شاید محاسبلات ما اشتباه باشد بنابراین بهتر است مسوولان شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی به دو سوال ما پاسخ دهند ابتدا اینکه اگر واردات بنزین صحت دارد هزینه آن از کجا تامین می شود ؟ و سوال دومی که به سوال اول کمی ربط دارد این است که مبلغ صادرات نفت کوره به کجا می رود؟

آذرجزایری : در حال حاضر هر لیتر بنزین سوپر بدون سرب در خلیج فارس 829 تومان معامله می شود که با احتساب هزینه تمام شده نگهداری، انتقال و توزیع آن به کشور واردات هر لیتر بنزین به کشور حدود 876 تومان هزینه در بردارد.

این درحالی است که ایران به دلیل پایین بودن عدد اکتان بنزین در کشور ناچار به واردات روزانه بیش از 14 میلیون لیتر بنزین سوپر است تا با اضافه کردن به بنزین معمولی میزان اکتان آن را به درجه آرام سوزی برساند.

اگرچه این مساله از نظر فنی امری طبیعی است و ایران برای بالابردن اکتان بنزین خود ناچار به این اقدام است اما مسوولان کشور همچنان به دلیل تاکید بر خودکفایی در تولید بنزین بر این باور تاکید می کنند که وارداتی صورت نمی گیرد.

 به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس روزانه حدود 65 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود و طبق گفته مسوولان 44 میلیون لیتر آن در داخل تولید می شود.بنابراین با توجه به آنکه گفته می شود مدت هاست تولید بنزین در پتروشیمی ها متوقف شده باید مسوولان پاسخگوی این مطلب باشند مابه تفاوت 22 لیتر تولید تا مصرف روزانه از چه منبعی تامین می شود؟

به گفته سیدعماد حسینی در شرایطی که از ابتدای امسال به گفته مسوولان نفتی وارداتی صورت نگرفته باید روزانه 22 میلیون لیتر از ذخایر استراتژیک کشور برداشت شده باشد که این خود با ابهامات زیادی روبه روست.

براین اساس در صورت احتساب برداشت روزانه 22 میلیون لیتر بنزین از ذخایر استراتژیک در 6 ماهه ابتدایی امسال باید بیش از 3 میلیارد لیتر از ذخایر استراتژیک برداشت شده باشد یا کمی خوشبینانه تر اگر میانگین مصرف بنزین در 6ماهه امسال را 60 میلیون لیتر محاسبه کنیم بنایراین روزانه 16 میلیون لیتر بنزین از ذخایر استراتژیک برداشت شده که در اینصورت نیز تا کنون نزدیک به 3 میلیارد لیتر از ذخایر استراتژیک برداشت شده است که این خود می تواند اشتباهی بزرگ محسوب شود.چرا که هیچ کشوری مگر در شرایط بحرانی اقدام به چنین کاری نمی کند.

این درحالی است که میرکاظمی در زمان شروع مانور تبلیغاتی مبنی بر خودکفایی در تولید بنزین تاکید کرده بود بسیاری از کشورها و شرکت های خارجی که از واردات بنزین به ایران بسیار سود می بردند به دلیل خروج ایران از این بازار حتی حاضر به فروش بنزین به نرخ های پایین تر از نرخ مصوب بازار شده اند.بنابراین اگر چنین اظهاراتی درست بوده برداشت از ذخایر استراتژیک خطایی بزرگ محسوب می شود.مگر آنکه در حال حاضر واردات در حال انجام باشد.

خبرهای رسیده حاکی از آن است که ایران روزانه بیش از 14 میلیون لیتر در روز بنزین وارد می کند.این تقاضایی است که ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی به طور رسمی برای معاونت امور بین الملل شرکت ملی نفت فرستاده تا با بازگشایی مدارس و افزایش مصرف کشور دچار کمبود این فراورده نشود.

در اینصورت بازهم مسوولان باید پاسخگوی این سوال باشند که هزینه این واردات از کجا تامین می شود؟چرا که در صورت احتساب رقم 876 تومان برای واردات هر لیتر بنزین روزانه بیش از 12 میلیارد تومان هزینه واردات 14 میلیون لیتر بنزین است که در اینصورت این سوال ایجاد می شود که در صورت احتساب درخواست سه ماهه ضیغمی از امور بین الملل نفت هزینه حدود هزار و471 میلیارد و 680 میلیون تومان از کجا تامین می شود؟آنهم در شرایطی که مجوزی در این خصوص از مجلس گرفته نشده و بودجه ای نیز به این امر اختصاص داده نشده است؟

شاید محاسبلات ما اشتباه باشد بنابراین بهتر است مسوولان شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی به دو سوال ما پاسخ دهند ابتدا اینکه اگر واردات بنزین صحت دارد هزینه آن از کجا تامین می شود ؟ و سوال دومی که به سوال اول کمی ربط دارد این است که مبلغ صادرات نفت کوره به کجا می رود؟

 

بنزین

/221/39

کد مطلب 174912

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین