چه میگویند؟ / تا مردم قوی نشوند اجازه ایجاد دولت قوی نمیدهند / فرآیند توسعه و دموکراسی باید همزمان پیش رود
اخبار اندیشهاز نظر عجماوغلو و رابینسون اولا حاکمان به خودی خود انگیزهای برای بالا بردن ظرفیتهای حاکمیتی و فراهم سازی کالاها و خدمات عمومی ندارند. ثانیا جوامع ضعیف در برابر پروژهی تقویت دولت مقاومت خواهند کرد. به عبارت دیگر، تا زمانی که مردم اطمینان نداشته باشند که ابزارهایی در اختیار دارند تا بوسیلهی آنها دولت را کنترل کنند، اجازهی دولتسازی و تقویت ظرفیتهای حاکمیتی را نخواهند داد.
-
استاندار مازندران:
پیشرفت و توسعه هر شهرستان در شناسایی اولویتها و فراهم کردن زیرساختها شکل خواهد گرفت
مازندراننشست بررسی مشکلات و مسائل مهم توسعه و توانمندی های شهرستان سوادکوه با حضور استاندار مازندران، عباسی، نماینده مردم شهرستان های قائمشهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی و سیمرغ در مجلس شورای اسلامی، فرماندار سوادکوه، مسئولان استانی و شهرستانی و تعدادی از مردم منطقه برگزار شد.
-
چرا باید درباره مفهوم علم بین مسلمانان بیشتر بدانیم؟
اخبار دیناین نوشته، مقدمه کتاب مفهوم علم در تمدن اسلامی، به قلم دکتر رسول جعفریان است. او به این پرسش پاسخ داده که چرا لازم است ما با بررسی متون علمی برجای مانده از دوره اسلامی، به تحقیق در باره درک مسلمانان از مفهوم علم بپردازیم؟
-
-
رویکرد جدید دانشگاه علمی کاربردی کردستان در راستای اشتغال دانش آموختگان
کردستانرئیس دانشگاه علمی کاربردی استان کردستان، گفت: این دانشگاه در سالهای اخیر تمرکز خود را بر ارائه آموزشهای مهارتی و کاربردی گذاشته است تا دانشآموختگان بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند.
-
مقایسه کشورهای عرب خلیج فارس با ایران در حوزه فناوری در بررسی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
سریع القلم ومقایسه ایران با کشورهای عرب خلیج فارس در فناوری / اجرای برنامه چشم انداز ایران توسط عربها / امارات ششمین کشور جهان در توسعه هوش مصنوعی
اخبار اندیشهاگر حکمرانی در ایران با همین نگرش های موجود استعدادها، این حجم و این ظرفیت از دانشگاه ها، و علاقه شدید بخش خصوصی به کار و فعالیت، کشور را اداره بکند، مشاهده می کنید که چه شکاف عمیقی بین ایران و همسایگان جنوبی اش در ۲۰ سال آینده اتفاق خواهد افتاد
-
سخنان محمدمهدی مجاهدی در نشست تخصصی صلح در آینه فرهنگ و سیاست ایرانی
تمرکز قدرت در نهادهای خاص، محدودیت نهادهای مدنی و افزایش نارضایتی ها/ ایجاد صلح و همبستگی، ضرورت بازنگری حکومت نسبت به نهادهای مدنی
اخبار اندیشهباوجود ظرفیت های تاریخی و فرهنگی و روانی جامعه برای تقویت کثرت پذیری و مشارکت اجتماعی، ساختار سیاسی ایران همچنان با چالش هایی در این زمینه روبه رو است. ساختار متمرکز قدرت و تسلط نهادهای غیرانتخابی بر بخش هایی از منابع خیرعمومی و مجاری سیاستگذاری ها یکی از موانع اصلی بر سر راه تحقق صلح پایدار است. تمرکز بیش از حد قدرت در نهادهای خاص امکان ایجاد گفت و گوهای سازنده و مشارکت فعال گروه های مختلف را محدود می کند و به افزایش نارضایتی های اجتماعی و سیاسی دامن می زند