۰ نفر
۱۷ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۱

سمیه قاضی‌زاده

1: آن‌قدر که در همه دنیا باب است متاسفانه انتشار آلبوم تصویری کنسرت‌ها در ایران مد نیست. اتفاقی که می‌تواند هم خاطره آن کنسرت را - که حتما کنسرت خوبی بوده که تهیه‌کننده‌ای حاضر به سرمایه‌گذاری روی آن شده - زنده کند و هم بار تحقیقاتی و آموزشی داشته باشد. به خصوص در موسیقی سنتی ایران که منابع تصویری‌اش بسیار کم هستند.
در سال‌های گذشته بجز فیلم برخی از کنسرت‌های استاد شجریان و محمدرضا لطفی کمتر انتشار آلبوم‌های تصویری کنسرت‌ها اتفاق افتاده است، در حالی که بسیاری از کنسرت‌هایی که طی همین 10 سال گذشته برگزار شده‌اند قابلیت انتشار به صورت آلبوم تصویری را داشته‌اند.

کدام اهل موسیقی است که دلش نخواهد فیلم کنسرت حسین علیزاده و ژیوان گاسپاریان را که در کاخ نیاوران برگزار شد داشته باشد؟ یا الان که یک سال از فوت استاد پرویز مشکاتیان گذشته با تماشای کنسرتی از اجراهای ناب او یاد و خاطره‌اش را تازه نکند؟

همینطور است درباره کنسرت‌های ارکستر موسیقی ملی ایران و رهبری استاد فرهاد فخرالدینی، گروه موفق و پرشور کامکارها و خیلی از کنسرت‌های دیگر. این‌ها خاطره‌های تصویری ما از موسیقی سنتی ایرانی هستند که به مرور زمان ممکن است پاک نشوند، اما کمرنگ می‌شوند.

بی‌شک انتشار آلبوم تصویری کنسرت‌های موسیقی سنتی می‌تواند هم منبع بسیار خوبی برای دانشجویان و هنرجویان موسیقی باشد، هم با توجه به هزینه بالای کنسرت رفتن در ایران دلیل کافی باشد برای خرید آلبوم تصویری کنسرت با یک پنجم قیمت بلیت آن و بردن حظ بصری از تماشای آن در خانه.
 
به نظر می‌رسد در این زمینه هم اهالی موسیقی پاپ از موسیقیدانان سنتی جلو افتاده‌اند و در همین زمان کوتاهی که انتشار آلبوم تصویری کنسرت‌ها باب شده، گوی سبقت را از سنتی‌ها ربوده‌اند. به هر حال در هفته‌های گذشته آلبوم تصویری کنسرت کیهان کلهر و اردال ارزنجان که سال گذشته در تالار وحدت برگزارشد توسط نشر موسیقی آوا خورشید(بتهوون) منتشر شده که هم کیفیت بسیار بالایی دارد هم به سبک آلبوم‌های خارجی از این دست، حاوی تصاویری از پشت صحنه به همراه عکس‌هایی از این دو هنرمند است.

این اولین باری است که بتهوون آلبوم تصویری منتشر می‌کند و امیدواریم که با توجه به اینکه دستی در برگزاری برخی کنسرت‌ها دارد، این روند را ادامه دهد.
 
2: در ایران موسیقی فیلم تنها حوزه‌ای است که در آن می‌شود تجربه کرد. در این زمینه شکی وجود ندارد چرا که در غیر این صورت اغلب آهنگسازان از پرداخت هزینه‌های سنگین ضبط موسیقی‌هایشان عاجزند و تنها فرصتی که در اختیارشان برای این کار قرار می‌گیرد، سینما و تلویزیون است. جالب اینجاست که ظاهرا آهنگسازان ایرانی هم به خصوص جوانترها این راه را پیدا کرده‌اند و اینطور که پیداست برخی‌شان از آن دارند خوب استفاده می‌کنند!

این روزها مجموعه «وضعیت سفید» هر شب از شبکه سه سیما در حال پخش است. مجموعه‌ای که موسیقی‌ای بسیار خوب روی آن نشسته که به هیچ عنوان شبیه موسیقی مرسوم هیچکدام از سریال‌های تلویزیونی این سال‌‌ها و حتی سال‌های قبل هم نیست. موسیقی از جنس خود آهنگساز آن سهراب پورناظری است  که به زیبایی روی تصاویر نشسته است و بیان شخصی او از تصاویر را بازگو می‌کند.

واقعا مدتی بود که آن‌قدر موسیقی‌ سریال‌ها شبیه هم شده بود که دیگر توان تشخیص اینکه این موسیقی‌ها اوریجینال هستند یا نه از مان سلب شده بود. به خصوص بعد از سریال‌‌های ماورایی ماه رمضان که موسیقی‌هایشان به طرز تاسف‌باری مشابه همدیگر و مشابه سال‌های قبل بودند.

موسیقی «وضعیت سفید» موسیقی است شاداب که نشان داده نه تنها موسیقی سنتی ایرانی که موسیقی محلی ایران از جمله موسیقی کردی می‌تواند بسیار دراماتیک عمل کند و برداشت زیبایی از تصاویر فیلم داشته باشد.

5858
کد خبر 177313

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهار IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
    4 2
    خانم قاضی زاده عزیز کاملا با حرفاتون موافقم.

آخرین اخبار